Ai uitat parola?

1. Home
  2. Discuții generale
  • Sezran

• Mesaje scrise: 1,183
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 01 Jun 2004

• Mesaj Privat
politistul zice "daca nu va puneti de acord atunci se va rezolva la tribunal".
doar daca cele doua parti sint de acord face treaba cu copia.
Like
Skip ads

• pmi

• Mesaje scrise: 95
  • Masina: Astra 2001 Y20DTH
  • Cont inregistrat: 03 Apr 2006

• Mesaj Privat
Stai putin ca nu e chiar asa. RCA-ul este obligatoriu. Daca nu a prezentat asigurarea la constatare, politistul trebuia sa-l capseze scurt/2.
http://cedam.csa-isc.ro/index.php?id=2

pasibil de amenda de la 1000 RON la 2000 RON si retinerea certificatului de înmatriculare, pâna la prezentarea documentului privind încheierea asigurarii – contraventie care se constata de catre personalul Politiei.

Plus ca dupa retinerea certificatului, masina aia nu mai pleaca din parcare, ca e si mai rau. Deci daca are RCA, il prezinta, daca nu il prezinta se considera ca nu are. Tinand cont ca nu a prezentat RCA-ul , sa inteleg ca a ramas fara certificat si a incasat si amenda. In acest caz mergi linistit la CASCO. Nu se pune problema de proces. Procesul cade pe capul celor de la CASCO. Ai verificat numarul masinii sa vezi daca avea RCA valabil ?
Like
  • sabothor

• Mesaje scrise: 403
  • Masina: Astra 2003 Z18XE
  • Cont inregistrat: 02 Feb 2007

• Mesaj Privat
Intrebare de baraj: RCA VALABIL AVEA?
Like
  • Sezran

• Masina:

• Mesaj Privat
sa lamuresc: cind m-a lovit pe mine in spate unul, politistul s-a uitat la acte (rca-uri, permise, taloane, ne-a pus sa suflam in alcool test - la 7 dimineata) si ne-a spus ca daca avem declaratiile la fel, cu vinovatia clara, ne da actele pentru reparatii si gata. daca nu ne intelegem, nu face dovada pentru reparatie si ne judecam. in cazul asta nu primeam copia de pe rca-ul lui. la ce spume facusem, nu cred ca individul s-a gindit macar sa declare altceva decit s-a intimplat.
Like
  • pmi

• Mesaj Privat
IMPORTANT !

http://www.ziuaiasi.ro/Despagubiri-ce-pot-fi-acordate-fara-acordul-asiguratului-A15638.html

Despãgubirea în baza poliþei RCA în cazul unui accident rutier va fi stabilitã ºi efectuatã fãrã a mai fi necesar acordul asiguratului vinovat de producerea acestuia

http://csa-isc.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=378&Itemid=85

http://csa-isc.ro/files/11_2007.pdf

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 686 din 09/10/2007

Art. 34. - Asiguratul este obligat, în cel mai scurt timp, sa ofere partii prejudiciate, la cererea
acesteia, informatiile necesare pentru formularea cererii de despagubire, în special numele si
prenumele si locul de rezidenta ale persoanei care a condus vehiculul asigurat în momentul producerii
daunei; numele, prenumele si locul de rezidenta sau denumirea, sediul proprietarului ori utilizatorului
vehiculului; denumirea, sediul asiguratorului care a emis polita de asigurare RCA, seria ai numarul
politei de asigurare RCA, precum si numarul de înmatriculare/înregistrare al vehiculului asigurat sau
numarul de identificare al acestuia.

Se pare ca revenim la doar doua puncte, foarte simple si foarte importante:
1. vinovatul are asigurare, este obligat sa iti dea datele sa iti repari masina, nu mai e nevoie de acordul lui.
2. vinovatul nu are asigurare, o incurca cu certificatul si amenda, plus ca tu poti apela la Fondului de Protectie a Victimelor Strazii.

Exista si posibilitatea ca vinovatul sa conteste procesul verbal, dar atunci se aplica alte articole de lege si se ajunge la proces. Totusi, in caz de proces, cel nevinovat poate solicita despagubiri mult mai mari decat valoare pagubei.

Succes.
Like
  • Andrei_gsi

• Mesaje scrise: 239
  • Masina: Astra 2001 1.8 136 HP
  • Cont inregistrat: 14 Sep 2006

• Mesaj Privat
eventual mergem sa-l caftim 😈
Like
  • AcidMan

• Mesaje scrise: 641
  • Masina: Astra 2005 Z14XEP
  • Cont inregistrat: 16 Apr 2004

• Mesaj Privat
Andrei_gsi a scris:eventual mergem sa-l caftim 😈

asta am propus si eu pe prima pagina.
o intalnire saptamanala la el acasa/la birou
Like
  • pisi12

• Mesaje scrise: 54
  • Cont inregistrat: 16 Apr 2007

• Mesaj Privat
stefanLCS a scris:dar la politie cand se face procesul verbal nu tia dat o copie dupa RCA ul lui ?parca chiar politistu face copie si iti da una ! nu ?

nu, nu mi-a dat- nu mai este obligatoriu.
Like
  • pisi12

• Mesaj Privat
Sezran a scris:sa lamuresc: cind m-a lovit pe mine in spate unul, politistul s-a uitat la acte (rca-uri, permise, taloane, ne-a pus sa suflam in alcool test - la 7 dimineata) si ne-a spus ca daca avem declaratiile la fel, cu vinovatia clara, ne da actele pentru reparatii si gata. daca nu ne intelegem, nu face dovada pentru reparatie si ne judecam. in cazul asta nu primeam copia de pe rca-ul lui. la ce spume facusem, nu cred ca individul s-a gindit macar sa declare altceva decit s-a intimplat.

pai si la mine s-a uitat politistul la acte- a facut pv si a notat in el nr politei si unde este facuta- dar atat nu mi-a dat nicio copie dupa RCA.....si nesimtitul a zis ca face contestatie si mi-a fluturat in fata rcaul si mi-a zis ca nu o sa-l vad....imi venea sa-l strang de gat
eu zic sa il las pe mana alora de la generali.....ca deja mi-am facut prea multi nervi... 😠
Like
  • pisi12

• Mesaj Privat
sabothor a scris:Intrebare de baraj: RCA VALABIL AVEA?

da, avea rca valabil fiind si masina de firma......politistul a scris nr politei in pv.
Like
  • pmi

• Mesaj Privat
pisi12 a scris:si nesimtitul a zis ca face contestatie

Pai ai primit o gramada de sfaturi, si cred ca pana la urma ai ajuns la concluzia cea buna: repara pe CASCO si apoi treaba lui.
Like
  • sabinilie

• Mesaje scrise: 350
  • Masina: Astra Z17DTL
  • Cont inregistrat: 12 Jul 2007

• Mesaj Privat
Eu am avut un "accident usor" zilele astea si politistu' (zis si "oraganu") l-a trimis pe tip sa faca o copie xerox dupa RCA si talon si sa mi-o dea...
Si asa mi s-a parut si normal... E "raspunderea lui civila" sa-ti faca masina si deci datoria lui (tocmai d-aia se face si asigurare obligatorie)...
Like
  • sabinilie

• Mesaj Privat
asta ai citit? - https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=20310
Like
  • pisi12

• Mesaj Privat
sabinilie a scris:asta ai citit? - https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=20310

da, dar nu ma ajuta cu nimik...
tot nu mi-a dat rcaul
asta e acum merg pe casco si treaba lor.
Like
  • Sezran

• Masina:

• Mesaj Privat
legat de refuzul de a da copia politei, cind m-a lovit ala in spate i-am luat actele (talonul si asigurarea) si i-am spus ca i le dau inapoi la politie. el tot o dadea inainte ca trebuie sa duca muncitorii la santier, bla-bla.
in cazul nefericit in care aveti o astfel de problema, eu sint adeptul confiscarii actelor vinovatului (nici nu ma intereseaza cit e de legal sau nu). evident, daca puteti sa il "convingeti".
Like
  • sabinilie

• Mesaj Privat
@Sezran: si cine iti da tie actele? Ca eu nu ti le-as da...
Like
  • pisi12

• Mesaj Privat
sabinilie a scris:@Sezran: si cine iti da tie actele? Ca eu nu ti le-as da...

daca nu il obliga politistul....degeaba
si in practica nu il obliga asa ca....traiasca casco
Like
  • villara

• Mesaje scrise: 0
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 01 Jun 2007

• Mesaj Privat
cel mai bine acuzai o durere de orice fel si chemai salvarea la accident era sansa ta sa vezi cum se ruga sa fii sanatosa si sa nu ai nimic. Ce bine era pentru masina si pt tine!
Like
Skip ads

1. Home
  2. Discuții generale

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG