La baghete reteta originala e cam asa.
Ingrediente:
500 gr faina alba (eu am folosit Dobrogea 000, a recomandat-o cineva intr-un post mai sus)
25 gr unt
2 lingurite sare
1 plic drojdie uscata Dr Oetker
300 ml apa calduta
Proces de lucru
- se pun toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie in afara de drojdie si apa
- se apasa butonul si se asteapta 15 secunde
- se pune drojdia si se apasa butonul inca 15 secunde
- cu robotul pornit se toarna apa f incet si se mai mixeaza cam 1 minut sau pana e omogen aluatul. Se verifica daca aluatul are consistenta potrivita, daca e prea moale (se lipeste de mana) se mai pune faina si se mai actioneaza robotul pana se omogenizeaza compozitia
- se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se lasa ~ 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul)
- dupa o ora se scoate din castron, se formeaza baghetele, se pun in tava cu hartie de copt, se cresteaza, se ung cu (pt uns amestecati 100ml apa fierbinte, o lingurita de sare si una de faina) si se adauga susan, mac sau nimic
- se acopera si se mai lasa ~30 de minute
- se pun in cuptorul preincalzit la ~190 de grade si se lasa pana se coc
- se scot si se lasa la racit pe un gratar
Cu ocazia asta mi-am dat seama ca nu am nevoie de masina de paine pt ca sunt singurul care mananc paine in familie (si destul de putina), asa ca nu ma incanta painea normala facuta cu masina pt ca e prea mare, iar pt baghete masina nu ma ajuta cu nimic, e practic acelasi procedeu ca si cu robotul. Si inca o remarca, cu robotul sigur nu dai gres pt ca poti sa verifici consistenta aluatului