Ai uitat parola?


  • denis_best06

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Dolj
  • Masina: Zafira x16xel din 1999
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Jul 2008

cine ma poate ajuta - ramas undeva in nordul Germaniei cu martorul de la baterie si de la defectiune electronica aprins !
dupa ce am pus-o pe gpl acum 2 zile am plecat imediat spre Germania. Toate bune pana in ungaria unde mi sa aprins motor elecronik , din cauza ca mersesem aproape 10 ore cu aerul pornit. Am oprit aerul si am continuat drumul intre timp ledul stingindu-se. Totul ok pana in Dortmund. Azi s-a aprins din nou motor electronik si apoi martorul de la baterie si in mers s-a oprit servo . Foarte greu se manevreaza fara servo dar nici pe benzina nu se mai stinge martorul de la baterie. martorul de la motor electik se stinge doar pe benzina. Astept opinii Shocked
  • gabriel1968

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Apr 2008

Am o Zafira din 2001 pe benzina. La pornire sta beculetul cu masinuta cu cheita aprins relantiul este cu intreruperi nu se accelereaza deloc iar cand iau contactul mai merge o perioada accelerata si apoi se opreste. Un fel de autoaprindere. Ce poate fi?
  • mariusnapcori

  • Mesaje scrise: 3,662
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Astra B14XER din 2016
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 04 Sep 2007

ceva coduri de eroare?
  • gabriel1968

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Apr 2008

mariusnapcori a scris:ceva coduri de eroare?


Inca nu am ajuns la tester...azi dimineata mi s-a ivit problema (12.04.2009).Maine de
  • tony13

  • Mesaje scrise: 97
  • Locatie: Braila
  • Masina: Zafira y20dth din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Dec 2008

o problema asemanatoare am avut la o Leganza , numai ca aveam problema asta cand aveam luminile aprinse ; luam contactul , scoteam cheia si masina se accelera si nu se oprea in ruptul capului
  • gabriel1968

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Apr 2008

Am gasit urmatoarele erori:
P0120-Throttle Position Sensor
P1550-Electronic Throttle Control Power Management]
P1525-Limp Home Position Error
P1526-Limp Home Adaption Error

Sper sa ma ajute cinvea..
  • mariusnapcori

  • Mesaje scrise: 3,662
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Astra B14XER din 2016
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 04 Sep 2007

incearca sa faci o readaptare la clapeta de acceleratie
  • gabriel1968

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Apr 2008

Am probleme cu clapeta de acceleratie.Ma poate ajuta cineva sa gasesc una second-hand?Am auzit ca aceasta clapeta este identica cu clapeta de acceleratie de la Opel Vectra B.Este adevarat? Confused Am o Zafira din 2001 , benzina , motor 1.8 tip z18xe.
  • peddro

  • Mesaje scrise: 417
  • Locatie: Cluj
  • Masina: Zafira Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 22 Feb 2008

Incearca mai intai sa o demontezi si sa o cureti, cauta pe forum pentru ca exista tutoriale pentru asta. Mai apoi daca tot nu merge te poti gandi sa o schimbi. Nu mai incerca sa pornesti motorul pana nu cureti clapeta ,sa nu mai patesti si altceva ,cum ar fi inecarea catalizatorului.
  • gabriel1968

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Apr 2008

si unde mai exact pot gasi aceste tutoriale?
  • mariusnapcori

  • Mesaje scrise: 3,662
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Astra B14XER din 2016
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 04 Sep 2007

aceleasi erori le ai si daca e defect ECU
  • gabriel1968

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Apr 2008

Am schimbat clapeta de acceleratie cu una noua, am sters erorile , apoi a pornit imediat dar dupa cateva minute mi-au aparut aceleasi erori plus eroarea 1500.Porneste foarte greu mai ales cand sta mult in parcare.Ce poate fi?(Am incercat si eu metoda "pseudo-agrafa" si a mers.Am o zafira A).
  • gabriel1968

  • Mesaje scrise: 14
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Apr 2008

Azi am fost la reprezentanta Opel din Bacau si conform codurilor de eroare cei de acolo mi-au spus ca-i defecta clapeta de acceleratie sau ECU.Codurile de eroare au fost sterse de ei si de atunci nu mai am probleme.Dar daca probleme reapar si am schimbat clapeta de acceleratie este posibil sa fie necesar schimbarea ECU?
  • lkn

  • Mesaje scrise: 349
  • Locatie: Cluj
  • Masina: Vectra din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Jan 2008

este cineva aici pe forum care reconditioneaza ECU foarte bine; http://www.ecu.ro/contact-ro.php Eu zic sa-l contactezi sa vezi ce se poate face
  • omega y22dth

  • Mesaje scrise: 2,014
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira 1.7DTJ din 2011
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Nov 2006

de ieri sa aprins martorul cu cheie si cand se stinge cand se aprinde.Motorul nu trage .Parca nu merge turbina.Viteza prinde viteza in timp nu mai are zvacnirea aia care o are cand merge turbina.Astept sfaturi.
  • deleted-18977

  • Mesaje scrise: 2,705
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 28 Mai 2008

colega , un tester si imediat afli cauza.
eu presupun ca eger-ul ar face ceva figuri.
nu te lua imediat de turbina.
  • omega y22dth

  • Mesaje scrise: 2,014
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira 1.7DTJ din 2011
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Nov 2006

Am curatat EGR-ul si galeria si nu se mai aprinde.Ce-am gasit acolo nu va puteti inchipui.Calamina si zgura in strat gros.
  • tony13

  • Mesaje scrise: 97
  • Locatie: Braila
  • Masina: Zafira y20dth din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Dec 2008

am o zafira 2001 , motor y20dth si de vreo cateva zile la pornirea la rece mi se aprinde masinuta cu cheie . daca turez masina dispare . cand este incalzita masina nu se m-ai aprinde .am schimbat bateria , poate avea legatura ?
stiu ca voi fi indrumat sa dau search , dar am cautat 3 ore pe forum si sincer nu am inteles nimic (asta din cauza mea ca sunt cam afon in problemele astea).
de aceea va rog sa nu imi stergeti tema .
  • Edwin

  • Mesaje scrise: 7,290
  • Locatie: Bistrita-Nasaud
  • Masina: Zafira z19dt din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Nov 2008

Verifică bujiile incandescente. Cred că cel puțin una este defectă. Numai bine.
  • Bunicu

  • Mesaje scrise: 3,167
  • Locatie: Ialomita
  • Masina: Astra Y20DTH din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Dec 2008

cum spune si colegul, bujie arsa. Sigur. Descoper-o, schimb-o si spune-ne si noua daca se mai aprinde becul. Eu sunt tentat sa spun ca nu. Confirma sau infirma tu!

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata