Parola noua?


In mod normal pentru a va pozitiona antena aveti nevoie de o busola destul de buna, si un indicator de nivel de cimp (asta daca softul din receptorul vostru nu va ajuta prea mult pentru pozitionare)
Eu mi-am pozitionat singur antena iar urmatoarea pagina de pe net mi-a fost de mare folos pentru a identifica un reper in directia caruia sa imi indrept antena. Un reper fizic este mult mai de ajutor decit un azimut.

http://www.dishpointer.com/?satellite=0390

Daca sunteti la Polivalenta si va intereseaza sa gasiti azimutul pentru Hellas Sat (DOLCE de la Rom-Telecom)

eu nu ma pricep , chiar daca am antena satelit .
ce am observat ca posturile mele imi merg numai pe eutelsat si sirius ( akta tv fost max ) .
ce ma mai observat este ca de ex. antena 2 de dimineata pana la 17 se prinde bine , apoi pana dimineata cu intreruperi . Very Happy
ciudata treaba cu satelitul asta !
nui reglat corespenzator sau diametrul antenei nu este suficient...in special in sud estul tari(depinde de satelit).
trebuie sa reglezi azimutul si elevatia.ai 2 antene sau o antena mobila?dacai mobila atunci ii vai samar de ea. trebuie sa reglezi pe punctul 0 si dupa aceea pe fiecare satelit in parte.

ps. cauta tabelul pt fiecare oras in parte si il reglezi cu ochi inchis, iti faci tu un inclinometru dintrun raportor.
am o singura antena si un receiver . antena mi-a fost reglata la instalare si mi-au zis sa nu mai umblu la ea .
Eu ma ocup de instalari antene satelit.Sunt mai multe cauze posibile.
Daca iti pun o intrebare si-mi raspunzi, umplem topicul.
Daca doresti, poti sa intri pe YM si, poate, te pot ajuta cu o parere.
AdamOpel a scris: nui reglat corespenzator sau diametrul antenei nu este suficient...in special in sud estul tari(depinde de satelit).
trebuie sa reglezi azimutul si elevatia.ai 2 antene sau o antena mobila?dacai mobila atunci ii vai samar de ea. trebuie sa reglezi pe punctul 0 si dupa aceea pe fiecare satelit in parte.

ps. cauta tabelul pt fiecare oras in parte si il reglezi cu ochi inchis, iti faci tu un inclinometru dintrun raportor.

Sper ca nu te superi daca fac o corectie:
La antena mobila, faci reglajul pe sudul geografic ce corespunde pozitiei tale, dupa care antena urmareste curba polara si ceilalti sateliti intra fara reglaje suplimentare.
Asta cu conditia sa fie bine montata si reglata.
vreau sa receptionez dolce tv in italia . ma poate ajuta cineva cu date de instalare va rog frumos Sad;((
ai mesaj privat
Salutare tuturor.

Eu stau intr-un bloc la etajul 1/4 care are nordul in fata. Inteleg ca antena trebuie orientata spre sud. Ce solutii as avea, ce pot sa fac?

Va multumesc.
urci antena pe bloc Smile asa e si la mine ... toate antenele`s orientate diametral opus vederii de la geamul meu ... si singura solutie a fost s-o urc pe bloc ... sau mai aveam o optiune .. .sa ma dau bine pe langa un vecin din blocul de vis-a-vis si s-o pun la geam la el Smile
Ca sa pun antena pe bloc, eu locuind la etajul 1/4 imi trebuie minim 10m de cablu. Este vreo problema? Se pierde semnalul sau calitatea lui in acest caz?
antidote a scris: Ca sa pun antena pe bloc, eu locuind la etajul 1/4 imi trebuie minim 10m de cablu. Este vreo problema? Se pierde semnalul sau calitatea lui in acest caz?

Eu locuiesc la etajul 2 si antena am instalat-o la etajul 4 dar pe partea cealalta a blocului. Cred ca sunt peste 20m de cablu si nu este absolut nici o problema.
Am pus 50 m de cablu si inca merge bine. Cablul trebuie sa fie nou.
sa nu fie din bucati cablul ... si n-o sa ai probleme ...
Tipul care mi-a instalat mie antena mi-a zis ca cel mai lung cablu montat de el a fost de 80 metri si nu au fost probleme. Deci 10 metri intre antena si receiver sunt un fleac.
Eu din octombrie am o antena si receiver de la focusat, si apartamentul este spre spatele blocului, exact spre Vest (apusul este superb din sufragerie de la mine Very Happy). Faza este, ca la dormitor am un tei mare, eu stand la etajul 3 din 4...si neputand fi montata antena la geam...a fost montata pe bloc de cel care s-a ocupat de instalat, antena fiind montata pe o teava pe care sunt montate mai multe antene parabolice.
Toata iarna a fost perfect, dar de vreo luna incoace, de cand au inceput ploile astea "zilnice", atunci cand ploua mai tare se cam intrerupe semnalul. Am vb cu un baiat care instaleaza asa ceva si spunea ca patura de nori e mai densa si nu prea mai trece semnalul de la satelit prin ea. Acum...sa fie adevarata explicatia lui...sau antena ar trebui reglata fin?
Prin nori semnalul se atenueaza. Problema se rezolva cu o "farfurie" mai mare.
LNB-ul in suportul de pe brat are joc de aproximativ 1cm la majoritatea
modelelor. slabesti din suruburi si misti mai aproape sau departe de
farfurie, cu ajutorul unui prieten la telefon in fate tv-ului cu riceverul pe setari semnal (meniu instalare).
Asta bineinteles daca esti sigur ca antena nu s-a miscat pe teava.
Nu bag mana in foc ca nu a atins-o nimeni (pe farfurie, binenteles), faza e ca antena este montata pe o teava verticala pe care mai sunt montate antene parabolice si de la boom si alte firme...
Sa influenteze si ele semnalul negativ pe timp de ploaie?
Farfuria cred ca are diametrul de 60 de cm sau un metru...probabil minimul de cm de la ei! Nu mai tin minte cat mi-a zis la instalare ca are diamentrul, dar daca e nevoie pot rasfoi foile de la instalare.
Credeti ca o farfurie mai mare de 1metru in diametru ar rezolva problema pe timp de ploaie?
buna ziua tuturor, cine ma poate ajuta cu o parere .. de ce nu prind semnal pentru dolce tv in italia zona milano ?
Am unghiul de elevație:
29.43°
Înclinația LNB:
-26.26°
Si am semnal 0%
ps. am prins bulgarii pe hellas sat 2, dar dolce nu.

multumesc

Discutii similare

Hai si tu in Club

Inregistrarea este si va fi mereu gratuita.

Cont Nou