Ai uitat parola?


Calculator Taxa Auto

Calculatorul va fi functional de indata ce forma finala a legii privind taxa auto 2018 va fi publicata.
 cm3
 grame/km
Se calculeaza...


Noutati

August este ultima luna in care va puteti cere banii pentru taxele de poluare inapoi

Cererea de restituire a taxei speciale pentru autoturisme, taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule poate fi depusa pana la 31 august 2018. Dupa aceasta data, cererile de rambursare nu vor mai fi acceptate.

Taxele pot fi recuperate si daca proprietarii au vandut, intre timp, autovehicolul.
Cererea trebuie depusa pana la data de 31 august 2018 si nu trebuie insotita de documentul care face dovada platii si nici certificatul de inmatriculare si a cartii de identitate a masinii.

De asemenea, aveti dreptul sa primit dobanda pentru banii achitati, de la data achitarii pana la data rambursarii.

DESCARCA Model de cerere gratuit (avocatnet.ro)

Taxa auto ajunge in vara si va fi pana la 3000 euro

Update 17 Martie
Ministrul mediului neaga afirmatiile aparute in presa recent: "Vreau sa precizez ca nu este vorba despre nicio taxa de timbru care ar putea sa fie lansata in perioada urmatoare. Nu facem niciodata promisiuni sau lansam in spatiul public lucruri care sa nu fie adevarate si lucruri care sa nu fie fundamentate. Va rog sa luati de bun numai ceea ce ca comunic eu si cred ca v-ati obisnuit ca sunt om extrem de corect si nu vorbesc niciodata din ceea ce mi se spune si din ceea ce vad, ci din ceea ce scrie la lege" a spus Gabriela Gavrilescu.

Sumar:

  • va fi intre 50 euro si 3000 euro, in functie de norma de poluare si emisiile de dioxid de carbon
  • se plateste o singura data, la prima inmatriculare
  • se va aplica timp de trei ani
  • va fi urmata de un impozit progresiv in functie de cat polueaza, pe modelul german

Mai multe detalii pe tvr.ro

Noua taxa va fi intre 50 si 200 euro, anual

Noua taxa auto pentru poluare propusa de Ministerul Mediului se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent daca au platit sau nu timbrul de mediu sau orice alta taxa similara anterioara, si se va plati anual, pe langa impozit si asigurarea RCA obligatorie, conform economica.net.

Anuntul a fost facut de presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean, care mai spune ca nivelul taxei este estimat intre 50 de euro si 200 de euro pentru vehiculele cu norma de poluare Non-euro sau Euro 1 si, respectiv, cele cu norma de poluare Euro 5 si Euro 6.

Forma definitiva a acestui impozit/taxa anuala va fi elaborata si anuntata pana in martie sau cel tarziu aprilie 2018.

"Bugetul AFM va fi aprobat undeva in martie - aprilie, anul viitor. Sper ca, pana atunci, sa avem o inlocuire a Timbrului de mediu, conform directivelor europene. Vrem ca poluarea sa fie diminuata. Nu stiu cum va iesi forma finala a acestei penalitati pentru masinile care vor polua si sper ca, in martie anul viitor, inainte ca bugetul de venituri si cheltuieli al AFM sa fie aprobat, sa avem si o forma finala. Principiul va fi acelasi, adica 'Poluatorul plateste!'. Amprenta trebuie sa fie neaparat carbonul ca emisie. De asemenea, speram ca saptamana viitoare sa avem HG-ul de adoptare a Planului National de Gestiune a Deseurilor si, in felul acesta, procedura de infringement si o conditionalitate ex-ante pentru Romania sa fie bifata, sa notificam Comisia Europeana", a spus Gratiela Gavrilescu.

Taxa auto 2018

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, pregateste o noua forma de taxare a autoturismelor pentru anul 2018. Masinile cu normele de poluare Euro 2, Euro 3 si Euro 4 ar putea fi taxate in functie de emisii. Ministrul a spus ca la stabilirea cuantumului acestei taxe se va tine cont de urmatorii factori:

  • capacitatea cilindrica
  • norma de poluare
  • emisiile de bioxid de carbon

In momentul de fata nu exista o forma finala a acestei taxe. "Sa mai avem un pic de rabdare, pentru ca emiterea unui act normativ, din punctul meu de vedere, trebuie facuta din toate punctele de vedere legal si cu dezbatere din timp cu toti cei care sunt implicati, astfel incat sa nu existe disfunctionalitati in sistem din toate punctele de vedere", a mai spus Gratiela Gavrilescu conform Agerpress.

Termenul anuntat pentru lansarea primei forme a legii in dezbatere este de mijlocul spre sfarsitul lunii noiembrie.


Ultima actualizare: 2 noiembrie 2018