- RLaurentiu673
- *
- 10 mesaje
- din 11 Jun 2025
- Corsa D 2012
- Craiova
RLaurentiu673
- Mesaje scrise: 10
- Masina: Corsa D 2012
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Jun 2025
- Mesaj Privat
- RLaurentiu673
- *
- 10 mesaje
- din 11 Jun 2025
- Corsa D 2012
- Craiova
RLaurentiu673
- Mesaje scrise: 10
- Masina: Corsa D 2012
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Jun 2025
- Mesaj Privat
Acum am sa încerc sa explic pas cu pas ce am făcut în caz ca cineva în aceeași situație ca mine vrea sa aducă chinezaria la statut de HQ clone.
-In primul rand, placa mea este varianta "OPCOM_NEW", am pus și mai sus poze cu ea. Este o varianta mai puțin documentata, care vine cu PIC18F45K80, dar poate fi convertita sa mearga și cu PIC18F458. Nu vreau sa pun link cu produsul de pe Aliexpress fiindcă am avut numai probleme cu vânzătorul deoarece mi-a murit regulatorul de voltaj dupa doua folosiri. Pot sa spun ca a fost versiunea "OP-COM 1.99 2014"
-PIC-ul original l-am cumpărat de la TME(https://www.tme.eu/ro/details/pic18f458-i_pt/gama-pic-8-bit/microchip-technology/), a venit relativ repede, prin UPS din Polonia.
-Am dezlipit PIC18F45K80 de pe placa și am lipit PIC18F458 în loc.
-La varianta aceasta de placa este un jumper între cristalul de clock și PIC, tocmai penteu a putea selecta pin-ul 23. Jumper-ul trebuie făcut ca în poza(spre mufa USB)
-Pentru programare am folosit un PICKit 3. Nu poate fi folosita interfata de programare de pe placa(cea de lângă mufa USB-B), trebuie fire lipite pe microconteoller pentru VPP, PGD și PGC(pinii 18,17 și 16). GND și VDD pot fi lipiți pe interfata. Am sa atașez o poza de contactare pentru a înțelege mai bine.
-Am folosit PICKit 3 Programmer pentru a programa.(Vreau sa precizes ca nu am reusit sa il fac sa mearga pe Windows 10. Sincer nu mi-am batut prea tare capul si am trecut la 7. Pe acesta din urma a mers perfect) Cu programatorul conectat, click pe "Blank Check". Ar trebui sa va returneze "Chip is blank". Dacă nu, verificați-va lipiturile. Click pe "File->Import hex".Localizati hex-ul dorit(eu am folosit 1.45). Ar trebui sa observați cum se schimba configuratia. Apăsați pe "Write" și scrierea începe. După ce se termina, deconectati tot, dezlipiti firele și conectați OP-Com-ul la calculator.
-Deschideti OCFlash și apăsați "Request Interface". Ar trebui sa apară versiune scrisa. De aici puteți face downgrade. Acum upgrade/downgrade merge cum trebuie fiindcă este chip-ul original
Sper ca am ajutat pe cineva cu asta fiindcă nu am găsit informațiile astea pe nicăieri (ma refer strict la revizia asta de placa. Urmează sa fac și o arhiva cu informațiile pe care le-am stras și o sa postez și un link.
O seara faina tuturor!