Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Discutii Generale
  • deleted-18977

  • Mesaje scrise: 2,349
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

  • Mesaj Privat
trebuie respectate intru totul gramajele din cartea masinii.reteta de la un aparat de marca diferita nu e valabila pentru masina ta,in general ma refer.
faina e foarte importanta,am avut eu vreo trei tipuri pe mana ,numai kicks-uri.
se foloseste drojdie instant
folosesc ulei de masline in loc de unt.
o masura de zahar ajuta drojdia sa fermenteze mai bine.
la mi8ne e program rapid de 2 h ,eu o folosesc numai la 4 h ,ce se face mai incet iese mai bine.

ps. jumatate din produsul de mai sus a si fost ,,devorat,, Smile
@Je daca nu te descurci intra pe softpedia si ai sa gasesti multe persoane cu acelasi tip de masina,poate gresisi ceva la programari.
Skip ads

  • marian_sro

  • Mesaje scrise: 3,805
  • Locatie: piatra neamt
  • Masina: Vectra 1999 x20xev
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 08 Apr 2007

  • Mesaj Privat
jE a scris:Mi-am luat si eu un westwood d'ala ieftin, si imi rezulta cateva dileme:
1- respectand gramajele date de ei, folosind drojdie uscata (asa cum recomanda in manual) mi se lasa painea de mijloc. Creste frumos, cu o ora inainte de terminarea programului arata bine, si apoi se lasa...
2- painea iese buna, dar faramicioasa. Umplu masa de firimituri
3- coaja pe laterale e ok, dar sus iese o coaja... ca foita de tigare

Ceva idei?


idem si la mine.nu se coace deasupra neam. daca se coace deasupra( doar un pic) se lasa. oricum retetele sunt traduse cam prost.reteta 1 la cel mai mic gramaj mai trrebuie apa.e putin 140 ml. eu pun cam 160.

banui ca de cati bani am dat atat face.
  • dancuciureanu

  • Mesaje scrise: 16,457
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 26 Jun 2006

  • Mesaj Privat
marian_sro a scris:idem si la mine.nu se coace deasupra neam. daca se coace deasupra( doar un pic) se lasa.

Pune mai putina drojdie.
  • Eddie

  • Mesaje scrise: 509
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Insignia 2011
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 05 Apr 2006

  • Mesaj Privat
jE a scris:Mi-am luat si eu un westwood d'ala ieftin, si imi rezulta cateva dileme:
1- respectand gramajele date de ei, folosind drojdie uscata (asa cum recomanda in manual) mi se lasa painea de mijloc. Creste frumos, cu o ora inainte de terminarea programului arata bine, si apoi se lasa...
2- painea iese buna, dar faramicioasa. Umplu masa de firimituri
3- coaja pe laterale e ok, dar sus iese o coaja... ca foita de tigare

Ceva idei?


Incearca sa pui apa calduta si sa nu pui mai multa drojdie,atunci se lasa in jos painea.Eu fac cu drojdie proaspata,pun jumatate de pachet de 25 de gr. la o cantitate de :
700 gr. faina
400 gr. apa
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
2 lingurite ulei de masline

P.S masina mea face paine pana la 1,5 kg si are 2 palete(Tefal sau Moulinex XXL,identice)
Skip ads

  • titro

  • Mesaje scrise: 686
  • Locatie: Timis
  • Masina: Vectra 2003 Z22SE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 22 Jul 2008

  • Mesaj Privat
In asteptarea pozelor cu baghetele promise de Victor am facut si eu o incercare Smile


Durata efectiva de lucru ~10 minute ... fara masina de paine, folosind un robot de bucatarie pt partea dificila (preparat aluatul)
  • deleted-18977

  • Mesaje scrise: 2,349
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

  • Mesaj Privat
pfuuui da frumoase sunt.Felicitari Colega .ireprosabile.sincer lenea a fost de vina . Smile
trebuie sa fac neaparat si eu
@Titro baga asta retetam aici posteaza ingrediente,tot,tot,tot Smile multumim spuneam
  • dancuciureanu

  • Mesaje scrise: 16,457
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 26 Jun 2006

  • Mesaj Privat
Painea rezultata depinde mult de faina folosita dar si de mana.
Eu fac asa:
455gr faina
245ml apa
2-3 lingurite zahar (din ochi)
1 lingurita rasa de sare (din ochi)
2 linguri de ulei masline (din ochi)
20gr drojdie umeda (tot din ochi pun bucatelele si firmiturile) RECTIFIC 6gr adica un sfert din pachetul mic de 25gr.
Torn apa 200ml, zahar, ulei, pun jumatate sau mai mult de atat din faina, fac un 'cuib' pe mijloc. In apa ramasa solv drojdia dar sa fie calduta apa, maxim 50grdC (cat sa tii degetul in ea sau o las pe calorifer). Torn zeama de drojdie in cuib si restul de faina, in acest timp cuva este pe calorifer. Dupa ce incepe drojdia putin sa faca bulbuci bag in masina si pornesc. Dupa ce termina primul program de omogenizare de am cocolosul format intrerup ciclul scotand masina din priza sa porneasca iar de la 3:18. Abia la a doua pornire cand mesteca saracia incep si pun sarea sau o pun spre sfarsitul primei amestecari. Daca punem sare din prima dau in cap la drojdie si iese prea densa, prefer mai pufoasa. E drept ca una de 750gr creste cat una de 1000gr dar asta e gustul meu. Uleiul de masline o face sa nu se faramiteze asa usor dar o inchide putin la culoare. Variatiuni cu ou si lapte fac daca am in casa dar mai rar, painea clasica tine o saptamana fara probleme, cea cu lapte si ou cam 4 zile.

Mult conteaza faina, daca este superioara (fara alte prafuri) painea iese alba, daca este mai inferioara are tendinta de inchidere la culoare si atunci folosim o usoara tendinta de reteta paine integrala sa contracaram faptul ca avem si urme de tarata sau granulatie mare.


Ultima modificare facuta de dancuciureanu la Lun 07 Mar, 2011 10:32 am
  • titro

  • Mesaje scrise: 686
  • Locatie: Timis
  • Masina: Vectra 2003 Z22SE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 22 Jul 2008

  • Mesaj Privat
La baghete reteta originala e cam asa.

Ingrediente:
500 gr faina alba (eu am folosit Dobrogea 000, a recomandat-o cineva intr-un post mai sus)
25 gr unt
2 lingurite sare
1 plic drojdie uscata Dr Oetker
300 ml apa calduta

Proces de lucru
- se pun toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie in afara de drojdie si apa
- se apasa butonul si se asteapta 15 secunde
- se pune drojdia si se apasa butonul inca 15 secunde
- cu robotul pornit se toarna apa f incet si se mai mixeaza cam 1 minut sau pana e omogen aluatul. Se verifica daca aluatul are consistenta potrivita, daca e prea moale (se lipeste de mana) se mai pune faina si se mai actioneaza robotul pana se omogenizeaza compozitia
- se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se lasa ~ 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul)
- dupa o ora se scoate din castron, se formeaza baghetele, se pun in tava cu hartie de copt, se cresteaza, se ung cu (pt uns amestecati 100ml apa fierbinte, o lingurita de sare si una de faina) si se adauga susan, mac sau nimic Smile
- se acopera si se mai lasa ~30 de minute
- se pun in cuptorul preincalzit la ~190 de grade si se lasa pana se coc
- se scot si se lasa la racit pe un gratar

Cu ocazia asta mi-am dat seama ca nu am nevoie de masina de paine pt ca sunt singurul care mananc paine in familie (si destul de putina), asa ca nu ma incanta painea normala facuta cu masina pt ca e prea mare, iar pt baghete masina nu ma ajuta cu nimic, e practic acelasi procedeu ca si cu robotul. Si inca o remarca, cu robotul sigur nu dai gres pt ca poti sa verifici consistenta aluatului Smile
Skip ads

  • deleted-18977

  • Mesaje scrise: 2,349
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

  • Mesaj Privat
normal ca nu ai nevoie de masina de facut paine ,voi prin partea aia sunteti mai cumpatati la capitolul asta
eu nu am ce face,e fomisti tare astia prin zona asta,daca nu le asigur painea cea de toate zilele imi mananca si urechile. Smile
frumoase baghete ,chiar m-au impresionat ,o sa fac si eu,multam fain pentru reteta.daca eram din tm nu scapai fara sa-mi dai o tava de aia Smile
  • ovidiucro

  • Mesaje scrise: 705
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Vectra 1998 X20XEV 100kW 136CP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 26 Apr 2005

  • Mesaj Privat
titro a scris:...cu robotul sigur nu dai gres pt ca poti sa verifici consistenta aluatului Smile

Imi permit si eu o remarca:
Nici cu masina de paine nu dai gres daca verifici consistenta aluatului, de fapt asta este unul dintre secrete, asa cum spuneam intr-un post anterior.
  • aflorii nicusor

  • Mesaje scrise: 719
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Tigra 2006 Z1.3 DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Mai 2009

  • Mesaj Privat
Dupa o saptamana de probe am sa dau si eu verdictul la masina de facut paine (moulinex). Super fain. Am dolosit faina Dobrogea, Grania, integrala, cu toate a iesit OK. Mai putin cu niste faina luata de la un negustor din piata. Reteta am luat-o de aici: http://kemell.k5.ro/uncateg...e-moulinex-5003/. Voi pune si niste poze ca argument:


La paine de fata am adaugat si ceva cascval ( cam 100 g, taiat felii subtiri cu cutitul). Super buna.
  • URAGAN

  • Mesaje scrise: 2,811
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Vectra 2001 Y20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 31 Jul 2006

  • Mesaj Privat
Sa-ti traiasca junioara...aflorii nicusor! Mai laudarosilor care vine la Slanic-Moldova cu masina de facut paine, ca banuiesc ca tare-i buna asortata cu niscai mititei? Razz
Skip ads

  • aflorii nicusor

  • Mesaje scrise: 719
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Tigra 2006 Z1.3 DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Mai 2009

  • Mesaj Privat
URAGAN a scris:Sa-ti traiasca junioara...aflorii nicusor! Mai laudarosilor care vine la Slanic-Moldova cu masina de facut paine, ca banuiesc ca tare-i buna asortata cu niscai mititei? Razz

off topic: Multam Stimabile Uragan. Daca e nevoie o sa iau si masina de paine dar ma tem ca nu o sa fac fata cererii. Poate fac o afacere cu paine ecologica Cool . Si asortata ar fi mai buna cu legumele si mirodeniile din folie de alumuniu faurite de catre stimabilu' George Fusneica.
  • dancuciureanu

  • Mesaje scrise: 16,457
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 26 Jun 2006

  • Mesaj Privat
Paine cu seminte :
Se pune apa, zahar, ulei, sare si seminte de susan. Se lasa sa se solve sarea si zaharul, se pune faina, se face cuib, se pune drojdia solvata in apa, se pune restul de faina, se lasa 10-15 minute, se baga la masina. Eu repet primul program de amestec cat o avea el 5 minute, cand piuie de nebuna sa pun restul de ingrediente adaug samburi de floarea soarelui. As pune si de bostan dar nu am gasit decojite.
Iese ceva sublim Laughing

Tips :
Se prefera ca zaharul si sarea sa fie solvate (nu aruncate peste faina), particulele respective sunt abrazive si in timp nu va mai avea cuva teflon pe ea.
Nu va luati dupa retetele date ca sunt ca naiba, la mine scrie 9gr drojdie umeda si mi se pare mult 6gr. La fel si la sare, aia trec o cantitate imensa de prima paine era sarata de numa', aruncata felii si uscata pentru porci sau caine (nu o dati la pasari ca le omorati).
  • G_S_C

  • Mesaje scrise: 817
  • Locatie: Prahova
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 26 Jun 2006

  • Mesaj Privat
Ce faina folositi- ''e'' mai buna?

Am avut de la tara un sac de grau, l-am macinat dar painea n-a iesit ca lumea, adica a crescut si a dat inapoi ramanand mica si necoapta.
Am cernut faina si am avut acelasi rezultat, drept ptr care i-am vandut faina unuia care face covrigi, gogosi si alte cele.
La prima paine am folosit drojdie proaspata, un cub de 25gr ptr o paine de un kg, la a doua incercare drojdie uscata, o masura cum prevede cartea.
Ori eu mi-am iesit din mana, ori masina de paine de cand n-am mai folosit-o, ori faina nu mai e ce-a fost...
Deci, ce faina e mai buna, si ma refer la cea din comert.
  • daniel_aoe

  • Mesaje scrise: 650
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra 2007 Z18XER
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 17 Sep 2008

  • Mesaj Privat
marian_sro a scris:
jE a scris:Mi-am luat si eu un westwood d'ala ieftin, si imi rezulta cateva dileme:
1- respectand gramajele date de ei, folosind drojdie uscata (asa cum recomanda in manual) mi se lasa painea de mijloc. Creste frumos, cu o ora inainte de terminarea programului arata bine, si apoi se lasa...
2- painea iese buna, dar faramicioasa. Umplu masa de firimituri
3- coaja pe laterale e ok, dar sus iese o coaja... ca foita de tigare

Ceva idei?


idem si la mine.nu se coace deasupra neam. daca se coace deasupra( doar un pic) se lasa. oricum retetele sunt traduse cam prost.reteta 1 la cel mai mic gramaj mai trrebuie apa.e putin 140 ml. eu pun cam 160.

banui ca de cati bani am dat atat face.


Zahar, pune un pic mai mult zahar, asta eset ingredientul care da culoare
  • deleted-18977

  • Mesaje scrise: 2,349
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Mai 2008

  • Mesaj Privat
boromir de 650 cea mai buna,faina de 650 made by selgros .astea mi-au dat cele mai bune rezultate.
  • deleted-21456

  • Mesaje scrise: 106
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 09 Aug 2008

  • Mesaj Privat
Faina 650 (PAMBAC, BOROMIR). Iese o paine foarte buna : 400ml apa, sare, 2 linguri ulei de masline, 650g faina si un plic de drojdie uscata (in ordinea asta, fara a dizolva drojdia).
Pofta buna.
  • aflorii nicusor

  • Mesaje scrise: 719
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Tigra 2006 Z1.3 DT
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 15 Mai 2009

  • Mesaj Privat
G_S_C a scris:Ce faina folositi- ''e'' mai buna?

Am avut de la tara un sac de grau, l-am macinat dar painea n-a iesit ca lumea, adica a crescut si a dat inapoi ramanand mica si necoapta.
Am cernut faina si am avut acelasi rezultat, drept ptr care i-am vandut faina unuia care face covrigi, gogosi si alte cele.
La prima paine am folosit drojdie proaspata, un cub de 25gr ptr o paine de un kg, la a doua incercare drojdie uscata, o masura cum prevede cartea.
Ori eu mi-am iesit din mana, ori masina de paine de cand n-am mai folosit-o, ori faina nu mai e ce-a fost...
Deci, ce faina e mai buna, si ma refer la cea din comert.

Acum 5 minute am scos painea din aparat. Sper sa nu fac reclama la faine Dobrogea.
A iesit cam crapata dar nu conteaza ca-i crocanta Cool .
In hipermarcket am gasit si faina speciala pentru aparat de paine, parca de Boromir.
Acum sunt curios cu va iesi aluatul pentru Mucenicii de poimaine.
  • Daci

  • Mesaje scrise: 1,390
  • Locatie: Arad
  • Masina: Insignia 2011 A20DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 03 Mar 2007

  • Mesaj Privat
Am tot citit postarile voastre. Nu degeaba exista brutari, bucatari, macelari. N-am auzit de brutareasa, bucatareasa, macelareasa prea des.
Sa inteleg ca asta e viitoru' nostru? Daca te apuci de curatat clapeta de acceleratie sau valva EGR, cumperi niste beri, ceva spray, cauti o carpa curata, surubelnite, deschizi geamul si pui ceva muzica adecvata psihicului pe moment, dar, dar...nu te apuci de asta pana nu pui ingredientele pentru paine in aparat.

Recunosc, doar eu folosesc aparatul de paine ca nu degeaba am facut informatica la scoala...
Skip ads

  1. Home
  2. Discutii Generale

Intra in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR