Ai uitat parola?


  • Ciprian74

  • Mesaje scrise: 20
  • Locatie: Cluj
  • Masina: Insignia din 2011
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 04 Jan 2017

  • Garaj Mesaj Privat
ovidiubos a scris:update : am fost la Opel Radacini de pe Iuliu Maniu.Prima impresie: omul lor nu a mai facut asta pe Insignia pt ca nu stia unde sa caute in soft .
Partea complicata: se pare ca in programul Opel de service ( si in ECM ?) nu exista decat doua setari legate de presiunea din pneuri:
- alegerea tipului de anvelopa din pct de vedere greutate suportata :- greutate standard, extra- load, tip C, D ,.E etc
- valoare de referinta pentru presiune
( aplicabile si pe fata si pe spate) si cam atat la setari.

In vizualizare date se vad senzorii pe fiecare roata ( cu id-uri lor alocate pe fiecare roata - nu am insa cum sa verific daca este corecta alocarea dar sigur fiecare roata "vede "un senzor)
Ce nu se vede - si nu am reusit deloc sa fac sa se vada, este presiunea . La fiecare senzor exista niste campuri : ID, tip : stationar sau miscare, etc - printre care si presiunea unde valoarea este :"necunoscuta" si asa ramane.
Dupa discutii telefonice cu alti "specialisti"cei de la Opel Iuliu Maniu au descoperit ca mai exista o varianta de resetare a senzorului cu un dispozitiv care se apropie de senzorii de roti. Din pacate nici dupa aceasta operatiune nu se afiseaza decat celebrele liniute
Cum eu nu cred ca exista senzori de presiune fara sa arate presiunea ( cum sugerau cei de la Opel) si cum am verificat personal ca senzorii exista si sunt originali GM ramane in continuare o problema nerezolvata.
Concluzia:
- din ECM se pare ca nu poti sa faci alocarea de senzor pe roata . Cel putin cu softul de la reprez Opel .
- sistemul vede alocarea de senzor (ID- serie) pe fiecare roata dar nu primeste sau nu citeste si presiunea pe acel senzor ( pe nici unul dintre cei 4 de fapt)
- resetarea cu scoaterea bornei nu a rezolvat problema
- resetarea senzorilor cu un dispozitiv special se pare ca nu a rezolvat problema

In continuare caut solutii si idei...


Am scapat de toate aceste probleme montand un sistem independent de monitorizare a presiunii integrat cu telefonul mobil. Pot sa spun ca dupa 4 luni nu am absolut nici o problema, l-am folosit atat pe rotile de iarna cat si pe cele de vara. sistemul are senzori externi care se monteaza pe valva existenta , se blocheaza antifurt si atat. Ce e misto , toate setarile le fac cu telefonul mobil tot sistemul fiind pe bluetooth . Astfel imi pot citi presiunile chiar si de la distanta nefiind conditionat de punerea contactului. La inceput am fost sceptic insa acum sunt foarte multumit. https://youtube.com/watch?v=Zc4fb0O3Ys4
  • PGaby

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Arges
  • Masina: Insignia 20dt din 2014
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Jun 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Sal, ma poate ajuta cineva sa dezactivez tmps la opel insignia , detin op com v1.70 eventual vand modulul de tmps daca reusesc
  • PGaby

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Arges
  • Masina: Insignia 20dt din 2014
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Jun 2018

  • Garaj Mesaj Privat
ToX a scris:vin si eu cu o intrebare scurta pe topicul omului, chiar daca nu il ajut cu nimic Sad masina mea este echipata cu modul TPMS (exista receptorii in spatele aripilor, pot sa vad ECU de TPMS in OPCOM, am si in CID meniul respectiv dar am celebrele liniute. Niciun alt mesaj de eroare. Mentionez ca masina am luat-o fara senzori in roti, si niciodata n-au functionat. Astazi am cumparat senzorii de la un coleg forumist, care e procedura ce trebuie urmata , montati in roti, presiune 2.4, si incep sa merg cu masina , sau trebuie mers la Tech2 si "invatati" in sistemul de receptie ? Si cum stiu daca sunt bateriile intregi sau nu ?
. Sal cum ai rezolvat problema? Am si eu o dilema celebrele liniute in bord si in op com nu gasesc tpms la insignia 2014
  • RaduRek

  • Mesaje scrise: 490
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Tourer A20DT din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 04 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
Salutari !
Sunt posesor de Zafira C 2013 Ecoflex de un an jumate.
Cum scapam de scarbele de liniute? Se mentine intrebarea Embarassed
Povestea mea suna cam la fel si am expus-o si pe sectiunea Zafira C Tourer anul trecut.
Deci...am roti de vara alaiaj cu senzori TPMS originali si e totul OK. Anul trecut pe vremea aceasta am avut nevoie sa trec la anvelope de iarna. Ca atare am cumparat jante de tabla structurale 17", 4 senzori originali din china(la un pret mai accesibil) si evident anvelope corespunzatoare. Am montat ansamblul roata de iarna pe masina si dupa cateva sute de metri parcursi au aparut si presiunile in meniul TPMS. Doua roti aratau bine iar doua aratau presiune zero, in diagonala...Dupa multe consultari cu specialistii am ajuns la concluzia ca senzori ce aratau zero sunt defecti, din cei originali cumparati din China..Ok zic ii dau jos si mai cumpar doi senzori echivalenti Mobiletron de pe un mare site din Germania(autopieseonline24.ro). Au sosit i-am montat, totul OK...presiunea era indicata pentru toate rotile masinii(dreapta cei buni si originali din China iar pe partea stanga cei din Germania Mobiletron). A trecut iarna....si-au facut treaba perfect, a venit primavara am dat rotile de iarna jos si am pus pe cele de vara anterioare, in aceeasi pozitie. In cateva sute de metri de rulaj au aparut presiunle pe display.. Deci totul OK....Dupa perioada de rulaj cu cele de vara, normal am trecut din nou la cele de iarna, fara schimbare de pozitie sau interventii la roti...Dupa ceva rulaj hop si liniutele, fara avarie in bord...fara nimic... numai mesajul "Winter Tyre Detected" din cand in cand, dar despre presiune nimic. De ce nu mai recunoaste senzorii de la rotile de iarna care au functionat foarte bine iarna trecuta Question Question Question

Topicul cu problema de anul trecut:
https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=149140
  • sigrecmona

  • Mesaje scrise: 7
  • Locatie: Timis
  • Masina: Insignia A20NHT din 2009
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Jun 2017

  • Garaj Mesaj Privat
Am cumparat 4 jante originale 18" de Opel Insignia 2012 (productia janatelor) , le-am instalat pe Opel Insignia 2009 dar computerul de bord nu afiseaza presiunea din jante/anvelope. Cu jantele originale din 2009 tot pe 18" cu senzori imi arata presiunea. La o citire cu OBD imi spune ca 3 dintre ei au low voltage, iar unul da malfunction. Citeam undeva ca la Insignia invata singur sistemul despre senzori noi, dar ma gindesc ca nu stie tine minte decit 4 senzori si poate trebuie inregistrati senzorii necunoscuti. Mai citeam undeva ca senzorii dupa 2012 nu mai emit asa tare si ca trebuie schimbata pozitia receptorului. Sa fie bateria senzorilor, dar cum de cei din 2009 inca emit si astia din 2012 o fac asa slab?

DTC C0750 39: Left Front Tire Pressure Sensor Internal Malfunction
DTC C0755 03: Right Front Tire Pressure Sensor Low Voltage
DTC C0755 39: Right Front Tire Pressure Sensor Internal Malfunction
DTC C0760 03: Left Rear Tire Pressure Sensor Low Voltage
DTC C0765 03: Right Rear Tire Pressure Sensor Low Voltage
DTC C0765 39: Right Rear Tire Pressure Sensor Internal Malfunction
  • RaduRek

  • Mesaje scrise: 490
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Tourer A20DT din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 04 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
Rezolvat si de data aceasta problema TPMS si a liniutelor din meniul TPMS, dar fara vizita la dealer...ci pe cont propriu... deoarece dealerul zice ca nu am senzorii buni si ca sa iau de la ei cu incredere ca aia originali sunt cei mai buni Evil or Very Mad . Si cu incredere mi-am luat un super device care rezolva orice problema TPMS la orice masina Very Happy
Concluzie: La orice schimb de anvelope echipate cu senzori TPMS sau interschimbare de roti, Sistemul masinii trebuie Reînvățat - Relearn cu dispozitiv dedicat TPMS.


  • Ambrono

  • Mesaje scrise: 21
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Insignia A20DTH din 2009
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 24 Jun 2008

  • Garaj Mesaj Privat
Salutare,

Caut si eu un astfel de dispozitiv, se poate sa ne spui de unde l-ai luat?

Multumesc,

Ambrono
  • RaduRek

  • Mesaje scrise: 490
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Tourer A20DT din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 04 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
Ebay
  • sigrecmona

  • Mesaje scrise: 7
  • Locatie: Timis
  • Masina: Insignia A20NHT din 2009
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Jun 2017

  • Garaj Mesaj Privat
Cind eram gata sa merg la Opel service ... hop! au aparut valorile TPMS la setul al 2-lea de jante originale Insignia! Si asta numai la un drum de 40 km cu viteze de peste 100 kmh. 3 saptamini in oras sau pe centura cca 30 km cu viteza mare nu au dat niciun semn. Banuiesc ca doar erau in standby si ori s-au incalzit jantele, respectiv senzorii, ori la accelerare brusca au simtit cresterea presiunii. Am incercat si dezumflare aproape de 1 si umflare inapoi catre 2.4 si degeaba. Fata de senzorii de pe jantele de vara(cu care a venit masina) nici nu dau semne de baterie slaba, cumva logic avind in vedere ca e diferenta de vreo 3-4 ani intre ele.

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata