Parola noua?


Buna ziua!
Actualmente detin un Opel Corsa C z12xep de care sunt foarte multumit, dar imi doresc inca o masina putin mai mare si drept urmare m-am orientat asupra unui Opel Astra H hatchback 5 usi.
Am gasit unul frumos,intretinut, km reali verificati + carte service, dotari bune etc la un baiat care l-a adus din Italia.
El spune ca acolo masina a fost radiata si adusa pe roti pana in Romania.

Acum intrebarea mea este:
Ce acte trebuie sa primesc la achizitionarea acestei masini pentru a nu avea probleme de inmatriculare in Romania?

Sper sa ma puteti ajuta!
Multumesc anticipat!
Cum adica?A radiat-o intai si dupa a adus-o pe roti?Asa ceva este imposibil.
Trebuie sa aiba document cum ca masina a fost inmatriculata si radiata in italia.
In Romania intotdeauna vei intampina probleme cand vei vrea sa inmatriculezi o masina..In primul rand actele tb sa fie pe numele tau,daca nu,mai tb sa prestezi un financiar-doua,si inca un act de V/C.Asta l aprima vedere,de fapt s-ar putea sa fie mai multe chichitze..
radu_mp a scris: Cum adica?A radiat-o intai si dupa a adus-o pe roti?Asa ceva este imposibil.
Trebuie sa aiba document cum ca masina a fost inmatriculata si radiata in italia.


Baiatul care are masina se ocupa de mult timp cu asa ceva. A trecut mai intai prin Germania, a cumparat numere provizorii, a radiat masina din Italia si a adus-o in Romania pe roti cu numerele provizorii de Germania. Mi-a spus ca masina este radiata si apare stampila de radiere si pe cartea masini si pe certificatul de proprietar .

SUPERDRAGOS a scris: In Romania intotdeauna vei intampina probleme cand vei vrea sa inmatriculezi o masina..In primul rand actele tb sa fie pe numele tau,daca nu,mai tb sa prestezi un financiar-doua,si inca un act de V/C.Asta l aprima vedere,de fapt s-ar putea sa fie mai multe chichitze..


Superdragos, aici s-ar putea sa am noroc.Dupa cum am spus baiatul se ocupa de ceva timp cu masini. Pe certificatul de vanzare-cumparare din Italia nu este trecut cumparatorul, si eu o sa fiu trecut la cumparator ca si cum as fi cumparat masina direct de la propietar, astfel evitand certificate fiscale si alte nebunii.
Pe mine ma interesa cam ce acte in afara de contractul de V/C ar mai trebui sa primesc eu la masina pentru a nu intampina problele ma inscriere. Poate cineva a mai facut aceasta operatiune.
Mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ar spune cum a procedat.
Multumesc anticipat!
Daca ai contract de italia, cartea masinii si certificatul de proprietate cu specificatia radiata per exportazione de la ultimul proprietar pe carte atunci totul e in regula!
mojado a scris: Daca ai contract de italia, cartea masinii si certificatul de proprietate cu specificatia radiata per exportazione de la ultimul proprietar pe carte atunci totul e in regula!


Ms pt raspuns mojado.
Insa acum am omis o chestie.... Embarassed
Numerele provizorii ale masinii au expirat, iar cel cu masina este din alt judet (vreo 300km de mine). Eu pot scoate numere rosii de acolo pt a putea venii cu masina?
Daca e din judetul Salaj poti scoate, in rest din orice alt judet al tarii nu vei putea scoate numerele pe tine, doar pe un rezident din judetul respectiv dar se complica lucrurile.

Daca nu e din Salaj atunci sa-ti trimita actele sa poti scoate numerele rosii si tu sa mergi cu numerele rosii in geanta dupa masina Smile
mojado a scris: Daca e din judetul Salaj poti scoate, in rest din orice alt judet al tarii nu vei putea scoate numerele pe tine, doar pe un rezident din judetul respectiv dar se complica lucrurile.

Daca nu e din Salaj atunci sa-ti trimita actele sa poti scoate numerele rosii si tu sa mergi cu numerele rosii in geanta dupa masina Smile


Ms mult pentru raspuns. Smile
Oricand, cu placere Smile
Ca sa nu mai deschis un nou topic intreb tot aici. Smile
Cum trebuie sa procedez sa am cat mai mult timp nr rosii? Daca fac RAR-ul mai pot primii nr rosii?
Cum spuneam mai sus trebuie sa scot prima data nr rosii de unde iau masina. Pe urma mai scot si al 2-lea rand, la jumatatea lunii ma programez la RAR, iar dupa ce il fac pot sa mai primesc si al 3-lea set de numere rosii ?(Stiu ca certificatul de autenticitate este valabil 60 de zile, deci de ce sa nu mai aman putin taxa de "poluare" si intre timp mai strang si ceva bani).

Sper ca m-am facut inteles.

Va multumesc!

Hai si tu in Club

Inregistrarea este si va fi mereu gratuita.

Cont Nou