Parola noua?


Am opel astra h din 2008 z17dth si de cateva zile am observat o anomalie: motorul sta in 60 de grade cand e caldura pornita, cum opresc caldura urca frumos la 90 si sta bine acolo. aveti idee e vreo clapeta de aer ceva blocat prin bord? are termostatul vreo legatura cu asta? mentionez ca nu am nici o eroare la testul cu op-com.
Cred că e prima iarnă pe care o petreci cu Opel Astra diesel. Dacă nu ai webasto asta-i situația, aștepți vara, ca noi toți Opeliști cu 1,7 cdti.
Nu nu-i prima iarna cu opel pana acum tinea temperatura cum trebuia, iarna trecuta cand erau -20 de grade nu aveam nici o problema, statea la 90 de grade
e normal sa urce temperatura cand opresti caldura, pentru ca nu se mai disipeste caldura motorului prin aerul circulat peste radiatorul de incalzire. se vede ca nu ati mers cu dacie pe gazolina.
nu are voia sa scada temperatura... daca scade atunci sunt probleme la termostat...
Urmareste consumul instantaneu, daca creste, motorul este rece si ai probleme cu termostatul si lichidul de racire se distribuie si la radiatorul mare. O scadere a temperaturii este normala la relanti.
Stimate coleg...cum avem aer cald pe timp de iarna in habitaclu?Prin pornirea aerotermei....coreeect...cum?Aeroterma sufla aer....asta inseamna ca raceste si antigelul...doar sufla in calorifer,nu?aerul raceste antigelul si acesta circula in sistemul de racire in continuare dar ...un pic racit.Cand bimetalele de pe termostat sesizeaza scaderea temperaturii face ca termostatul sa se inchida,senzorul de ceas al antigelului sesizeaza si el scaderea temperaturii si apoi ne afiseaza pe ceas temperatura cu...aproximatie.Cand oprim aeroterma,numai sufla aer,asta inseamna ca antigelul numai este racit si ramane la o temperatura constanta....Asa deci ca nu trebuie sa schimbi termostatul decat daca vrei sa consumi niste bani degeaba.
Cea mai tare explicatie pe care am auzit-o... Pot sa te intreb unde lucrezi?
Colegul este Specialist in Dialog Social la fabrica de termostate din Craiova Very Happy

chiar conteaza unde lucreaza?
raspunsul lui este cat se poate de pertinent si la obiect. Bravo maestre Wink
ginel_com a scris: Cea mai tare explicatie pe care am auzit-o... Pot sa te intreb unde lucrezi?

1.da,poti sa ma intrebi...astept
2.oare chiar trebuie sa incercam sa facem pe smecherii si pe interesantii cand cineva primeste un raspuns?Ai alta parere...spune-o,combate-ma prin argumente,nu ma deranjeaza.
3...............
Dupa simptome, pare termostat dus. Daca ti-a mers bine intr-o iarna si acum iti face figuri, poate de acolo e problema.
nu credeti ca va departati de subiectu topicului?
oricum colegu <Ionutzcond > nu a mai dat nici un semn/raspuns poate a rezolvat problema

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata