Parola noua?


Salut, mi-am amintit de o problema in timp ce citeam pe net despre noile numere de inmatriculare: cand am inmatriculat masina, am cerut operatorului de la politie informatii despre un numar de inmatriculare format mic (vezi poza). Acesta s-a uitat intr-o asa zisa baza de date si mi-a zis ca pentru masina mea nu este necesar un astfel de numar. I-am zis ca stiu, dar eu totusi doresc un numar de formatul ala, indiferent de pretul sau. Gaborul mi-a raspuns subit: NU SE POATE!!!! M-am enervat si eu si m-am luat in gura cu el, fara a rezolva ceva din pacate....

Din cate am observat eu avusese o zi proasta sau dorea spaga (spaga pe care nu puteam sa o dau la ghiseul politiei)

Intrebarea mea: este posibil sa imi schimb numarul din fata cu unul in format mic aici in bucuresti, chiar daca am numar de TR? (ma refer la evitarea deplasarii pana in Alexandria pentru un alt numar, adik sa dau nas in nas cu jegul ala de gabor). Poate pe la Udriste pe undeva ...

Any ideea?

poza ta nu este concludenta. ala nu este numar de inmatriculare.

placutele de inmatriculare din romania sunt de 3 tipuri. cele mici de care vb tu sunt pentru motorete, motociclete. iar cele patrate pentru autoturismele care au prevazut din constructie spatiul respectiv(vezi in special la masini de teren).

daca o sa-ti faci rost de o asemenea placuta o sa fii oprit de fiecare data in trafic de catre agenti si ai sa ramai fara talon.


Art. 12.- (1) Pentru a circula pe drumurile publice vehiculele, cu exceptia bicicletelor, ciclomotoarelor si a celor trase sau impinse cu mana, trebuie sa fie inmatriculate ori inregistrate, dupa caz, si sa poarte placute inmatriculare sau de inregistrare, ale caror forme si dimensiuni se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, denumit in continuare regulament.

extras din Ordonanta de urgenta privind circulatia pe drumurile publice.
OK, dar se pare ca nu mai inteles. Poza pe care am atasat-o reprezinta o masina intr-un autohaus, deci in dreptul placutei de inmatriculare este trecut numele dealer-ului. Logic ca nu la poza aia ma refeream. Eu ziceam de dimensiunile numarului iar acest format este legal si in Romania, numai ca doar "spagarii" il au pe masini unde se potriveste si un numar normal (format mare, uzual), iar formatul mic este total OMOLOGAT si AGREAT. Pacat ca nu am facut o poza sa-ti arata un astfel de numar la un logan din parcarea din fata blocului meu .... total legal!
Deci singura varianta este sa ma duc sa dau spaga ca sa obtin un astfel de numar. OK, unde?
Daca are vecinul nu inseamna neaparat ca e legal.
Este un Tico tunat in vecini care are numarul din fata pictat (da, cu pensula) pe bara fata.
E un baiat cam prea entuziast. Intr-o zi o sa-l taxeze Politia Rutiera.
Daca vrei sa-ti imbunatatesti aspectul estetic al masinii ai o gramada de alte chestii pe care le poti modifica fara sa incalci legea, deci fara riscul de a fi sanctionat.
Tu decizi.
sabothor a scris: formatul mic este total OMOLOGAT si AGREAT


Exact despre ce dimensiuni vorbesti? adica x cm latime, y cm inaltime. Si cum argumentezi ca e omologat si agreat? Adica un link la un site care afiseaza legea ce reglementeaza dimensiunile placutelor de inmatriculare... chiar ma intereseaza, eu nu am reusit sa gasesc, singurul loc unde am vazut ceva similar afisat a fost la RAR in Zalau.
jE a scris:
sabothor a scris: formatul mic este total OMOLOGAT si AGREAT


Exact despre ce dimensiuni vorbesti? adica x cm latime, y cm inaltime. Si cum argumentezi ca e omologat si agreat? Adica un link la un site care afiseaza legea ce reglementeaza dimensiunile placutelor de inmatriculare... chiar ma intereseaza, eu nu am reusit sa gasesc, singurul loc unde am vazut ceva similar afisat a fost la RAR in Zalau.


stiu la ce se refera.
cum am mai spus acele placute sunt destinate motoretelor si motocicletelor.
am gasit 2 modele de placute. din pacate cea pe care o vrei tu nu. dar mai caut...last edit: am gasit.

http://static.flickr.com/67..._47452c39d1_t.jpg
Cea de sus este modelul pe care il vreau eu. Nu imi pun placuta pentru a imbunatati aspectul masinii. .. fiindca legat de aspect .. am alte planuri. ... si nu cu un numar se face tuning Smile

Era asa ... ca fapt divers .. chiar imi place cum se vede pe masina ..

Dimensiunile nu le stiu ...
sabothor a scris: Cea de sus este modelul pe care il vreau eu. Nu imi pun placuta pentru a imbunatati aspectul masinii. .. fiindca legat de aspect .. am alte planuri. ... si nu cu un numar se face tuning Smile

Era asa ... ca fapt divers .. chiar imi place cum se vede pe masina ..

Dimensiunile nu le stiu ...


scuza-ma dar esti confuz!

deci, care dintre cele 3?
Maestre, numarul ala pictat NU ESTE LEGAL.
Cele doua placute din pozele de mai sus SUNT NUMERE DE INMATRICULARE DIN UNGARIA.
In RO exista doua dimensiuni standard de placute, cele cu textul pe o linie si cele cu textul pe doua linii, analog cu cele de Ungaria, dar dimensiunile nu sunt obligatoriu aceleasi.
Ce vrea el e in genul asta *vezi foto...
Eu am vazut numere in genul in care vrei tu si in BR dar si in CT... faza e ca erau autocolante nu tabla... Nu stiu cum puteau aia sa circule, poate posesorii lor au functii si nu-i opreste nimeni !


libra a scris: Maestre, numarul ala pictat NU ESTE LEGAL.
Cele doua placute din pozele de mai sus SUNT NUMERE DE INMATRICULARE DIN UNGARIA.
In RO exista doua dimensiuni standard de placute, cele cu textul pe o linie si cele cu textul pe doua linii, analog cu cele de Ungaria, dar dimensiunile nu sunt obligatoriu aceleasi.deci ca sa terminam cu polemica pe tema asta. in RO exista 3 dimensiuni. cele prezentate de mine stiu ca sunt de ungaria (alea le-am gasit si eu la momentul respectiv) dar seamana cu cele de la noi.

uite placuta cu nr 3: http://static.flickr.com/67..._47452c39d1_t.jpg


P.S. o vizita la sediul Brigazii de Politie Rutiera ar fi educativa. pe unul din pereti sunt prezentate cele 3 modele cu explicatiile de rigoare.
OK, hai ca pun eu intrebarea si tot eu lamuresc lumea.
1. In prima poza NU ESTE UN NUMAR (ala pictat), era doar demonstrativ fiindca altceva nu gasisem.
2. In poza cu numarul de ungaria .. ceva ganul ala caut, dar modelul romanesc nu UNGARIA.\
3. In ultimul post al lui robertt-rct este un numar in formatul pe care il caut eu, dar nu numai persoanele cu functii il pot avea (cei drept, acolo chiar este un nr de corp diplomatic)
4. Am rezolvat problema numarului (sau e aproape rezolvata).

ACEST FORMAT DE NUMAR (DREPTUNGHIULAR) ESTE PERFECT LEGAL SI SE POATE ACHIZITIONA FOARTE USOR!

Un motiv foarte simplu "mi s-au deteriorat numerele" spus la o firma autorizata si specializata in fabricarea nrelelor de inmatriculare (binenteles confirm normelor in viguare si agreata de politia romana) iti da unda verde sa primesti in maxim 2 saptamani acest tip de numar. Iti trebuie doar talonul si numerele vechi predate (cand le ridici pe cele noi). in cazul meu voi preda numai un numar urmand ca cel nou pe care il voi ridica sa fie dreptunghiular. Cei de acolo te intreaba ce fel de format vrei si le spui ca dreptunghiular (sau il arati cu degetul, pe posterul de pe perete Very Happy)

Dupa cum se vede nici nu ai treaba cu politia fiindca la politie mergi numai cand iti schimbi numarul de inmatriculare. Daca pierzi un numar pe drum, ce faci, te duci la politie????

NU! Se merge la o firma care ti-l face in cateva zile.

Acum chiar am terminat cu polemica!
Am gasit! La acest tip de numar ma refeream ...


sa pui o poza sa vedem cum a iesit !

Hai si tu in Club

Inregistrarea este si va fi mereu gratuita.

Cont Nou