- dancuciureanu
- Moderator
- 16,457 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,457
- Locatie: Iasi
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
- G_S_C
- ***
- 817 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Prahova
G_S_C
- Mesaje scrise: 817
- Locatie: Prahova
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
CapellaCt a scris:Afumatoarea lui Dodo are puisori
Este versiunea mini,ideala pentru balcon...in cazul meu garaj.
Este versiunea mini,ideala pentru balcon...in cazul meu garaj.
Salutari
Interesanta instalatie, am rugamintea daca e posibil, poti dezvalui cum este construita si cum functioneaza?
In general afum la tara ce am de afumat, dar n-ar strica sa am si acasa asemenea instalatie, bineinteles daca o fi realizabila, m-am cam saturat de salamurile din comert.
- claudiu-cld
- *******
- 6,566 mesaje
- din 13 Sep 2006
- Astra 2000 y17dt
- Constanta
claudiu-cld
- Mesaje scrise: 6,566
- Locatie: Constanta
- Masina: Astra 2000 y17dt
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 13 Sep 2006
- Mesaj Privat
- CapellaCt
- ****
- 1,624 mesaje
- din 27 Nov 2007
- Vectra 2004 Z18XE
- Deutschland
CapellaCt
- Mesaje scrise: 1,624
- Locatie: Deutschland
- Masina: Vectra 2004 Z18XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 27 Nov 2007
- Mesaj Privat
Scuze pentru intarziere,sincer sa fiu uitasem.
Afumatoarea este de fapt un cilindru de tabla cu,capac si o gaura pentru sertar.
Initial principiul de functionare era altul: in sertarul pentru rumegus trebuia pus jar peste care presaram rumegus;insa era destul de costisitor,din 20 in 20 minute trebuia sa ies la garaj,sa inrosesc carbunii la un gratar cu butelie si tot asa.Anul asta am cumparat o rezistenta de nichel;intr-o bucata de BCA am facut canale,am facut legaturile....stiti voi,resoul studentesc.
In interior,deasupra sertarului este o tabla de 3-4mm ceva mai mica in diametru decat cilindrul de tabla;rolul lui este de a raci fumul.
Avantajul ²upgrade-ului² de anul acesta este ca pot umple sertarul cu rumegus,bag in priza 10-15 secunde si nu mai am treaba cu ea 2 ore.Fiind volumul foarte mic,in 4 zile(2 fum,2 afara) carnea este afumata.Al-2lea avantaj este ca o poti folosi in locuri mici,pe balcon sau in garaj in cazul meu(in Germania sunt interzise...ma rog,iti trebuie autorizatie,filtre,instalatii...deh,lupta impotriva poluarii).
Dezavantajul este ca nu poti pune foarte mult la afumat(8-10 carnati,6-7 bucati de carne).
Afumatoarea din poza este cumparata,insa consider ca este usor de realizat.
Acum va pun poza cu ea,peste cateva zile poze cu rezultatul.
Numai bine!
Afumatoarea este de fapt un cilindru de tabla cu,capac si o gaura pentru sertar.
Initial principiul de functionare era altul: in sertarul pentru rumegus trebuia pus jar peste care presaram rumegus;insa era destul de costisitor,din 20 in 20 minute trebuia sa ies la garaj,sa inrosesc carbunii la un gratar cu butelie si tot asa.Anul asta am cumparat o rezistenta de nichel;intr-o bucata de BCA am facut canale,am facut legaturile....stiti voi,resoul studentesc.
In interior,deasupra sertarului este o tabla de 3-4mm ceva mai mica in diametru decat cilindrul de tabla;rolul lui este de a raci fumul.
Avantajul ²upgrade-ului² de anul acesta este ca pot umple sertarul cu rumegus,bag in priza 10-15 secunde si nu mai am treaba cu ea 2 ore.Fiind volumul foarte mic,in 4 zile(2 fum,2 afara) carnea este afumata.Al-2lea avantaj este ca o poti folosi in locuri mici,pe balcon sau in garaj in cazul meu(in Germania sunt interzise...ma rog,iti trebuie autorizatie,filtre,instalatii...deh,lupta impotriva poluarii).
Dezavantajul este ca nu poti pune foarte mult la afumat(8-10 carnati,6-7 bucati de carne).
Afumatoarea din poza este cumparata,insa consider ca este usor de realizat.
Acum va pun poza cu ea,peste cateva zile poze cu rezultatul.
Numai bine!
- claudiu-cld
- *******
- 6,566 mesaje
- din 13 Sep 2006
- Astra 2000 y17dt
- Constanta
claudiu-cld
- Mesaje scrise: 6,566
- Locatie: Constanta
- Masina: Astra 2000 y17dt
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 13 Sep 2006
- Mesaj Privat
- dodo_13
- OP
- 4,545 mesaje
- din 11 Apr 2005
- Astra 2008 Z19DTH
- Iasi
dodo_13
- Mesaje scrise: 4,545
- Locatie: Iasi
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Apr 2005
- Mesaj Privat
- virgil grigoras
- **
- 358 mesaje
- din 26 Jan 2010
- Astra y20dth
- Galati
virgil grigoras
- Mesaje scrise: 358
- Locatie: Galati
- Masina: Astra y20dth
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Jan 2010
- Mesaj Privat
- siirm
- **
- 322 mesaje
- din 11 Dec 2008
- Vectra 2007 3.0 CDTi
- Bucuresti
siirm
- Mesaje scrise: 322
- Locatie: Bucuresti
- Masina: Vectra 2007 3.0 CDTi
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Dec 2008
- Mesaj Privat
- dodo_13
- OP
- 4,545 mesaje
- din 11 Apr 2005
- Astra 2008 Z19DTH
- Iasi
dodo_13
- Mesaje scrise: 4,545
- Locatie: Iasi
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Apr 2005
- Mesaj Privat
- bavarezu
- ***
- 524 mesaje
- din 22 Dec 2007
- Bucuresti
bavarezu
- Mesaje scrise: 524
- Locatie: Bucuresti
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 22 Dec 2007
- Mesaj Privat
- dodo_13
- OP
- 4,545 mesaje
- din 11 Apr 2005
- Astra 2008 Z19DTH
- Iasi
dodo_13
- Mesaje scrise: 4,545
- Locatie: Iasi
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Apr 2005
- Mesaj Privat
500gr faina, 25 g drojdie, se amesteca si se adauga apa caldutza pana cand aluatul devine molcutz dar nu lipicios. Sare se pune dupa gust. Pe final, se mai adauga in amestec 3-4linguri de ulei (eventual de masline) si oregano.
Din acelasi aluat e facuta si painea din poza, doar ca e unsa cu ou ca sa stea susanul si macul. Se poate si cu apa in loc de ou, dar nu arata asa frumos.
Din acelasi aluat e facuta si painea din poza, doar ca e unsa cu ou ca sa stea susanul si macul. Se poate si cu apa in loc de ou, dar nu arata asa frumos.
- bavarezu
- ***
- 524 mesaje
- din 22 Dec 2007
- Bucuresti
bavarezu
- Mesaje scrise: 524
- Locatie: Bucuresti
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 22 Dec 2007
- Mesaj Privat
- Gabello
- ****
- 1,149 mesaje
- din 11 Mai 2009
- Astra 2001 y1,7dti
- Giurgiu
Gabello
- Mesaje scrise: 1,149
- Locatie: Giurgiu
- Masina: Astra 2001 y1,7dti
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Mai 2009
- Mesaj Privat
ce bine arata, afumati cu lemne?aici la noi in zona se afuma cu rumegus, (resturi provenite din taierea lemnului cu drujba) si parca iese si mai repede cu rumegus.
important: Fumul trebuie sa fie rece cand ajunge pe bucatile de sunca, de aceea se trece pe sub pamant, altfel am inteles ca iese sunca iute.
Muschiulet ai incercat sa pui la afumat sa vezi cum e?
livcro a scris:Pt afumat...cel mai bun lemn este cel de cires..asta o stiati? Da o aroma deosebita..
Da intr-adevar cel mai bun lemn este cel de cires, anul acesta am afumat cu lemn de cires, si chiar a iesit mai bine ca in alti ani. si lemnul de fag am inteles ca este bun. Lemnul de salcam face sa sunca sa fie iute.
Anul acesta am afumat si cateva bucati de peste, are un gust exceptional.
- dodo_13
- OP
- 4,545 mesaje
- din 11 Apr 2005
- Astra 2008 Z19DTH
- Iasi
dodo_13
- Mesaje scrise: 4,545
- Locatie: Iasi
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Apr 2005
- Mesaj Privat
Muschiuletz am pus la afumat, a ajuns in pizza de mai sus. Mai intai l-am tinut la baitz 5zile, apoi l-a afumat socru-miu cu caldura medie si fum putzin. A iesit fraged, cum am si vrut de fapt. Sunca din aceeasi serie a iesit o nebunie. Cat despre sunca iute, inca nu am gustat asa ceva. La afumat foloseste lemn de pom fructifer, pus deoparte de la scurtatul copacilor si lemn de soba (fag, carpen, ...).
@bavarezu
Merci, am trimis felicitarile! Verdictul nevestei: drojdie prea putina sau aluat prea tare (adica apa prea putina). Asta o stiu de la brutar italian: apa e cel mai important ingredient din pizza.
@bavarezu
Merci, am trimis felicitarile! Verdictul nevestei: drojdie prea putina sau aluat prea tare (adica apa prea putina). Asta o stiu de la brutar italian: apa e cel mai important ingredient din pizza.
- bavarezu
- ***
- 524 mesaje
- din 22 Dec 2007
- Bucuresti
bavarezu
- Mesaje scrise: 524
- Locatie: Bucuresti
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 22 Dec 2007
- Mesaj Privat
- gobelu
- ***
- 977 mesaje
- din 01 Jan 2009
- Astra 2002 z16xe
- Bucuresti
gobelu
- Mesaje scrise: 977
- Locatie: Bucuresti
- Masina: Astra 2002 z16xe
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 01 Jan 2009
- Mesaj Privat
- deleted-18977
- ****
- 2,349 mesaje
- din 28 Mai 2008
deleted-18977
- Mesaje scrise: 2,349
- Locatie:
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 28 Mai 2008
- Mesaj Privat
- kapp
- **
- 361 mesaje
- din 18 Apr 2006
- Astra 2000 y20dth
kapp
- Mesaje scrise: 361
- Locatie:
- Masina: Astra 2000 y20dth
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 18 Apr 2006
- Mesaj Privat
- Gabello
- ****
- 1,149 mesaje
- din 11 Mai 2009
- Astra 2001 y1,7dti
- Giurgiu
Gabello
- Mesaje scrise: 1,149
- Locatie: Giurgiu
- Masina: Astra 2001 y1,7dti
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Mai 2009
- Mesaj Privat
victor soare a scris:se baga la cuptor
ingrediente
salam taiat cubulete,oua de tara,cascaval,ciuperci,aluat facut la masina de facut paine.
normal cascavalul se rade,dar am avut numai feliat.
after 30 min.
ingrediente
salam taiat cubulete,oua de tara,cascaval,ciuperci,aluat facut la masina de facut paine.
normal cascavalul se rade,dar am avut numai feliat.
after 30 min.
miam miam...
arata destul de bine si cu cascaval feliat. eu cand fac Pizza mai bine prefer sa pun cascaval feliat decat ras si iese foarte bine, si mai pun ceva, muchiulet afumat care schimba total gustul!
- deleted-18977
- ****
- 2,349 mesaje
- din 28 Mai 2008
deleted-18977
- Mesaje scrise: 2,349
- Locatie:
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 28 Mai 2008
- Mesaj Privat