Ai uitat parola?


  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 242
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

Buna seara!

As dori un sfat legat de acest motor care are ~180.000km .
A inceput sa scoata un sunet la pornire ( dar numai la rece ) , timp de 1 minut sau mai putin , apoi nu se mai aude nici in mers , nici daca opresc si repornesc motorul intr-un interval mai scurt de 30 minute .
Se aud multe batai in zona distributiei si un mecanic a zis ca e posibil sa fie tachetii hidraulici de vina . Rolling Eyes

Am folosit numai ulei GM 5w30 pana acum , iar la schimbul de ulei si filtru care s-a facut acum 1 saptamana , am bagat 5w40 .

As fi vrut sa stiu daca este necesar sa schimb toti 16 tachetii sau pot folosi un aditiv pt supape hidraulice ( http://www.oilmag.ro/uleimo...382-p-433735.html ) ?

Multumesc


Ultima modificare facuta de catre jd3rul la Sam 16 Feb, 2013 3:00 am, modificat 1 data in total
  • djkilla

  • Mesaje scrise: 311
  • Locatie: Teleorman
  • Masina: Vectra X18XE1 din 1999
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 30 Mai 2010

ai verificat distributia? poate nu e cureaua intinsa bine..sau ai probleme cu intinzatorul de la distributie
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 242
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

Am scos capacul de la distributie si era ceva ulei intrat acolo.
Sunt verificate si sunt stranse toate.
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 242
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

Ce ziceti de Aditiv ulei supape hidraulice "Hydro Stossel" ? Linkul este mai sus
1. Sa folosesc asa ceva sau trebuie schimbati tachetii cat mai repede?
2. Cam cat as avea voie sa o turez maxim ? ( precizez ca sunetul se aude doar 1 minut maxim la pornirea la rece )
  • alexx_gan

  • Mesaje scrise: 913
  • Locatie: Vaslui
  • Masina: Astra z16xep din 2004
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Feb 2010

Daca era ulei pe la distributie nu cred ca bine .Sterge , curata bine si vezi sursa dupa cateva sute de km , poate ai un semering care nu mai etenseaza bine.
  • vallyyy

  • Mesaje scrise: 1,926
  • Locatie: Arges
  • Masina: Astra Z14XEP din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 05 Oct 2010

Se aud asa ?



Eu zic pentru moment sa incerci un engine flush si un ulei mai subtire Mobil1 0w40
  • KING20

  • Mesaje scrise: 82
  • Locatie: Galati
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 31 Jan 2009

Sal, am un astra G an 2002 1.6 16 valve si i-am facut o segmentare cu tot tacamul acum merg cu Aral 5w-40 si e ok, ce vreau sa va intreb masina mai scoate fum si la relantiu ( negru-gri ) si miroase a ulei , un miros intepator, ce ar putea avea am fost la 2 mecanici si au zis sa merg mai turat cu ea ca sa se curete catalizatorul, voi ce parere aveti ?! Poate fi de la epuratorul de ulei? sau e prea subtire uleiul?! Va multumesc.Stima!
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 242
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

In cele din urma , masina nu mai porneste . Am mai scris problema :

Dimineata - Am pornit motorul , a functionat 4-5 secunde , s-a oprit . Am incercat din nou cheie , dar invarte ca si cand nu ar avea baterie
Dupa 3 chei , am ramas de tot fara baterie .

Am dedus ca problema vine de la Electromotor ( cand pun contactul doar se aude un click , iar cu cabluri si lasata 5 minute nu a vrut sa porneasca )

Este posibil sa fie altceva mai grav ( griparea unor ansambluri din interiorul motorului ) ?
  • luciraica

  • Mesaje scrise: 1,890
  • Locatie: Sibiu
  • Masina: Astra Z14XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Oct 2011

daca vrei sa verifici daca nu s-a gripat scoate-o pe liber si invarte de cu o cheie (de 15 parca) de surubul de la fulia de pe vibrochen.. miscarea trebuie sa fie lina .. se simt si pms-urile la fiecare cilindru in parte..
cat despre clicul de la electromotor.. s-ar putea sa nu cupleze bobina bendixul... o alternativa ar fi pornirea tractata, sau impinsa... dara numai dupa ce ai verificat motorul sa nu fie gripat.. atunci iti dai seama daca este electromotorul
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 242
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

Am impins masina pana la cel mai apropiat service ( ad Garage ) si treaba e nasoala .
Uleiul mi s-a infiltrat la distributie , iar din cauza uleiului s-a slabit cureaua si incepe lista .

Supape indoite ( trebuie schimbate cate sunt arse/indoite) , reparat chiuloasa , simeringuri,garnitura chiuloasa/galerie adm/galerie evacuare/ capac supape , de schimbat kit distributie pt ca e plin de ulei , + pompa de apa pt ca se afla pe traseul curelei de distributie si altfel nu ofera garantie la lucrare. ...

La service nu s-a demontat decat capacul distributiei , si s-a incercat miscarea masinii mai intai in treapta 1 , apoi a 5-a ...
Mmm... da. Nu era electromotorul .

Discutii similare

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata