Ai uitat parola?


  • liberlamare

  • Mesaje scrise: 3,347
  • Locatie: Cluj
  • Masina: Zafira 1.9 DT din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Mai 2007

violonistul a scris:E pusa Smile))

bujia?
  • violonistul

  • Mesaje scrise: 18
  • Locatie: Bistrita-Nasaud
  • Masina: Zafira A 17DTR din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Dec 2013

Si bujia si palinca......Smile))
  • hmv_86

  • Mesaje scrise: 23
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Z19DTH din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Dec 2014

probleme incarcare alternator? mi se sting si se aprind farurile singure in mers ( sa intamplat de 4 ori consecutiv in 20m) ,cateodata cand o accelerez dupa ce o pornesc se sting luminile interioare si exterioare inclusiv casetofonul , cateodata cand calc ambreajul pentru a frana la fel mi se sting luminile , azi cand am pornit masina si am lasat-o la relantii mi-a aparut bateria pe bord si mergea aeroterma mai incet decat normal iar dupa ce am calcat acceleratia si a trecut de 2000 rpm a inceput sa mearga normal

in cartea service a masinii scrie ca sa inlocuit chitul de alternator in 07.2014

ce ma sfatuiti sa fac?

  • iulian1971

  • Mesaje scrise: 6,131
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z13DTH din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2006

Asa pare. Alternator defect.
Sterge erorile si posteaza ce apare din nou + tensiune incarcare cu motor pornit.
  • hmv_86

  • Mesaje scrise: 23
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Z19DTH din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Dec 2014

după ce șterg erorile nu mai apare nimic pana nu pornesc masina, prin op-com îmi arata cu farurile aprinse si aeroterma la maxim 13.3-13.4 , chestia e ca mi se sting si se aprind farurile /stopurile si interiorul masinii ca si cum as da flash-uri ,o accelerez si când o las aproape de relanti se stinge tot si se aprinde in următoarea secunda ,problema e ca face asta vreo câteva minute si apoi merge normal iar apoi peste 10 -15 km parcurși mai da odată stingerea ..De pornit pornește bine (nu da semne ca învârte greu cum ca nu ar avea curent ) ,o sa dau alternatorul jos si il duc sa il verifice si vedem ce schimba ,puntea de diode si releul de încărcare sau tot Smile


Ultima modificare facuta de catre hmv_86 la Joi 18 Dec, 2014 12:19 am, modificat 1 data in total
  • hmv_86

  • Mesaje scrise: 23
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira Z19DTH din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Dec 2014

după ce șterg erorile nu mai apare nimic pana nu pornesc masina, prin op-com îmi arata cu farurile aprinse si aeroterma la maxim 13.3-13.4 , chestia e ca mi se sting si se aprind farurile /stopurile si interiorul masinii ca si cum as da flash-uri ,o accelerez si când o las aproape de relanti se stinge tot si se aprinde in următoarea secunda ,problema e ca face asta vreo câteva minute si apoi merge normal iar apoi peste 10 -15 km parcurși mai da odată stingerea ..De pornit pornește bine (nu da semne ca învârte greu cum ca nu ar avea curent ) ,o sa dau alternatorul jos si il duc sa ilmverifice si vedem ce chimba ,puntea de diode si releul nde încărcare sau tot Smile
  • seftaka

  • Mesaje scrise: 1,206
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Astra Z19DT din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 30 Oct 2011

Am codul de eroare ecn 062101, legat de alternator, am avut probleme, s-a schimbat releul si puntea de diode, iar dupa o saptamana imi apare acest cod, si martorul cu cheita pentru cateva minute la drum lung. Incarcarea in meniul ascuns oscileaza intre 14.1-14.3, deci e ok incarcarea. Ce ma sfatuiti, sa duc masina inapoi si sa fac scandal?
  • ammazon

  • Mesaje scrise: 244
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z17DTH din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Jul 2011

Salut.
Am si eu un prieten cu o Zafira B iar la testul cu pedalele ii arata ECN 060631. Din ce am gasit pe forumurile straine s-ar parea ca e vorba de imobilizator.
Ma poate ajuta cineva cu o descriere mai amanuntita a acestei erori?
Multumesc.
  • iulian1971

  • Mesaje scrise: 6,131
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z13DTH din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2006

Salut.
Este defect ECU motor.
Ar fi mai simplu daca ai preciza ce motor are masina.
  • ammazon

  • Mesaje scrise: 244
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z17DTH din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Jul 2011

Are Zafira 1.9 cdti, cred ca motorul de 120 CP.
  • catalinbbc

  • Mesaje scrise: 1
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Zafira 17DTR din 2011
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 10 Dec 2014

Salut

Am o zafira B motorul 1.7 125 cai din 2011
A17DTR

Am o serie de erori la testul cu pedala:

ECN010027
ECN009507
ECN023507
ECN011027
ECN011001
Ma poate ajuta cineva va rog cu traducerea acestor coduri ?
Nu se aprinde cheita dar masina merge cam ciudat, suna cam infundat si se accelereaza destul de greu.

Multumesc
  • alinvandamme

  • Mesaje scrise: 2
  • Locatie: Alba
  • Masina: Zafira Zafira B - Z19D din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 07 Jul 2015

am o problema imi apare o alarma la masina cand o bag pe testar ...0645021 si imi spune cod de defect necunoscut...masina este opel zafira b din 2006 88kv 120 cai cod motor Z19 DT...AJUTATIMA SI PE MINE VA ROG ..
  • ciprian76

  • Mesaje scrise: 1
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 31 Mar 2015

salut,am si eu la o zafira b 2011 motor 1.9 120cp,doua coduri de erori
007071
242f75
  • violonistul

  • Mesaje scrise: 18
  • Locatie: Bistrita-Nasaud
  • Masina: Zafira A 17DTR din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Dec 2013

Buna detin un opel zafira b 2010 ...1.7cdti 92kw si i-mi apare codul de eroare P0030..va rog frumos sa ma ajutati cu acest cod de eroare pt ca am intrebat 3 mecanici si toti mi-au zis in trei feluri.
La o turatie de pana 2000 masina merge in hopuri dar nu tot timpul..
Multyumesc anticipat..
  • iulian1971

  • Mesaje scrise: 6,131
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z13DTH din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2006

Salut.
P0030 O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 1)
P0030 O2 Sensor Circuit No Activity Detected (Bank 1 Sensor 1)
Senzor oxigen evacuare.
  • plc
  • Membru bebe
  • 23 mesaje
  • din 20 Jul 2016
  • Locatie: Constanta
  • plc

  • Mesaje scrise: 23
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Zafira din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Jul 2016

Salut si bine v-am gasit !
Am cumparat saptamana trecuta o zafira b , 2005 , 1,9 disel pentru uz propriu .

La cumparare am observat pe bord cand am probat-o eroare aceea cu motorasul mic (caracteristica clapetei de aceleratie ) , am scanat-o acolo la vanzator si intradevar eroarea este P1125 . Masina a mers perfect cu singura mentiune ca dimineata prima jumatate de ora ori avea eroarea asta galbena a motorasului ori cea galbena cu masinuta si cheita . Prima jumatate de ora cand aveam a 2 a eroare ( in germania dimineata fiind in jur de 14 grade ) imi limita puterea masinii si mai mult de 3000 turatii nu se ducea . Apoi dupa ce conducfeam vre-o 20 minute ii dadeam iar o cheie disparea eroare si masina mergea pana seara tarziu impecabil . Am scos in 2300 km din Germania pana-n Romania un consum de 6, 8 aproximativ combinat (cu mers mai in forta pe autostrazile din vest si pe ruta craiova in tara) , rezultat din calculele mele fiindca computerul de bord "visa" la 5,7 Razz .

Zilele astea cand am ajuns acasa m-am apucat si-am curatat clapeta (care era mizerabila si plina de ulei pe electronica) . Am lasat-o sa se adapteze singurica si am scapat de eroarea caracteristica . Am mers la un amic in service si-am facut schimburile de filtre , inclusiv de motorina , si ne-am uitat la ea mai atent . Are si filtru de particule apropos si nu cred c-a fost schimbat pana acum . Regenerarea lui n-am vazut-o in functiune pana acum si nici in prospect n-am vazut inca nimic despre el sau inca n-am ajuns la capitolul respectiv Razz .
Deocamdata am ramas in faza programare la reprezentanta sa vedem ce imi spun ei . Masina merge impecabil , relatiul sta stabil intre 0,8 1,2 cu aer (mai ales acum dupa curatarea clapetei ) - singura problema e dimineata sau atunci cand e motorul rece ca sta eroarea pe bord pana se incalzeste motorul calumea .
A mai avut careva vre-o problema asemenatoare ? Daca cunoasteti vre-un service particular cu preturi mai de bun simt ce se pricep la zafire in Constanta va rog un pm .
  • aflorii nicusor

  • Mesaje scrise: 885
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira z1.9dt din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mai 2009

Bun venit in CO. Personal dupa 6 ani jumate de utilizare a zafirei, sunt foarte multumit. Am inceput sa o cunosc destul de bine si multumesc lui Dumnezeu deocamdata la cei 360000 km nu am investit cinestie in ea: amortizoare, kit ambreaj, schimburile facute la 15000, un alternator nou, o clapeta reconditionata, discuri frana si acu 2 saptamani pompa de motorina (luata SH cu tot cu rezervor). In legatura cu cele spuse de tine , cu clapeta e cam problema la toate modelele de 1.9. Poti sa o cureti ca degeaba, problema este a condensatorilor din clapeta. Daca gasesti pe cineva sa o reconditioneze e ok, daca nu alta noua. Cu filtrul de particule tre sa ai ureche muzicala Wink ca vei observa ca atunci cand isi face regenerarile isi schimba consumul (in BC) si sunetul la teava de esapament. Daca zici ca ai venit din afara, pe traseu trebuia sa-si faca regenerarea de cel putin 2 ori. De obicei regenerarile se fac in jur de 1200 km. La mine DPF-ul e original, nu l-am schimbat niciodata, in schimb l-am desfacut de 2 ori pentru ca-mi dadea eroare la presiunea diferentiala,de la motorina proasta pusa de la moldoveni. Cam astea sunt unele detalii despre propria masina. Succes cu ea si km multi fara evenimente.
  • plc
  • Membru bebe
  • 23 mesaje
  • din 20 Jul 2016
  • Locatie: Constanta
  • plc

  • Mesaje scrise: 23
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Zafira din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Jul 2016

Am fost cu ea la Radacini in Constanta si au luat-o la bani marunti .
Am 2 coduri vechi in istoric printre care una de clapeta de acceleratie , care dimineata mai apare cateodata si tind sa cred ca trebuie reconditionata sau schimbata cum spui tu . Si una care ramane in fiecare dimineata cel putin 30 minute o ora dupa care dispare P0622 , mi s-a spus c-ar fi ceva pe la alternator dar n-au reusit sa descopere ce , ori un contact imperfect ori alterantorul chiar .
In rest am o bujie care trebuie schimbata si-am inteles ca bujiile se schimba destul de greu 480 bujiile manopera inca nu se stie , cica in functie de cat usor ies )
Bieletele trebuiesc schimbate ca una pe stanga bate .....ambele 352 . Samd .... se acorda cica discount 20 % la piese fiindca masina e veche 2005 . Sincer preturile sunt destul de mari dar mi-a placut seriozitatea celor de acolo .
Scanarea 180 lei .
Am incercat sa chimb macar bieletele in alt aparte , dar respectivul nu-i poate face unghiul de fuga ulterior ...
  • plc
  • Membru bebe
  • 23 mesaje
  • din 20 Jul 2016
  • Locatie: Constanta
  • plc

  • Mesaje scrise: 23
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Zafira din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Jul 2016

Salut . Azi am invatat sa imi afisez erorile pe display-ul masinii ( ptr cei ce nu stiu , se tin pedalele de frana si acceleratie apasate si se pune contactul pe pozitia 2 , apoi pe display la km apare ECM si erorile din istoric ) . Astfel la mine sunt 3 :
1 - 038008 ceva legat de o bujie ,
2 - 062202 ceva legat de alternator ,
3 - 112561 clapeta de acceleratie .
La 1 am o nedumerire , cata vreme ar fi o bujie defecta sau arsa sau poate cablajul ... n-ar trebui sa simt la turatie un mers inegal ? Masina merge la relantiu si in forta rotund . Doar cateodata cand merg cu 60-70 kmh si ciupesc usor acceleratia se simte o zmucitura usoara cand alimenteaza cu motorina .
La 2 au cautat si cei de la reprezentanta acum 2 saptamani si n-au descoperit inca defectul , asta este eroarea care-mi sta dimineata vre-o 10 minute (masinuta galbena cu cheita) si-mi limiteaza puterea motorului , adica masina se tureaza si peste 2500 dar nu trage , apoi dupa o vreme dispare si totul e ok .
La 3 , azi am mai curatat-o odata si m-am asigurat ca si mufa este ok , ieri si alaltaieri mi-a stat mai toata ziua eroarea pe bord , azi dupa curatare vad c-a disparut . Unde pot merge in Constanta sa reconditionez putin electronica ?

Careva ceva idei noi vizavi de coduri ? Mersi anticipat.
  • aflorii nicusor

  • Mesaje scrise: 885
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Zafira z1.9dt din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mai 2009

1. Bujiile nu afecteaza mersul motorului (ca la benzinar) , Ele lucreaza doar la pornire. Deci dupa eroare ai cel putin o bujie arsa.
2. Eroarea de la alternator poate fi de la puntea de diode sau releul de incarcare. Daca ai BC activ poti cerifica tensiunea de incarcare (gasesti pe forum)
3. Cu clapeta la fel: este o problema la ele cu partea electronica. Singura solutie schimbarea. Vei gasi pe forum informatii detaliate despre fiecare in parte la sectiunea ,, Cauta" . Succes.

Discutii similare

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata