Parola noua?


Salutare. Imi poate explica cineva cum pot schimba amortizoarele fata la o astra f? Cum se scoate amortizorul din partea cu butucul? Am manualul de intretinere si reparatii pentru astra f, dar in el arata cum se schimba tot ansamblul arc_armortizor. Pe mine ma intereseaza cum schimb doar amortizoarele. multumesc anticipat.
Desfaci piulita de la planetara , scoti roata , pivotul ,capul de bara , etrierul(2 suruburi cu inbus de 10) ,piukitele de la flansa amortizor si scoti tot ansamblul de pe masina . Apoi faci ca in manual .
ca sa schimbi doar amortizorul mai ai nevoie de o presa pentru a comprima arcul dupa ce dai tot ansamblul jos de pe masina, desfaci piulita din capul amortizorului, se scoate flansa, arcul si apoi desfaci piulita aceea mare care tine amortizorul si cam atat
Multumesc, dar cum se scoate amortizorul din butuc(suport)?
Nu de acolo se scoate . Vezi unde iese tija ai o piulita speciala(se da in cutie la amortizor nou) . E stransa foarte tare . Iti tb. o cheie de instalator cu manere lungi pt. a desface aceasta piulita(sau bagi o teava de prelungire) . Sa o strangi la fel de tare pt. ca se desface dupa un timp .
Bun, am inteles. Multumesc
NU uita sa strangi bine piulita aia mare , daca se slabeste (doamne fereste !) va trebui sa mai faci o data toata munca . Scuze ca ma repet .
bai fratilor omul intreaba cum scoate amortizorul din fuzeta! deci fii atent :
slabesti suruburile de la roata si piulita aia mare de la planetara inainte sa ridici masina pe cric!
ridici masina pe cric si dai roata jos dupa care pui ceva sub pivot si lasi masina jos,treaba asta o faci ca sa comprimi arcul sa nu-ti sara in mecla si sa te juleasca,legi arcul cu sarma de 4 din aia de sobe,ceri pe la d'astea de constructii sarma de soba, il legi bine ,preferabil in 3 puncte...asa in forma de mercedes dupa care ridici iar masina desfaci surubul de la pivot,apoi surubul de la bieleta anti-ruliu,si mai desfaci si capatul de bara ( care eu in acest moment nu pot sa-l scot de niciun fel ) apoi dupa ce ai facut toate astea desfaci suruburile alea doua de sus de la flansa si care tot ansamblul,si de acolo schimbi de vrei,o sa-ti dai seama ce trebuie schimbat din moment ce ti-ai luat amortizoare noi ca iti pune in cutie piesele pentru amortizor... MI SE PARE CA DACA VREI SA SCOTI FUZETA (butucul) ITI TREBUIE O PRESA PENTRU SCOS AMORTIZOARE!
sa ma corecteze cineva daca gresesc!
Cred ca le-a schimbat pana acuma
@MDL, zici ca trebuie presa pentru amortizoare... cum ar arata presa? Unde este necesara acea presa?
http://www.google.ro/search...Sw8IGYAQ#imgdii=_
uite cum arata o presa de arcuri

@MDL, aia e presa pentru pivoti sau capeti de bara.... nu de amortizoare.
Dar am inteles ce vroiai sa spui.
ai dreptate,scuza-ma! dar eram in mai multe subiecte cand ti-am postat si..le-am incurcat!vad ca te-a lamurit colegu' de mai sus intr-un final.
Salutare, am cautat pe forum cum se schimba amortizoarele pe spate, dar nu am gasit. Daca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri, va multumesc. Si apoi eventual sa modificam si titlul. Multumesc.
Amortizoare spate?
Este mai simplu ca pe fata.

Caravan sau hatchback?
hatchback

Hai si tu in Club

Inregistrarea este si va fi mereu gratuita.

Cont Nou