Parola noua?


salutare forumistilor.Mi-am pus si eu gumele de iarna si trage volanu stanga.Ce ar pute fi?
Probabil roata stanga-fata este mai moale.
cu gumele de vara n-ai avut probleme?
daca nu,ori nu sunt bine echilibrate sau cauciucurile sunt deteriorate(galme,etc.)
daca ai avut probl.si cu cele de vara verifica geometria.
Da , si eu zic sa verifici presiunea la ambele roti , cand aveam dacie le umflam diferit astfel incat sa nu traga stanga sau dreapta Smile)
multam de sfaturi .Am fost la vulcanizare si mi-au zis sa cantaresc cauciucurile ca s-ar putea ca unu sa fie mai usor. Shocked Dupa care mi le-au umflat.Daca erau dezechilibrate simteam in volan,zic ei
Cu alea de vara a fost ok
Ia incearca sa schimbi intre ele rotile de pe fata (cu problema) Nu cumva trage in dreapta? Sau s-a remediat problema? Cauciucurile sint noi sau sh (chiar folosite de tine, si pastrate vara)? Intreb asta pentru ca ele prin functionare isi formeaza calcatura- adica uzura normala in functie de unghiurile geometriei masinii respective. Ele trebuiesc puse asa cum au fost - atit cauciucurile pe janta cit si rotile pe masina. Cit ai folosit cauciucurile de vara s-a umblat la geometrie? Bafta tuturor!
salut
aceeasi problema si la mine.
de cand am gume de iarna trage stanga. am fost la service si cica mi-a reglat directia, acum nu mai trage asa de tare, dar tot nu merge parca drept.
gumele de iarna sunt noi (de anul acesta luate) iar jentile sune aceleasi (nu le-am schimbat locul). initial am zis ca mi-am stricat directia de la vreo bordura luata, dar acum nu stiu ce mai e
Sunt nou posesor de Corsa C!Studiind mai bine masina zilele astea am constat ca are cauciucuri de......iarna!
Ce pot face in acest caz?
Ce inconveniente pot provoca aceste cauciucuri?
Avantaje si dezavantaje!
E urgent sa le schimb?
Influenteaza mersul masinii, consumul de benzina, starea tehnica a masinii?
Astept cu interes parerile voastre!
Daca circuli vara cu ele se tocesc mai repede. Distanta de franare creste, sunt mai moi. Daca nu mai circuli mult pana la iarna le poti lasa pe masina, in schimb daca mergi mai mult ar fi indicat sa iti iei altele si pe acestea sa le pastrezi pentru iarna.
Cauciucurile de iarna sunt moi doar sub 7 grade celsius. Acum sunt tari.
Daca vrei sa dispui de intreaga performanta la sistemul de franare si la aderenta pune-ti cauciucuri de vara.
Cum sa fie alea de iarna mai tari acum decat cand sunt -20 de grade? Oare?

O sa ai si un consum marit+zgomot mai mare la rulare.
si eu am patit exact ca tine...adica am primit masina cu gume de iarna, singura problema zic eu...este daca patesti cum am patit eu..adica si astea sunt uzate...

Mergi linistit cu ele ca oricum in noiembrie trebuie sa le pui din nou...(socrul meu a mers o vara intreaga cu alea de iarna, si a fost si in germania si in italia cu ele...si inca sunt ok...)
Inafara de zgomotul la rulare...poate fi si consumul de carburant.
Un prieten de-al meu are ca masina de firma un astra G caravan, si de 2 ani are cauciucuri de iarna si a mers incontinuu cu ele, fara sa le schimbe. El a constatat ca are ca efect cresterea consumului, dar si zgomotul la viteze mai mari.

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata