Parola noua?


Salut , am nevoie de un sfat de la cineva cu mai multa experienta.
De cand am cumparat masina , becul martor de Airbag (rosu) sta aprins tot timpul cat motorul este pornit, desi in momentul in care invart chaia in contact sa pornesc el se stinge . Are cineva idee ce trebuie sa verific ( senzor ?) si unde, avand in vedere ca airbagurile sunt la locul lor, nu sunt sarite.
Odata ce s-a intrerupt circuitul de airbag, nu conteaza daca este refacut, becul se va aprinde. Du-te cu masina la un tester si iti va spune ce anume s-a intrerupt, daca mai e intrerupt si sa iti reseteze "becul".
Sau verifica siguranta de la tablou; poate fi arsa sau chiar lipsa Question
la mine (calibra) se aprinde pt ca un "mester" mi-a smuls senzorul de la roti cand a montat planetarele. poate ca o verificare la rotile din fata (sa observi daca sunt intacti) nu ar strica!
el vorbea de senzorul pt airbag nu pt ABS!
Slick a scris: Odata ce s-a intrerupt circuitul de airbag, nu conteaza daca este refacut, becul se va aprinde. Du-te cu masina la un tester si iti va spune ce anume s-a intrerupt, daca mai e intrerupt si sa iti reseteze "becul".

Stiu pe cineva care ar putea sa-mi reseteze calculatorul, dar intrebarea este daca circuitul are o problema nu se va aprinde din nou? sau sfatul tau este sa resetez calc. si sa vad ce se mai intampla? am inteles de pe forum ca ar exista un senzor sub scaunul din dr fata, unde exact este?cum am acces la el, poate ar trebui sa-l verific.
Nu te mai chinui cu resetatul. Pregateste vreo 80 de euro si du-te la un mecanic cunoscut sau mergi cu el asa ca nu se intampla nimic.
Pentru ce 80 euro?

Sub scaun este o mufa (care si la mine face probleme). Niste fire nu fac contact cum trebuie si dupa ce resetez codul de eroare, cand mai umblu pe la scaun, se aprinde iar becul. La mine trebuie vazut ce anume se tot intrerupe.

rzw, pe tester iti indica ce anume este intrerupt si se verifica, se remediaza si se reseteaza codul de eroare...
Slick a scris: Pentru ce 80 euro?

Sub scaun este o mufa (care si la mine face probleme). Niste fire nu fac contact cum trebuie si dupa ce resetez codul de eroare, cand mai umblu pe la scaun, se aprinde iar becul. La mine trebuie vazut ce anume se tot intrerupe.

rzw, pe tester iti indica ce anume este intrerupt si se verifica, se remediaza si se reseteaza codul de eroare...


multumesc pentru sfaturi, ambele sunt de folos,deci o sa ma duc la un tester; dar unde este exact mufa de care zici, sub scaunul din dreapta, cum am acces la mufa, as vrea sa o verific eu mai intai.
ca ai vointa Laughing

chiciuc a scris: ca ai vointa :lol:

thanx, pentru indicatii, am sa incerc sa verific legatura de sub scaun.va anunt daca am reusit sau nu.
sa ne spui si noua...
dar sa citesti codul erorii mai intai sa nu faci altceva...
Si la mine se aprindea martorul de airbag (intrase o sticla de cola sub scaun si atinsese p-acolo). Am tras scaunul si am impins prin firele alea si surpriza! Becul s-a stins (sunt deja doua luni de-atunci). Deci incearca si vezi poate e vreo mufa putin iesita...
Am un Astra 2.0DTI Caravan 2002 careia i-am montat alarma la un centru autorizat.Dupa montare au aparut niste probleme,si anume ramane becul de airbag aprins,nu functioneaza inchiderea la pornirea masinii(doar la oprire motor) si nu merg comenzile el.la geamuri tot timpul(ex. se inchid 3 unul nu sau se inchid 2 restul nu.)Cei de la alarme m-au trimis la opel sa reseteze(configureze) calculatorul.Nu am ajuns,presupun ca o treaba ca asta este costisitoare si poate nu necesara acum.
Daca s-a lovit cineva de chestia asta sau stie cum se face o resetare completa de calculator,rog sa-mi scrieti.
Multumesc.
si am acelasi tip de masina. si nu mi-a facut astfel de probleme dupa montarea alarmei. poate ca-s aia tampiti si au gresit ceva.
cred si eu ca sunt tampiti din moment ce m-au trimis la opel service
100% trebuie facuta o resetare. Problema e ca ei te-au trimis la Opel pe banii tai. Tu te duci la ei cu factura si le ceri contravaloarea sau le dai foc la cosmelie! Twisted Evil
Asta este o problema comuna la cei care monteaza alarme si cel mai usor mod de a scapa de ea este de a trimite la dealer pt o resetare a comp.
Ideea e ca nu este nimic grav, dar trebuie sa o faci.
ai dreptate ,am gasit pe cineva la di-bas ,i-mi face constatarea dupa care ,daca e defect de montaj merg peste ei
Nu este defect de montaj !!! Pur si simplu este o eroare cauzata probabil de dezalimentarea sau scurtcircuitarea unui circuit. Oricum, ia factura si du-te cu tupeu la ei. Btw...la ce firma ai facut montarea alarmei?
De curand am achizitionat o Astra-F din '94, foarte bine intretinuta atat tehnic cat si estetic. Am dat 4000Euro pe ea si sunt f. multumit. E dotata cu ABS, airbag, SRS, trapa, servo. OK
Am totusi o problema: becul rosu de la bord ce reprezinta airbag-ul sta tot timpul aprins. Cand pun contact se aprinde, la un moment dat se stinge, apoi iar se aprinde si sta asa... E un cod de eroare memorat in calculator (nu in ECU)...se poate reseta intr-un fel calculatorul? Este ceva defect? Cand sta acel martor de bord aprins mai functioneaza airbag-ul? (eu nu cred dar nici nu vreau sa vad).
Si inca ceva: se tot vorbeste de scurtcircuitarea unor pini de la OBD si vizualizarea unor coduri la bord, becuri care palpaie Question Exclamation . Imi poate da cineva explicatii mai in detaliu sua un link spre acel topic?
Multumesc!

Discutii similare

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata