Parola noua?


Departe de mine ideea de a incalca legile in vigoare, asa ca va intreb pe voi: mai sunt poligoane auto in Bucuresti? Daca da, unde si cum se face accesul in ele? (adica pot intra cu masina personala, se plateste vreo taxa). Evident, nu este pentru mine, ci pentru sotie care a capatat brusc o "ciudata" dorinta de a conduce (sper ca doar masina Smile)).
Alternativ, care ar fi locurile unde se poate conduce fara permis? Legea spune ca nu ai voie pe drumurile publice, dar care sunt publice si care nu? De exemplu, aleile din Poli sunt drumuri publice?

Multumesc.
Poligon auto are ACR-ul pe Jiului-Poligrafiei, de la engros Flora mai sus un pic.
.... cu poligoanele nu stiu sa-ti zic, ca nu-s din Bucuresti. Dar eu, ca sa invete sotia mea sa controleze masina, am mers cu ea intr-o parcare mare (la Sala Sporturilor, in Cluj) si ne-am invartit pana a ametit (masina). Si nu am avut nici un stres ca vine politia peste noi, ca doar e parcare, nu e drum public, si daca (parca) pentru un accident facut in parcare nu se lasa cu amenda si reparat masina pe rca-ul celuilalt (parca asa stiam) pe motiv ca nu e drum public... cred ca sunt suficiente mall-uri care sa nu isi fi ingradit parcarile. si... Wink
Mi se pare cam riscant in parcari de supermarket. De exemplu, un drum din asta pietruit (nu asfaltat) este drum public? - cine stie zona din spatele padurii de la Rosu, unde au aparut vilele alea noi.
un drum poate fi si de pamant, si sa fie drum public. Pot sa iti dau nenumarate exemple...
In parcari la supermarket... eu ziceam seara, cand is goale, si supermarketul inchis
In alta ordine de idei, daca doamna nu a mai pus mana pe volan, iti recomand in mod calduros sa ii platesti un instructor. Ca altfel o sa incurce pedalele si va repeziti cu masina in gard
Nu prea a mai condus. Inainte, cu Dacia Nova era mult mai greu. Insa acum, cu Astra se descurca mai mult decat onorabil. A condus cativa kilometri buni prin sat pe la tara (drum de pamant, departe de drumuri nationale, judetene). Prin oras chiar nu stiu unde sa o duc. Asta cu parcarea pe timp de noapte e o idee, desi ...
Ca sa adaug un pic as spune si de Poligonul de pe str. Ilioara de langa Salajan. Ziua se taxeaza intrarea cu 5 Lei si acolo ai parte de jaloane, rampa si traseul vechi destinat parcarilor. Referitor la drumuri publice singurele care nu s-ar incadra ar fi parcarile (Corra, Carefour etc.) dar in caz de accident efectele sunt la fel ca si in cazul drumurilor publice asa ca mai degraba mergi in poligon, este mai sigur in primul rand din cauza vizibilitati bune si a faptului ca pe segmentul unde o vei antrena, din oficiu veti doar voi pentru ca legea se pronunta in favoarea masinilor cu dubla comanda (pedalier dublu ref. la ambreiaj, frana si acceleratie) acestea fiind acceptate 100%Smile
poligonul de pe jiului e mic. E poligon in sensul legii, dar nu prea ai loc. Plus ca daca mai sunt si cursanti obisnuiti ... stai la coada rau de tot. Totusi, daca ti-e mai aproape e vis-a-vis de lukoil. Cum vii de la piata presei, treci de hotel parc, treci pe sub pod si dupa vreo 300-400 de metri, exact in curba, e poligon ACR.

Ce-ti recomand eu e sa mergi la Ilioara, unde poligonul e suficient de mare, unde incap lejer 25 de masini simultan. Taxa era de 1 leu, dar poate a crescut. Ilioara e intre statiile de metru Salajan (Nicolae Grigorescu) si Dristor.
Pana la urma varianta cu poligonul e cea mai buna. Se poate intra cu orice masina sau este obligatorie instalarea dublei comenzi?
Nu e musai sa ai comanda dubla. Dar daca stai in dreapta si n-ai incredere in pilot, tine bine frana de mana...
Tinand cont de cateva topicuri pe care le-am citit pe aici despre ce ii enerveaza pe soferii incepatori, e limpede: ceai de tei, extraveral si alte leacuri pentru nervi tari, motorina cat cuprinde si spre poligon.
Sper sa nu ma intorc cu anunturi de achizitie faruri sau bara de Astra Very Happy.
Laughing

Hai si tu in Club

Inregistrarea este si va fi mereu gratuita.

Cont Nou