Parola noua?


Sper sa fi postat unde trebuie......

Am un prieten care tocmai si-a vindut masina si maine se intalneste la politie cu noul cumparator ca sa faca actele .

De ce acte are nevoie pentru a radia masina (pentru persoana fizica) ?

Va multumesc
cartea masinii
talon
contract vanzare cumparare
fisa de imatriculare cu viza de radiere de la sectia financiara
daca vrea sa pastreze nr de pe masina plateste 30 lei la caseria de la militie
radiere nu se mai face efectiv la militie vanzatorul scrie pe talon cand a instrainat masina si cui si in 30 de zile cumparatorul este obligat sa o imatriculeze pe numele lui
stefancorneliu a scris: cartea masinii
talon
contract vanzare cumparare
fisa de imatriculare cu viza de radiere de la sectia financiara
daca vrea sa pastreze nr de pe masina plateste 30 lei la caseria de la militie
radiere nu se mai face efectiv la militie vanzatorul scrie pe talon cand a instrainat masina si cui si in 30 de zile cumparatorul este obligat sa o imatriculeze pe numele lui


Sa nu jignim Politia Romana...se chema Militie,acum...daca imi aduc bine aminte vreo 17 ani... Laughing Wink Rolling Eyes
am o intrebare. Cine face radierea auto? Vanzatorul sau cumparatorul? mentionez ca, cumparatorul a inmatriculat masina si acuma trebuie sa o radiez de pe mine ca vanzator.
gustyn a scris: am o intrebare. Cine face radierea auto? Vanzatorul sau cumparatorul? mentionez ca, cumparatorul a inmatriculat masina si acuma trebuie sa o radiez de pe mine ca vanzator.


Nu avea cum sa o inmatriculeze fara viza de circa financiara
pai are viza de la circa financiara.
ca am facut fisa de inmatriculare si am semnato acolo
gustyn a scris: am o intrebare. Cine face radierea auto? Vanzatorul sau cumparatorul? mentionez ca, cumparatorul a inmatriculat masina si acuma trebuie sa o radiez de pe mine ca vanzator.

Vanzatorul o face. dar nu prea cred chestia asta..
tu zici acum ca masina e inmatriculata si pe numele tau si pe al lui cu 2 seturi de numere diferite nu?
pai eu mi-am pastrat numerele ca arau preferentiale, si el a inmatriculat masina pe alte numere. eu sunt din piatra neamt si el e din bacau.
nu face nimeni nici o radiere. nu se mai face de mult. masina se transcrie pe numele cumparatorului, iar acesta o inmatriculeaza pe numele lui. daca vinzarea se face in acelasi judet si vinzatorul nu tine neaparat sa pastreze numerele, atunci si acestea trec la cumparator.

in momentul in care masina e inmatriculata pe numele cumparatorului politia isi reface evidentele. vinzatorul nu trebuie sa mai treaca pe la politie deloc. doar la un birou de acte auto si la circa financiara.
Daca Gustyn se refera la radierea de la plata impozitelor, cei de la Primaria Neamt ar trebui sa stie ca in momentul in care au stampilat fisa de inmatriculare trebuiau sa o si stearga din arhiva lor.Desi de 1 an si ceva nu se mai primeste exemplarul de radiere (de la baza contractului) sunt unele primarii care inca il cer.Ca in Romania!
ma ajutati si pe mine am vandut 2 masini pana acum si ulterior am aflat ca la radiere de la impozit acestea nu au fost radiate si de la politia rutiera ce pot sa fac stie cineva ce acte trebuie ? sa ma consider norocos ca mai am actele de vanzare cumparare ?
Ai facut foarte bine ca ai pastrat contractele de vanzare cumparare. Eu am asemenea acte si de acum 6 ani. SI inca imi mai trebuie... Cu actele alea dovedesti ca masina nu mai e in proprietatea ta si te-ai scapat de belele.
am si eu o intrebare in legatura cu radierea; daca ma poate ajuta cineva ii multumesc ffff mult
am cumparat masina vectra b 96 de la bulgari , am inmatriculato acolo prin mai 2011, si eu merg cu ea in baza acelei procuri (cum fac multi alti);
acuma: eu vreau sa radiez masina de la iei si sa o aduc aici (in RO) si sa incep sa ii fac rar-ul, itp-ul, sa iau nr rosii, asigurarea pe un an, impozitul + rovinieta (tot ce trebuie cum e normal),
am vorbit cu un avocat si mi s-a spus cum ca eu dupa ce fac rar-ul si .... ; mi se calculeaza acea taxa de poluare, iar eu cu el depunem actele la tribunal pentru SCUTIREA taxei de prima inmatriculare, si mai fac solicitare de o foaie (sau ceva de genu) ca sa pot circula pana la terminarea procesului cu acele numere rosii (sau sa iau din 3 in 3 luni timp de 1an)

intrebarea radierea o platesc eu(cumparatorul) sau vanzatorul (bulgarul), si cam cat ar costa, si trebuie obligatoriu sa fiu cu masina la bulgari pt radierea ei
daca poate sa imi spuna careva procedura promit ca fac cinste (si chiar pe bune)
va multumesc
Pentru radiere plateste proprietarul din acte ( adica bulgarul, cu banii tai Smile) ). Nu e nevoie de masina pt radiere. In alte tari membre UE nu ai nevoie decat de actele masinii. Posibil sa iti trebuiasca placutele, nu stiu exact.
iti multumesc; si are careva idee cam pe la ce bani este radierea
Din ce stiu eu daca tu ai procura sa poti dispune cum vrei de masina te duci faci act de vinzare cumparare dupa care o iei in evidenta la financiar ,mergi RAR faci carte si identificare apoi la Politie si iei numere rosii si apoi ai timp sa platesti taxa de poluare ,ai dreptul sa iei 3 rinduri de numere...daca gresesc sa ma corecteze cineva
Asa. Deci scorpio mai are nevoie de un contract de vanzare cumparare cu bulgarul pe numele caruia e masina si mai departe e simplu. Radierea ar trebui sa aiba o suma modica.
pai si radierea nu trebuie sa anunt bulgarul, si sa ii trimit numerele vechi ale masini?
acel contract de vanzare -cumparare il am, mi l-au dat de cand am luat masina,( ce trebuie sa mai fac sa-l traduc sa-l am in romana)

va multumesc pt ajutor
Dorine, ai procura si aia inseamna ca faci ce vrei tu cu masina. O vinzi, o radiezi, o lovesti/dezmembrezi fara sa dai socoteala la nime'.

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata