Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Discutii Generale
  • dancuciureanu

  • Mesaje scrise: 16,457
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 26 Jun 2006

  • Mesaj Privat
Am scris gresit, este azotat de potasiu (silitra) si se pune 1,5g/kg carne, nu stiu unde ai putea gasi.
Skip ads

  • G_S_C

  • Mesaje scrise: 817
  • Locatie: Prahova
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 26 Jun 2006

  • Mesaj Privat
CapellaCt a scris:Afumatoarea lui Dodo are puisori Wink

Este versiunea mini,ideala pentru balcon...in cazul meu garaj.


Salutari

Interesanta instalatie, am rugamintea daca e posibil, poti dezvalui cum este construita si cum functioneaza?
In general afum la tara ce am de afumat, dar n-ar strica sa am si acasa asemenea instalatie, bineinteles daca o fi realizabila, m-am cam saturat de salamurile din comert.
  • claudiu-cld

  • Mesaje scrise: 6,566
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Astra 2000 y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 13 Sep 2006

  • Mesaj Privat
eu stiu cum arata o afumatoare si ii stiu si principiul de functionare/afumare
dar la acest model nu am inteles principiul de functionare /afumare
cum se realizeaza daca nu e secret ,asa pentru documentare pentru ca am unde sa afum produsele din carne,
  • CapellaCt

  • Mesaje scrise: 1,624
  • Locatie: Deutschland
  • Masina: Vectra 2004 Z18XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 27 Nov 2007

  • Mesaj Privat
Scuze pentru intarziere,sincer sa fiu uitasem.
Afumatoarea este de fapt un cilindru de tabla cu,capac si o gaura pentru sertar.
Initial principiul de functionare era altul: in sertarul pentru rumegus trebuia pus jar peste care presaram rumegus;insa era destul de costisitor,din 20 in 20 minute trebuia sa ies la garaj,sa inrosesc carbunii la un gratar cu butelie si tot asa.Anul asta am cumparat o rezistenta de nichel;intr-o bucata de BCA am facut canale,am facut legaturile....stiti voi,resoul studentesc. Smile
In interior,deasupra sertarului este o tabla de 3-4mm ceva mai mica in diametru decat cilindrul de tabla;rolul lui este de a raci fumul.
Avantajul ²upgrade-ului² de anul acesta este ca pot umple sertarul cu rumegus,bag in priza 10-15 secunde si nu mai am treaba cu ea 2 ore.Fiind volumul foarte mic,in 4 zile(2 fum,2 afara) carnea este afumata.Al-2lea avantaj este ca o poti folosi in locuri mici,pe balcon sau in garaj in cazul meu(in Germania sunt interzise...ma rog,iti trebuie autorizatie,filtre,instalatii...deh,lupta impotriva poluarii).
Dezavantajul este ca nu poti pune foarte mult la afumat(8-10 carnati,6-7 bucati de carne).
Afumatoarea din poza este cumparata,insa consider ca este usor de realizat.
Acum va pun poza cu ea,peste cateva zile poze cu rezultatul. Wink


Numai bine!
Skip ads

  • claudiu-cld

  • Mesaje scrise: 6,566
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Astra 2000 y17dt
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 13 Sep 2006

  • Mesaj Privat
multumim pentru rqspuns ,murea si de principiul de functionare al acestei afumatori nu stiam .
acum sunt luminat .
  • dodo_13

  • Mesaje scrise: 4,545
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

  • Mesaj Privat
Ce a mai facut doamna azi:


  • virgil grigoras

  • Mesaje scrise: 358
  • Locatie: Galati
  • Masina: Astra y20dth
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 26 Jan 2010

  • Mesaj Privat
acum, de ce ne prezinti aistea produse, sa ne ploua-n gura sau pt ca le-a facut doamna la masina de paine?
stima si relaxare!
  • siirm

  • Mesaje scrise: 322
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra 2007 3.0 CDTi
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Dec 2008

  • Mesaj Privat
Sunt facute la cuptor, nicidecum la masina de paine.
Skip ads

  • dodo_13

  • Mesaje scrise: 4,545
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

  • Mesaj Privat
Pe doamna nu o intereseaza masina de paine Smile
  • bavarezu

  • Mesaje scrise: 524
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 22 Dec 2007

  • Mesaj Privat
salutare , poti sa-mi dai reteta la blatul de pizza ? multumesc Wink
  • dodo_13

  • Mesaje scrise: 4,545
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

  • Mesaj Privat
500gr faina, 25 g drojdie, se amesteca si se adauga apa caldutza pana cand aluatul devine molcutz dar nu lipicios. Sare se pune dupa gust. Pe final, se mai adauga in amestec 3-4linguri de ulei (eventual de masline) si oregano.

Din acelasi aluat e facuta si painea din poza, doar ca e unsa cu ou ca sa stea susanul si macul. Se poate si cu apa in loc de ou, dar nu arata asa frumos.
  • bavarezu

  • Mesaje scrise: 524
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 22 Dec 2007

  • Mesaj Privat
multumesc , eu am facut saptamana trecuta pizza si mi s-a intarit blatul , nu stiu unde am gresit , am sa urmez reteta de la tine si sper sa-mi iasa si mie , mai conteaza si mana care lucreaza nu numai reteta . pizza doamnei este de revista Wink
Skip ads

  • Gabello

  • Mesaje scrise: 1,149
  • Locatie: Giurgiu
  • Masina: Astra 2001 y1,7dti
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Mai 2009

  • Mesaj Privat
dodo_13 a scris:O afumatoare in actiune:


ce bine arata, afumati cu lemne?aici la noi in zona se afuma cu rumegus, (resturi provenite din taierea lemnului cu drujba) si parca iese si mai repede cu rumegus.
important: Fumul trebuie sa fie rece cand ajunge pe bucatile de sunca, de aceea se trece pe sub pamant, altfel am inteles ca iese sunca iute.
Muschiulet ai incercat sa pui la afumat sa vezi cum e?


livcro a scris:Pt afumat...cel mai bun lemn este cel de cires..asta o stiati? Da o aroma deosebita..

Da intr-adevar cel mai bun lemn este cel de cires, anul acesta am afumat cu lemn de cires, si chiar a iesit mai bine ca in alti ani. si lemnul de fag am inteles ca este bun. Lemnul de salcam face sa sunca sa fie iute.
Anul acesta am afumat si cateva bucati de peste, are un gust exceptional.
  • dodo_13

  • Mesaje scrise: 4,545
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 2008 Z19DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Apr 2005

  • Mesaj Privat
Muschiuletz am pus la afumat, a ajuns in pizza de mai sus. Mai intai l-am tinut la baitz 5zile, apoi l-a afumat socru-miu cu caldura medie si fum putzin. A iesit fraged, cum am si vrut de fapt. Sunca din aceeasi serie a iesit o nebunie. Cat despre sunca iute, inca nu am gustat asa ceva. La afumat foloseste lemn de pom fructifer, pus deoparte de la scurtatul copacilor si lemn de soba (fag, carpen, ...).

@bavarezu
Merci, am trimis felicitarile! Verdictul nevestei: drojdie prea putina sau aluat prea tare (adica apa prea putina). Asta o stiu de la brutar italian: apa e cel mai important ingredient din pizza.
  • bavarezu

  • Mesaje scrise: 524
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 22 Dec 2007

  • Mesaj Privat
am receptionat mesajul , am sa incerc sa vadem cum imi iese . numai bine !
  • gobelu

  • Mesaje scrise: 977
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra 2002 z16xe
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 01 Jan 2009

  • Mesaj Privat
Pentru cei care aveti afumatoare(va invidiez),incercati sa puneti peste in cetina la afumat.Este senzationallll...
  • deleted-18977

  • Mesaje scrise: 2,349
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

  • Mesaj Privat
se baga la cuptor



ingrediente
salam taiat cubulete,oua de tara,cascaval,ciuperci,aluat facut la masina de facut paine.
normal cascavalul se rade,dar am avut numai feliat.

after 30 min.


  • kapp

  • Mesaje scrise: 361
  • Locatie:
  • Masina: Astra 2000 y20dth
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 18 Apr 2006

  • Mesaj Privat
O reteta de mici nu pune nimeni? Multumesc
  • Gabello

  • Mesaje scrise: 1,149
  • Locatie: Giurgiu
  • Masina: Astra 2001 y1,7dti
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Mai 2009

  • Mesaj Privat
victor soare a scris:se baga la cuptor



ingrediente
salam taiat cubulete,oua de tara,cascaval,ciuperci,aluat facut la masina de facut paine.
normal cascavalul se rade,dar am avut numai feliat.

after 30 min.


miam miam...
arata destul de bine si cu cascaval feliat. eu cand fac Pizza mai bine prefer sa pun cascaval feliat decat ras Very Happy si iese foarte bine, si mai pun ceva, muchiulet afumat care schimba total gustul!
  • deleted-18977

  • Mesaje scrise: 2,349
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

  • Mesaj Privat


va asigur - iese teroareee......
Skip ads

  1. Home
  2. Discutii Generale

Discutii similare

Intra in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR