Ai uitat parola?

1. Home
  2. Îngrijire și întreținere
  • sorin666

• Mesaje scrise: 3,885
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 12 Mai 2004

• Mesaj Privat
Dupa amintirile mele de cand aveam Astra F... exista DOUA grosimi SI DOUA diametre (la a mea, de ex. nu se puteau monta pe fata genti de 13"). Oricum (tot din amintiri) trebuie schimbati si etrierii, in plus s-ar putea ce si pompa de frana sa fie de alt diametru... 😠
Cat despre luatul la strung... de ce nu Question daca aveti un strungar bun 🙄... Asa ca mine... 🙄
Like
Skip ads

• peter

• Mesaje scrise: 150
  • Masina: Vectra 1995 X16SZ
  • Cont inregistrat: 24 Jul 2005

• Mesaj Privat
Inainte de a merge la strungar cu discurile ar trebui verificate pentru a se vedea daca mai are ce sa ia strungarul din ele pentru a le aduce la un nivel acceptabil sau o sa ramana doar ventilatia de la discuri.Eu la cele care l-am dat jos aveau si buza aceea la exterior, la baza discului spre butuc erau in forma de Y intors si plus de asta erau numai scari toata suprafata de frecare a discului.Nu stiu ce se mai putea lua la strung asa ca le-am schimbat.
Like
  • pichu

• Mesaje scrise: 157
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 19 Nov 2005

• Mesaj Privat
gata..rezolvat...scartaitul de fier pe fier era din cauza ca mi se uzasera placutele de frana pe fata si cand viram de tot dreapta o clema de fixare de la placute atingea discul...i se vede un colt tocit:) deci..nu mai e nevoie sa imi "chinui " discurile 😊
am schimbat si cureaua de alternator....conteaza f mult sa fie in conditii bune si aia, ca pana acum auzeam o neregularitate la motor,daca ridicam capota si ascultam , de mai aveam putin si imi schimbam alternatorul:)(neregularitate ce venea din zona alternator-role) dar saracul nu avea nimik 😊 ;masina mea..ca noua acum 😊
Like
  • vion

• Mesaje scrise: 110
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 29 Dec 2004

• Mesaj Privat
peter a scris:"vion" eu am cumparat discurile de frana de la mine din oras eu sunt din judetul Caras-Severin si firma se numeste S.C. Agata S.R.L.Nu stiu de unde esti tu ,ce sa zic.
\

Mangalia!
Oricum mersi pentru bune intentii! Le iau de pe la noi!
Like
  • BAZGANM

• Mesaje scrise: 630
  • Masina: Astra 2000 y17dt
  • Cont inregistrat: 05 Feb 2006

• Mesaj Privat
ni si am fost super multumit
Like
  • Libra

• Mesaje scrise: 4,076
  • Masina: Astra 2002 Y17DTI
  • Cont inregistrat: 24 Mai 2005

• Mesaj Privat
Am schimbat placutele+discurile de frana spate acum vreo 10 zile.
Originale, GM. Problema e ca dupa schimbare, la viteze de peste 135-140 km/h, masina parca are o usoara trepidatie.
S-ar putea sa necesite vreun reglaj?
Spunea cineva de o operatie de "cementare" a discurilor. Ce inseamna asta si cam cat costa?
Like
  • giani71

• Mesaje scrise: 59
  • Masina: Corsa 2002 Z10XE
  • Cont inregistrat: 16 Jan 2006

• Mesaj Privat
Verifica daca ai rotile echilibrate. La discuri GM nu poate fi vorba de nici o cementare...
Like
  • senatorC30SE

• Mesaje scrise: 99
  • Masina: Omega 2002 y32se
  • Cont inregistrat: 01 Jan 2006

• Mesaj Privat
Salut.La orice schimbare de discuri de frina si placute in primi200 de km nu frinati violent,trebuie facut un mic rodaj.
Like
  • Marian79

• Mesaje scrise: 114
  • Masina: Astra 2007 C16XEP
  • Cont inregistrat: 17 Aug 2005

• Mesaj Privat
turatii a scris:Bd. Titulescu, intersectia de la pasajul Basarab, e un service acolo, au si strung, frezeaza chiulase si fac si discuri de frana.

Am vrut sa imi schimb uleiul de la cutia de viteze acolo, iar un mecanic mi-a spus ca nu imi trebuie nici o garnitura.....se da cu silicon si nu mai am probleme(nu o sa curga).
Eu nu mi-as duce masina acolo. Poate doar daca am nevoie sa imi faca o piesa (fara sa las masina acolo ).
Like
  • gabrield

• Mesaje scrise: 2,778
  • Cont inregistrat: 10 Sep 2004

• Mesaj Privat
Am schimbat si eu placutele, insa acum frina este foarte elastica, desi nu coboara pina jos.

Daca incerc sa pun frina brusc, nu reusesc sa blochez rotile.

E nevoie de o aerisire ? sau e din cauza gradului care era pe disc la exterior (1 mm)
Like
  • mctoto

• Mesaje scrise: 1,816
  • Masina: Calibra 1993 C20NE
  • Cont inregistrat: 16 Mai 2006

• Mesaj Privat
Dar chiar nu va zice nimeni acolo unde schimbati placutele... au si ele o perioada de rodaj de cam 100-200 de km nu de drum liber ci drum normal in care franezi normal: nu brusc , nu ca sa blochezi rotile.

Daca se franeaza brusc , pana la asezarea placutelor pe disc poate sa apara efectul de lustruire a lor si atunci frane ioc , sau degeaba l-ai schimbat. In acest caz trebuie date jos si luate la smirghel pana dispare lustrul.

Deci franare usoara pana la rodaj.
Like
  • maxxi

• Mesaje scrise: 112
  • Masina: Astra 2003 Y17DT
  • Cont inregistrat: 04 Sep 2007

• Mesaj Privat
ce parere aveti de LPR discuri + placute?
Like
Skip ads

1. Home
  2. Îngrijire și întreținere

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG