Salutare!
Stimați colegi, am cãutat de ceva timp ceea ce vreau dar fãrã nici un rezultat.
În urmã cu 3 zile am fãcut schimbul de ulei și am schimbat flanșele/rulment la amortizoare. În timp ce mecanicul își fãcea treaba la flanșe, eu cãutam sã mai șterg cu o cârpã praful/mizeria de pe motor. Mã uit și pe la admisie și vãd cã între admisie și corpul clapetã de accelerație, vãd ceva jeg și pânze de pãianjen pe acolo și bag o șurubelnițã cu cârpa sã șterg, parcã mã încurca. Ei bine când te mãnâncã...
Deznodãmântul, urât de altfel, a fost așa.... M-am ales cu acel racord dintre admisie și clapetã gãurit. Mecanicul a spus, nu o sã meargã bine. Eu zic lasã cã iau altul și schimb eu singur. Omu' a avut dreptate. Dupã start motor, relanti-ul (de fapt se spune ralanti) era la 1500-1700 iar dupã 15-20 de secunde urca, fãrã sã ating accelerația, la 4000 de ture... fix.... Nu puteam sã plec... Se pune omul pe desfãcut și îmi rezolvã temporar problema.
Ieri și azi am cãutat acel furtun/racord la dezmembrãri prin Vâlcea. NIMIC...... Nou costã 175 RON. Repet 175 RON.... ^%$# mã-sii de furtun.
Am gãsit și cea mai ieftinã rezolvare...moca 😊. Îmi face un prieten care era dator care lucreazã la o firmã de ansamble hidraulice, dar am nevoie de dimensiuni. Ca sã nu mai pun eu pe alții sã desfacã admisia, eu acum fiind plecat din oraș și neavând mașina cu mine, poate sã îmi spunã cineva dimensiunile acelui racord?
Repet, este vorba de acel racord dintre admisie și clapeta de accelerație, partea de sus a motorului adicã acesta
Vectra B X16XEL
Dimensiuni știe cineva?
Vã mulțumesc.