- Mr.hat
- OP
- 449 mesaje
- din 17 Oct 2004
- Cluj
Mr.hat
- Mesaje scrise: 449
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 17 Oct 2004
- Mesaj Privat
stiu ca pare o intrebare cam stupida dar de cat sa dau bani la cineva sa le puna , mai bine le pun eu . Asa ca in primul rand care ii ordinea de aprindere la opel ( am auzit ca se tine cont de asta ) si ce bujii ma sfatuiti sa imi iau ( am auzit ceva de genu cu 4 picioruse parca ) . Daca miati putea face si o schita ar fi perfect daca nu ii bine si daca imi explicati ca ma prind eu pana la urma mersi mult . Am astra C16NZ din 92
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Mesaje scrise: 3,888
- Masina:
- Cont inregistrat: 12 Mai 2004
- Mesaj Privat
- radu
- **
- 342 mesaje
- din 17 Apr 2004
- craiova
radu
- Mesaje scrise: 342
- Masina:
- Cont inregistrat: 17 Apr 2004
- Mesaj Privat
- chiciuc
- 1,372 mesaje
- din 29 Apr 2004
- Vectra 1997 X20DTL
- Craiova
chiciuc
- Mesaje scrise: 1,372
- Masina: Vectra 1997 X20DTL
- Cont inregistrat: 29 Apr 2004
- Mesaj Privat
- pratmin
- **
- 401 mesaje
- din 21 Sep 2004
- Agila 2002 Z12XE
- Comanesti
pratmin
- Mesaje scrise: 401
- Masina: Agila 2002 Z12XE
- Cont inregistrat: 21 Sep 2004
- Mesaj Privat
- DnI
- **
- 236 mesaje
- din 01 Aug 2004
- Astra 2009 z19dth
- Bucuresti
DnI
- Mesaje scrise: 236
- Masina: Astra 2009 z19dth
- Cont inregistrat: 01 Aug 2004
- Mesaj Privat
scoti prima fisa de la bujie, bagi cheia de bujii si desurubezi, insurubezi bujia noua , ai grija sa o bagi drept sa nu strici filetu, bagi cheia si strangi si dupa asta pui fisa la loc de unde ai scos`o respectiv prima bujie, exact asa faci si la urmatoarele 3...
hai ma ce draq e la mintea cocosului
hai ma ce draq e la mintea cocosului
- Mr.hat
- OP
- 449 mesaje
- din 17 Oct 2004
- Cluj
Mr.hat
- Masina:
- Mesaj Privat
- DnI
- **
- 236 mesaje
- din 01 Aug 2004
- Astra 2009 z19dth
- Bucuresti
DnI
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Masina:
- Mesaj Privat
- broschi2002
- *
- 36 mesaje
- din 24 Feb 2005
- Astra
broschi2002
- Mesaje scrise: 36
- Cont inregistrat: 24 Feb 2005
- Mesaj Privat
Da, e simplu schimbi una cate una si nu poti gresi,
recomandarea mea este sa iei bujii bosch cu 4 capete, eu am avut la o astra f din 93, C16NZ si e diferenta mare, motorul merge mai bine si are un pic de putere in plus, asta cred ca vine de la faptul ca scanteia este propagata mai bine decat la cele cu un electrod, si in consecinta arderea e mai completa.
Succes
recomandarea mea este sa iei bujii bosch cu 4 capete, eu am avut la o astra f din 93, C16NZ si e diferenta mare, motorul merge mai bine si are un pic de putere in plus, asta cred ca vine de la faptul ca scanteia este propagata mai bine decat la cele cu un electrod, si in consecinta arderea e mai completa.
Succes
- Mr.hat
- OP
- 449 mesaje
- din 17 Oct 2004
- Cluj
Mr.hat
- Masina:
- Mesaj Privat
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Masina:
- Mesaj Privat
- DnI
- **
- 236 mesaje
- din 01 Aug 2004
- Astra 2009 z19dth
- Bucuresti
DnI
- Mesaj Privat
broschi2002 a scris:Da, e simplu schimbi una cate una si nu poti gresi,
Succes
Succes
obtii 4 scantei diferite fata de una si buna...
si puterea in plus imposibil sa o simti !
- sorin666
- 3,888 mesaje
- din 12 Mai 2004
- outside Manell's Land
sorin666
- Masina:
- Mesaj Privat
Da, cele cu scantei multiple (mai multe "capete") sunt in general mai bune si produc scantei mai sigure si mai stabile...
In schimb diferenta de putere se poate "simti" la o masina relativ "grea" si cu putere "modesta" prin comportamentul masinii, evident ca "senzatia subiectiva" nu e quantifiabila in Cai-Putere
In schimb diferenta de putere se poate "simti" la o masina relativ "grea" si cu putere "modesta" prin comportamentul masinii, evident ca "senzatia subiectiva" nu e quantifiabila in Cai-Putere
- Mr.hat
- OP
- 449 mesaje
- din 17 Oct 2004
- Cluj
Mr.hat
- Masina:
- Mesaj Privat
am fost ieri in doua magazine de piese auto , in intr-unul o zis ala ca nu tine bujii bosch ca is rele , in altu avea bujii bosch da o zis ca is facute in Turcia pt Europa de est (eu m-am lamurit cu lucrurile turcesti si chinezesti ). Asa ca am fost in alt mag si am luat bujii BERU , 340mii/set. le-am schimbat si am dat o tura pana la tzara si inapoi , incolo a mers mai fain masina , parca , inapoi nu o mai mers ca incolo poate si desi era masina incarcata cu bagaje si 4 oameni in ea .
- roBERT
- 1,724 mesaje
- din 08 Mai 2004
- Astra 2002 Z20LET
- Bucuresti
roBERT
- Mesaje scrise: 1,724
- Masina: Astra 2002 Z20LET
- Cont inregistrat: 08 Mai 2004
- Mesaj Privat
Mr.hat a scris:am fost ieri in doua magazine de piese auto , in intr-unul o zis ala ca nu tine bujii bosch ca is rele , in altu avea bujii bosch da o zis ca is facute in Turcia pt Europa de est (eu m-am lamurit cu lucrurile turcesti si chinezesti ). Asa ca am fost in alt mag si am luat bujii BERU , 340mii/set. le-am schimbat si am dat o tura pana la tzara si inapoi , incolo a mers mai fain masina , parca , inapoi nu o mai mers ca incolo poate si desi era masina incarcata cu bagaje si 4 oameni in ea .
Beru sunt ok, la Dacie nu este recomandat sa schimbi bujiile atunci cand este motorul cald... la Opel sa fie la fel?
Am trait sa o aud si p-asta "Bosch is rele" oare de ce 90% din masini folosesc sisteme Bosch (aprindere, ECU-uri injectie, senzori, pompe electrice, ABS...)
cabal
- Mesaje scrise: 10
- Cont inregistrat: 12 Apr 2005
- Mesaj Privat
treaba cu buji bosch super4 (alea cu 4 masse) pare ca e adeverata, nu sunt bune de nimic, eu tot cu beru ultra (sau ultrax) votezi..
bosch produce o gama larga de produse de injectie care sunt printre cele mai bune de pe piata, dar cu bujiile astea au cam dat-o in bara rau, la un alfa 164, 3.0 24V cu twinspark (2bujii pe cilindru) sau rupt pur si simplu elektrozi la 2 bujii super4 in timp ce beru ultra nau avut nici o problema...
bosch produce o gama larga de produse de injectie care sunt printre cele mai bune de pe piata, dar cu bujiile astea au cam dat-o in bara rau, la un alfa 164, 3.0 24V cu twinspark (2bujii pe cilindru) sau rupt pur si simplu elektrozi la 2 bujii super4 in timp ce beru ultra nau avut nici o problema...
- sandumbogdan
- 887 mesaje
- din 03 Sep 2004
- Iasi
sandumbogdan
- Mesaje scrise: 887
- Masina:
- Cont inregistrat: 03 Sep 2004
- Mesaj Privat
cabal
- Mesaje scrise: 10
- Cont inregistrat: 12 Apr 2005
- Mesaj Privat
- livcro
- 4,563 mesaje
- din 22 Jul 2005
- Grandland X 2018 D20DT
- SIBIU-RM. VALCEA
livcro
- Mesaje scrise: 4,563
- Masina: Grandland X 2018 D20DT
- Cont inregistrat: 22 Jul 2005
- Mesaj Privat
fisele nu prea ai cum sa le incurci pt ca au lungimi diferite...cu efort mare ai putea sa inversezi doua fise vecine...dar se observa ochiometric ca o fisa e prea intinsa si cealalta sta prea lejer...sa nu insurubezi direct cu cheia ci cu mana...asa simti mai bine filetul...treba sa mearga usor pana la cap...si numai strans cu cheia