Parola noua?


La cutia de viteze manuala
In cartea tehnica scrie ca nu e nevoie de intretinere la cutia de viteza...deci nu necesita schimbarea uleiului.
radzxx a scris: In cartea tehnica scrie ca nu e nevoie de intretinere la cutia de viteza...deci nu necesita schimbarea uleiului.

Nu exista asa ceva, la 40-50 000km se schimba, cel putin asta stiu eu de la mecanicii unde repar masina.
40-50.000 km poate la cele pana in 2000. K nici la golf 4 nu se schimba, asa am auzit.
Nu se schimba se verifica numai si se completea-za.
Eu l'am schimbat ... aveam mici scurgeri pe linga garnitura de la baia de ulei de la cutie . Am desfacut capacul baii de ulei , a curs tot uleiul(era rosu) si l'am colectat intr'un vas cu intentia de a'l refolosi dar ... cind m'am uitat cu o lampa in cutia de viteze am vazut ca pe pereti interiori s'a depus o mizga de la ulei pe care am curatat'o usor cu o cirpa .

Garnitura de la cutie a ramas lipita de "capacul-baie" de ulei si a putut fi refolosita . Am utilizat silicon 2+2 rosu(temparatura 300grade C) pentru a fixa cit mai bine capacul sa nu mai umezeasca .

Si asa am inlocuit uleiul de cutie ... am folosit ulei full sintetic Mobil 75w90 API GL5 care are specificatia GM 19 40 768 .
uleiul in cutie nu se inlocuieste. doar se completeaza daca e cazul. scrie in cartea de intretinere la opel.
in TIS zice ca la 7 ani pt cutiile R25 si R28
... stiu ca asa scrie la carte dar un ulei fresh in cutie nu poate sa faca decit BINE mai ales atunci cind uleiul este de ultima generatie Mobilube 1 75w90 "Supreme performance" full sintetic API: GL5 care indeplineste si depaseste specificatia 19 40 768 .


Uleiurile de cutie sufera de "batrinete" , cauza supunerii repetate la "strivire" .

Nu e necesar dar ii prinde bine ! Wink
si io cand am verificat nivelul la cutia de viteze sa uitat cam ciudat mecanicul la mine si mia zis ca la modelele astea nu se schimba...si am zis ca daca dupa vreo 5 ani ar cam trebui el a zis ca nu au locuri disponibile de mecanici acolo...in fine...mam uitat si in haynes si zice ca nu se schimba ci doar se completeaza...ca sa schimbi la a mea trebe desfacuta toata ca nu are buson de scurgere...asa ca ...deocamdata stand by
Pentru Vectra A an 1993, motor C16NZ ce ulei imi trebuie pentru cutia de viteze (manuala) masina are acum 260.038km parcursi?? Si cum se schimba la tipul asta de cutie?
Eu m-am uitat sa vad vreun surub sau ceva asemanator dar nu am vazut nimic pe cutie.
uleiul de la GM 19 40 182 e bun?
da , este recomandat de producator.
cunostinta care mi-a cumparat masina din germania a primit informatie clara ca la 60.000 km trebuie inlocuit uleiul in cutia de viteze... asta pt cutia automata insa va sugerez cu toata caldura sa nu lasati uleiul sa imbatraneasca... la traficul din oras si la ce climat avem noi sunt sanse foarte mari sa isi piarda din proprietati.

Bafta
Cum zicea cineva mai sus,nu vad de ce uleiul nou in cutie ar putea face rau.
Si eu am schimbat uleiul din cutie pentru ce dupa 145.000 de km cred k ii ajunge si lui.Eu am folosit ulei GM
Eu schimb uleiul la fiecare 50.000 km. si nu am avut niciodata probleme. Folosesc Mobil 1 pt cutii de viteza.
foarte mult depinde si de modul in care mergi cu masina, normal ca o masina folosita strict doar pentru a parcurge o anumita distanta zii de zii nu necesita un schimb de ulei la cutia de viteze, dar masina care este supusa la "perversitati" e mai mult decat recomandat un schimb la anumite perioade
dar masina care este supusa la "perversitati" e mai mult decat recomandat.....

Ma pui pe ganduri... se poate si cu masina? Te spun la Pro TV!

Lasand gluma, o logica elementara imi spune, cel putin mie, ca se schimba! Poate nu la 15000 ca la vechile Dacii, dar pe la 60-80k sau max la 5 ani eu l-as schimba. Sunt sigur ca i-ar face numai bine.

Drum bun!
salut am si eu o intrebare stie cineva deunde pot sa iau filtru pt cutia de viteze automata pt vectra b ca am gasit cel mai ieftin cu 7 mil si ceva sau daca se potriveste dela altceva?
salut la o vectra b -cutie automata la citi km se schimba uleiul si filtru?si o idee unde as putea sa gasesc filtru de cutie mai ieftin ca am gasit intre 7 si 9 mil

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata