- sergiu2008
- OP
- 148 mesaje
- din 23 Jun 2008
- Astra 2001 z16xe
- Arges
sergiu2008
- Mesaje scrise: 148
- Masina: Astra 2001 z16xe
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 23 Jun 2008
- Mesaj Privat
Pentru a mai face liniste in habitaclul masini si pentru a avea o rezonanta mai buna a muzici am hotarat sa antifonez usile!
Materiale necesare:
Antifon cauciugat pensula ,diluant,pasla fononim, banda dublu adeziva.
Scule necesare:surubelnita cu cap torx,surubelnita in stea, cu cap lat
Pasul 1
Se introduce o surubelnita cu cap lat pentru a indeparta capacul manerului de la usa.
-se declipseaza capacul si se scoate tragand de manerul pentru deschiderea usi
-se imping clemele din tabla a butonului de ridicare a geamurilor si a butonului de reglare a oglinzilor si se indeparteaza capacul.
Pasul 2
Se desfac cele 4 suruburi ale manerului panoului
se mai desfac inca 3 suruburi din partea de jos a panoului
se declipseaza panoul incepand din partea dreapta jos apoi din aproape in aproape se trage de panou
se inclina panoul ridicand in sus din coltul din stanga si se desprinde complet de pe usa
se indeparteaza cablul manerului de deschidere a usi si se desprinde panoul
Pasul 3
Se desprinde folia de protectie de pe usa
-se desfac cele 3 suruburi ale difuzorului si se scoade mufa
se indeparteaza suportul senzorului de soc al airbag-urilor laterale(unde e cazul)
se scoate senzorul si mufa acestuia
Pasul 4
Se amesteca antifonul cu o jumatate de litru de diluant omogenizandu-se bine apoi cu o pensula aplicati pe interiorul usi
se aplica in 2 sau mai multe straturi pana se formeaza o suprafata groasa
Pasul 5
Se imbraca panoul in pasla fononim se lipeste cu banda dublu adeziva
Aceiasi procedura se aplica tuturor usilor!
Acum urmeaza montajul, care se va efectua inversul demontari pieselor.
!Atentie la folia ce imbraca usa sa o lipiti inapoi cu banda dubla adeziva exact cum a fost inainte!
Impresi dupa lucrarea efectuata:
-zgomotul la rulare sa redus, basul e mult mai puternic si clar, si se simte la o treapta de volum mult mai redusa fata de cum era inainte,
-la inchiderea usi nu mai suna ca o cutie de conserva!
Va urez bafta multa!
Materiale necesare:
Antifon cauciugat pensula ,diluant,pasla fononim, banda dublu adeziva.
Scule necesare:surubelnita cu cap torx,surubelnita in stea, cu cap lat
Pasul 1
Se introduce o surubelnita cu cap lat pentru a indeparta capacul manerului de la usa.
-se declipseaza capacul si se scoate tragand de manerul pentru deschiderea usi
-se imping clemele din tabla a butonului de ridicare a geamurilor si a butonului de reglare a oglinzilor si se indeparteaza capacul.
Pasul 2
Se desfac cele 4 suruburi ale manerului panoului
se mai desfac inca 3 suruburi din partea de jos a panoului
se declipseaza panoul incepand din partea dreapta jos apoi din aproape in aproape se trage de panou
se inclina panoul ridicand in sus din coltul din stanga si se desprinde complet de pe usa
se indeparteaza cablul manerului de deschidere a usi si se desprinde panoul
Pasul 3
Se desprinde folia de protectie de pe usa
-se desfac cele 3 suruburi ale difuzorului si se scoade mufa
se indeparteaza suportul senzorului de soc al airbag-urilor laterale(unde e cazul)
se scoate senzorul si mufa acestuia
Pasul 4
Se amesteca antifonul cu o jumatate de litru de diluant omogenizandu-se bine apoi cu o pensula aplicati pe interiorul usi
se aplica in 2 sau mai multe straturi pana se formeaza o suprafata groasa
Pasul 5
Se imbraca panoul in pasla fononim se lipeste cu banda dublu adeziva
Aceiasi procedura se aplica tuturor usilor!
Acum urmeaza montajul, care se va efectua inversul demontari pieselor.
!Atentie la folia ce imbraca usa sa o lipiti inapoi cu banda dubla adeziva exact cum a fost inainte!
Impresi dupa lucrarea efectuata:
-zgomotul la rulare sa redus, basul e mult mai puternic si clar, si se simte la o treapta de volum mult mai redusa fata de cum era inainte,
-la inchiderea usi nu mai suna ca o cutie de conserva!
Va urez bafta multa!
