Parola noua?


am un opel astra clasic 1,7 cdti din 2006, si am 80000 de km la bord ,trebuie sa schimb distributia?
da.
au trecut 4 ani.
ar trebui schimbata mai ales ca vine si iarna, iar de mers a mers destul 80000km
Nu e obligatoriu. Daca te iei dupa ce scrie la carte, o schimbi la 150.000. Daca te iei dupa ce spun service-urile, o schimbi la 60.000.
Eu la masina mea, care e ca a ta, am schimbat-o la 95.000, dupa 5 ani de utilizare, si mi s-a spus ca mai mergea, si cureaua, si rolele. Si inclin sa ii cred pe cei care lucreaza la MaiAndrei (fac reclama mascata Smile ). A fost o problema cu niste semeringuri din zona, pe care le-am schimbat, dar nu aveau treaba cu distributia. A! Pompa de apa nu se schimba odata cu distributia, se poate schimba ulterior, fara prea mari batai de cap (asta mi-a spus tot nenea care a lucrat la masina)
Acum tu faci ce crezi. Oare?
O curea de distributie se schimba la 60000 sau 90000, dupa cum scrie in carte. Am un vecin cu Logan care a stat cu ea pana la 120000 si i s-a rupt si au rezultat costuri suplimentare. Pompa de apa nu are rost. E mai buna cea originala decat ce gasesti in comert. Problema in general nu e cureaua ci rolele. Ele pot ceda, bloca, si de aici rezulta ruperea curelei.
Marius aici ai dreptate, cu o singura precizare, ca rolele nu cedeaza niciodata innaintea curelei decat la logan Smile eu personal am 2 microbuze vw caravelle care bat Italia ca pe fasole si schimb distributia personal la ele la peste 100000km dar iau piese de afara; la unul am ajuns aproape de 120000km cu o distributie si cand am dat-o jos mai mergea vre-o 2-3-4 curse (adica vre-o 10-15-20 mii de km) si ca sa stii si tu am mers cu un singur rand de role pret de 2 curele de distriburie, deci peste 200000km si nu dadeau semne de gripaj; capacul la pompa de apa schimbat cand a picat (cand curge pe la presetupa, dar verific rulmentii cum se invart la fiecare schimbare de distributie) la unul la aproape 600000km la celalalt nu a cazut inca. Spor!

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata