Salutare!
Am rezolvat problema chiar acum 2 zile dupa inlocuirea supapei de suprapresiune rezervor (cea care aduce gazele din canistra de gaze) este supapa cu codul GM55566387 sau Bosch 0280142489
dat fiind faptul ca supapa nu isi facea serviciul logica era urmatoarea, turbina umplea cu presiune canistra de gaze iar dupa luarea contactului, motorul fiind fierbinte, gazele ajungeau in galeria de admisie implicit in capul pistonului si se aprindeau faptul ca initial facea acest lucru doar dupa trumurile scurte a fost doar o coincidenta in ultima perioada se acutizase foarte tare si facea acest lucru la fiecare oprire a motorului
Cum am ajuns sa schimb aceasta piesa in conditiile in care nimeni nu a stiut sa imi spuna ceva concret? am observat ca in momentul in care rezervorul era plin (full-full) acest simptom nu aparea cu cat scadea nivelul combustibilului din rezervor cu atat dura mai mult perioada de autoaprindere si atunci am demontat tot ansamblul electrovalva-supapa si am suflat prin el am observat ca puteam respira lejer prin el si atunci am comandat piesa.
Cost reparatie: 125 ron electrovalva comandata de la autokarma.ro era pe ston national a venit de pe o zi pe alta(in Constanta), 2 lei 10 cm de futun, 2 lei colierul cel urat. Nu m-a costat manopera deoarece am efectuat singur inlocuirea.
Pozitionarea lui si foto piesa, gasiti in continuare.
P.S. Piesa noua (pe Bosch) vine cu ultima cifra schimbata "8" in loc de "9".
P.P.S. Conducta de plastic dintre supapa de sens si electrovalva nu poate fi scoasa pentru ca este conectata "la cald" de producator si a trebuit sa fac o adaptare dintr-un furtun de combustibil prins cu un colier nu este estetic dar functioneaza pana voi gasi o alta solutie.
P.P.P.S intentionez sa schimb si supapa de sens pentru ca nu isi face serviciul foarte bine si probabil din acest motiv s-a stricat si electovalva.
Va multumesc tuturor pentru sprijin
[color=Culoare text] [/color][color=Culoare text] [/color]