MAKE
- Mesaje scrise: 83
- Masina: Astra 2011 A17DTR
- Cont inregistrat: 14 Oct 2006
- Mesaj Privat
- sergiu2008
- OP
- 148 mesaje
- din 23 Jun 2008
- Astra 2001 z16xe
- Arges
sergiu2008
- Mesaj Privat
- iso
- 1,347 mesaje
- din 01 Mai 2005
- Insignia 2010
- Galati
iso
- Mesaje scrise: 1,347
- Masina: Insignia 2010
- Cont inregistrat: 01 Mai 2005
- Mesaj Privat
- sergiu2008
- OP
- 148 mesaje
- din 23 Jun 2008
- Astra 2001 z16xe
- Arges
sergiu2008
- Mesaj Privat
iso a scris:Si ce te faci daca ai "norocul" sa se ude/umezeasca pisla aia? Sa vezi putoare ce'o sa ai in masina...
Vezi ca folia aia de pe usa fata are un rol foarte important in cazul unui impact lateral
Vezi ca folia aia de pe usa fata are un rol foarte important in cazul unui impact lateral
Daca citeai bine tutorialul vedeai ca am specificat (am scris si bolduit) clar sa montati folia de protectie exact cum a fost inainte! pasla aia se uda daca nu pui folia eu am lipit-o destul de bine dar nu am reusit sa postez si pozele pentru ca am facut-o a doua zi!Iar daca e lipita ok nu are cum sa intre apa acolo doar daca sari cu masina in rau,!
PS: folia aia are rol de deflectare a apei , si sa nu se auda fasaitul vantului prin usi,si daca e bine lipita nici senzorul de al airbag-urile laterale nu o sa masoare grsit presiunea aerului formata in interul usi ,ea in sine nu are rol de impact ,nu are cu se sa te protejeze daca se urca unu pe tine ,doar airbagul te protejaza!
- iso
- 1,347 mesaje
- din 01 Mai 2005
- Insignia 2010
- Galati
iso
- Mesaje scrise: 1,347
- Masina: Insignia 2010
- Cont inregistrat: 01 Mai 2005
- Mesaj Privat
...ma bucur ca ai fost atent cu folia ce etanseaza usa, numai ca in ultima fraza te contrazici singur, folia aia chiar te "protejeaza", daca e lipita bine, prin faptul ca nu induce in eroare senzorul de impact lateral din usa.
Daca ai fi studiat modalitatile folosite de profesionisti pentru insonorizarea usilor ai fi vazut ca nu se folosesc materiale precum pisla pentru insonorizarea usilor deoarece aceasta atrage/retine umezeala. Pisla se foloseste la podele. Umezeala poate fi preluata din atmosfera si din condensul ce apare frecvent in usi, indiferent de care parte a foliei te afli. Pentru insonorizarea usilor si a plafonului s'a renuntat pina si la folia simpla de pluta pentru ca si aceasta dupa un timp incepea sa retina apa. Deci cele mai bune materiale de folosit in insonorizari ramin cele pe baza de bitum depus pe folie de aluminiu, folii de aluminiu gofrate, etc, indiferent de denumirea producatorului. Te cred ca "plapumioara" de pisla atenueaza mult mai bine zgomotele nedorite dar... umezeala bat'o vina.
La interiorul usii, pe tabla, ai fi putut sa folosesti cu succes Aluband, ca sa eviti mizeria. Cu o rola de Aluband de 10m X 5cm(30ron) se pot antifona 2 usi si se lucreaza minunat. Rezultatele sint comparabile cu foliile profesionale.
Daca ai fi studiat modalitatile folosite de profesionisti pentru insonorizarea usilor ai fi vazut ca nu se folosesc materiale precum pisla pentru insonorizarea usilor deoarece aceasta atrage/retine umezeala. Pisla se foloseste la podele. Umezeala poate fi preluata din atmosfera si din condensul ce apare frecvent in usi, indiferent de care parte a foliei te afli. Pentru insonorizarea usilor si a plafonului s'a renuntat pina si la folia simpla de pluta pentru ca si aceasta dupa un timp incepea sa retina apa. Deci cele mai bune materiale de folosit in insonorizari ramin cele pe baza de bitum depus pe folie de aluminiu, folii de aluminiu gofrate, etc, indiferent de denumirea producatorului. Te cred ca "plapumioara" de pisla atenueaza mult mai bine zgomotele nedorite dar... umezeala bat'o vina.
La interiorul usii, pe tabla, ai fi putut sa folosesti cu succes Aluband, ca sa eviti mizeria. Cu o rola de Aluband de 10m X 5cm(30ron) se pot antifona 2 usi si se lucreaza minunat. Rezultatele sint comparabile cu foliile profesionale.
- GL10PEL
- 779 mesaje
- din 17 Aug 2006
- Astra 2011 A16XER
- Alta tara
GL10PEL
- Mesaje scrise: 779
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 17 Aug 2006
- Mesaj Privat
- Mihai1205
- **
- 194 mesaje
- din 22 Jan 2010
- Astra 2001 Y17DT
- Bucuresti
Mihai1205
- Mesaje scrise: 194
- Masina: Astra 2001 Y17DT
- Cont inregistrat: 22 Jan 2010
- Mesaj Privat
- Mihai1205
- **
- 194 mesaje
- din 22 Jan 2010
- Astra 2001 Y17DT
- Bucuresti
Mihai1205
- Mesaj Privat
- GL10PEL
- 779 mesaje
- din 17 Aug 2006
- Astra 2011 A16XER
- Alta tara
GL10PEL
- Mesaje scrise: 779
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 17 Aug 2006
- Mesaj Privat
- Mihai1205
- **
- 194 mesaje
- din 22 Jan 2010
- Astra 2001 Y17DT
- Bucuresti
Mihai1205
- Mesaj Privat
am folosit 2 role cu dimensiunille mentionate mai sus.gaurile nu le-am acoperit. in poza este rezultatul final cu aluband.
am bagat si pe aripile spate. varianta mea de caroserie este combi.
in portbagaj,inclusiv capota am folosit doar pasla.
diferenta este majora din punct de vedere fonic.
1. bass-ul se aude mult mai puternic.boxele sunt originale opel.
2. in timpul rularii zgomotul s-a redus considerabil.
am bagat si pe aripile spate. varianta mea de caroserie este combi.
in portbagaj,inclusiv capota am folosit doar pasla.
diferenta este majora din punct de vedere fonic.
1. bass-ul se aude mult mai puternic.boxele sunt originale opel.
2. in timpul rularii zgomotul s-a redus considerabil.
- george_slz
- 536 mesaje
- din 29 Jul 2006
- Astra 2007 z13dth
- Buftea
george_slz
- Mesaje scrise: 536
- Masina: Astra 2007 z13dth
- Cont inregistrat: 29 Jul 2006
- Mesaj Privat
Eu mi-am antifonat toate usile de la astra h, cu aluband, si dupa 2 ani de miros greu de asfalt, in masina, am cedat si l-am dat jos. Singurul dezavantaj- mirosul greu de asfalt dupa ce ai lasat masina in soare. Si acum am probleme cu mirosurile. Astfel am descoperit ca o rezerva rulata pute de iti muta nasul a cauciuc, plus ca murdareste cu negreala la greu izolatia de sub mocheta podelei portbagajului. De asemenea, foliile de asfalt puse din fabrica si vopsite, cand sunt presate se rup si put si alea de iti iei campii.
Eu as spune STOP ALUBAND. Alte solutii de izolare poate nu au substantele alea mirositoare care se scurg din aluband cand este foarte cald afara.
Imi pare rau ca v-am stricat elanul, celor care ati descoperit de curand alubandul!
Eu am descoperit si cum se da jos. Daca nu mai suportati, la un moment dat, va trebui sa ma intrebati cum.
Eu as spune STOP ALUBAND. Alte solutii de izolare poate nu au substantele alea mirositoare care se scurg din aluband cand este foarte cald afara.
Imi pare rau ca v-am stricat elanul, celor care ati descoperit de curand alubandul!
Eu am descoperit si cum se da jos. Daca nu mai suportati, la un moment dat, va trebui sa ma intrebati cum.
- Mihai1205
- **
- 194 mesaje
- din 22 Jan 2010
- Astra 2001 Y17DT
- Bucuresti
Mihai1205
- Mesaj Privat
- claudiu-cld
- 6,517 mesaje
- din 13 Sep 2006
- Astra 2000 y17dt
- Constanta
claudiu-cld
- Mesaje scrise: 6,517
- Masina: Astra 2000 y17dt
- Cont inregistrat: 13 Sep 2006
- Mesaj Privat
- george_slz
- 536 mesaje
- din 29 Jul 2006
- Astra 2007 z13dth
- Buftea
george_slz
- Mesaje scrise: 536
- Masina: Astra 2007 z13dth
- Cont inregistrat: 29 Jul 2006
- Mesaj Privat
De dat jos se da intr-o zi torida sau cu foehn, dar in cazul asta e mai grea operatiunea, mai ales daca ai lipit prin toate coltisoarele. Dupa ce il dai jos fashi-fashi, fara sa se rupa pt ca contine si cauciuc si e foarte elastic, dai cu spay "asphalt remouver" si dupa cu servetele. Dupa un picut de sapun si la final clatire cu apa din furtun. Numai asa poti sa scapi de mizeria pe care o lasa in urma alubandul.
La inceput e super, dupa aia e nasol rau. Cum va ziceam mai sus, am in porbagaj o rezerva cu o anvelopa rulata, curata si pute cand se incinge masina, pt ca alea nefolosite niciodata, au un lac protector care impiedica imprastierea mirosului de cauciuc. Mai bine era plasata sub masina intr-o carcasa de plastic si ar fi fost mult mai bine si chiar mai usurica masina.
La inceput e super, dupa aia e nasol rau. Cum va ziceam mai sus, am in porbagaj o rezerva cu o anvelopa rulata, curata si pute cand se incinge masina, pt ca alea nefolosite niciodata, au un lac protector care impiedica imprastierea mirosului de cauciuc. Mai bine era plasata sub masina intr-o carcasa de plastic si ar fi fost mult mai bine si chiar mai usurica masina.
- Mihai1205
- **
- 194 mesaje
- din 22 Jan 2010
- Astra 2001 Y17DT
- Bucuresti
Mihai1205
- Mesaj Privat