- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaje scrise: 882
- Masina: Zafira 2002 Z18XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 06 Jan 2013
- Mesaj Privat
- jgyprime
- 9,946 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaje scrise: 9,946
- Masina: Vectra 2005 Z19DT
- Cont inregistrat: 22 Dec 2010
- Mesaj Privat
- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaj Privat
- AlexDmi
- 519 mesaje
- din 26 Feb 2009
- Vectra 2007 Z20NET
- Bucuresti
AlexDmi
- Mesaje scrise: 519
- Masina: Vectra 2007 Z20NET
- Cont inregistrat: 26 Feb 2009
- Mesaj Privat
Parcarile inteligente costa ~ 120 de lei, ai mei au loc de parcare intr-una din sectorul 6. Nu gasesti zoaie, sare si ulei pe masina, am lasat si eu masina de cateva ori acolo cand mai erau ei plecati si nu e nicio problema.
In Promenada nu am fost in ultima vreme, dar in AFI sau Baneasa, unde mai merg ocazional, ai 1 sau 2 ore gratis si dupa aia costa aproximativ 2 lei pe ora parcarea. In Promenada, din cate zic ei, primele 2 ore sunt gratis, dupa aia 2 ore cu 2 lei/ora, iar dupa aia 10 lei pe ora - https://promenada.ro/unitati/parcare-promenada/ Banuiesc ca este din cauza ca acolo sunt multe cladiri de birouri si cel mai probabil multi angajati preferau sa plateasca 15 lei pe zi pentru parcare si sa le ocupe alora toata parcarea. Nu mi se pare ceva deosebit, chiar e de bun simt cum procedeaza. In weekend, daca ai observat, parcarea este gratuita.
- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaj Privat
- mikyboy
- 5,734 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Insignia 2014 A20TDH
- Sibiu
mikyboy
- Mesaje scrise: 5,734
- Masina: Insignia 2014 A20TDH
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
Mai sunt necesare parcari in toate orasele din tara dar si atunci cand sunt tot sunt multi care pacheaza si opresc aiurea pe considerentele enuntate mai sus si cu un motiv din ala: stau doar 5 minute (peste cateva ore)... Sunt si multe parcari in care primele 5-10 minute sunt gratis deci daca trebuie doar sa lasi pe cineva sau sa iei ceva te incadrezi in aceste minute (in Sibiu cel putin asa este).
In Germania sau orice tara civilizata la fel se platesc parcarile si nu sunt nici acolo ieftine (in Stuttgard de exemplu costa undeva la 2.5 euro/jumatate de ora) dar daca esti bazat si ti-ai permis sa dai cateva mii de euro pe o masina se presupune ca ai si 10 euro sa platesti parcarea pentru 2 ore cat ai treaba in zona.
Dar la noi sunt multi parliti ca nu am cum sa le spun altfel care au masini de mii de euro si stau in chirie la bloc in garsoniera si cu restante la taxe si utilitati dar asa este democratia inteleasa la noi in Romania. Eu daca as fi in guvern, la astia le-as confisca temporar masina pana isi platesc toate taxele si impozitele iar pentru restante de mai mult de 6 luni as valorifica masina si dupa ce extrag din pret banii datorati restul inapoiati proprietarului. Garantat a doua oara nu mai face asa ceva.
Asa ca ridicarea masinilor este binevenita (fara sa se faca abuzuri) si amendarea soferilor iar la 2 abateri consecutive in 6 luni i-as suspenda carnetul pe perioada scursa intre abateri. Asa garantat nu mai face si va incepe sa umble si pe jos 10 minute cat este distanta maxima intre locurile unde poate parca linistit si unde are treaba.
Cei care nu sunt de acord cu ce am scris eu, sa mearga in orice tara civilizata in orasele mari si sa parcheze cum o fac la noi si vor constata personal cum sta treaba (sa aiba minim 150 euro pusi deoparte pentru recuperarea masinii).
- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaj Privat
Cateodata ne place sa ne dam altceva decat suntem. Suntem cu totii o tara de amarati, cae le a luat rablele tuturor de prn Europa dar suntem fuduli. Romanul pt ca n a avut, a fost prvat de unele...Cand a scapat si a luat s el. Caa dee...El sa n aiba.
Idotu' ala de Ceausescu nu a construit blocurle cu fundatie tip garaj ca n Germaia. Pe el nu l interesa cnfrtul personal. Uite asa ne am prcopsit cu traiul la bloc si masina in parcarea externa.Ma sunt unii cretini de vecini pe la mine pe strada care si au luat masini ca sa le tina parcate cu lunile pe spatiul public...si ocupa locuri aiurea in detrimetul unora care chiar utilizeaza masina si n are loc sa o parcheze. Sntem o rasa aparte...
O sa mai treaca vro 50-100 ani si o sa ne linisti. Asa au fst si vikingii, romanii, chiar si tiganii. Ne linistim dar trebuie oarece timp.
- jE
- 8,411 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,411
- Masina:
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
Eu sustin ridicatul masinilor. Vor fi si abuzuri? Probabil ca da, dar alea se rezolva in instanta. Insa omul, ca fiinta (si nu ma refer aici strict la noi) respecta regulile in doar 2 situatii:
- sunt in avantajul lui/are ceva de castigat
- de frica/are ceva de pierdut
viforel, zici ca ar fi 100 lei parcarea prin oras pe luna? Cu 50 lei iti iei abonament pe toate liniile. Si se mai relaxeaza si traficu'. Si poti dupa ce iti termini treburile sa te si opresti la o terasa, sa bei o bere rece.
- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaj Privat
Sti cum e sa vezi de pe partea ailalta a drumului...si sa dai si sfaturi. E superb.
Logica i alta. Spatii de oprire/parcare 1-2 ore gratis. Sa vezi cum se descongesioneaza orasul. Spatii de parcare subterane langa domiciliu. Si ar ma fi multe de facut, da nu i dau eu idei lu' moldoveanca. Sa si strofoce capul, ca a vrut sefa la primarie.
- ahappyuser
- 6,777 mesaje
- din 05 Apr 2010
- Astra 2005 Z17DTH
- Sibiu
ahappyuser
- Mesaje scrise: 6,777
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 05 Apr 2010
- Mesaj Privat
- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaj Privat
- ahappyuser
- 6,777 mesaje
- din 05 Apr 2010
- Astra 2005 Z17DTH
- Sibiu
ahappyuser
- Mesaje scrise: 6,777
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 05 Apr 2010
- Mesaj Privat
- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaj Privat
- jgyprime
- 9,946 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
- jE
- 8,411 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,411
- Masina:
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
la cum se circula in Bucuresti, sunt convins ca o sa te misti mai repede.
Oameni buni, discutia asta nu va duce niciunde.
Unii, invatati sa isi mute curu din masina numai in fata magazinului (din diverse motive, mai mult sau mai putin intemeiate) or sa sustina ca parcarile legale sunt putine, scumpe si departe, si de ce sa vina hingherii sa atenteze la masina lor care uite, daca ai sub 60 de kile, poti trece pe langa ea pe trotuar fara sa te loveasca autobusul. Eventual doar sa se stearga nitel de tine, sa nu fie asa murdar.
Altii, care se viseaza mai drepti decat sfintii si martirii, or sa vina sa zica pai nenicule, de ce ti-ai luat masina? trebuia sa te gandesti inainte ca nu ai unde o parca, ca orasu' e aglomerat... nu mai bine mergi tu autobusu/bicicleta/taxiu'/whatever si sa ma lasi pe mine sa ma dau relaxat cu masina mica?
Si fiecare o s-o tina pe a lui. Si atunci va intreb, care e scopul discutiei? Doar asa, sa scriem vorbe?
- jgyprime
- 9,946 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaj Privat
Dscutia era la nivel general de "salariat'' cu valoarea medie pe economie. Restu sunt ca si in cazul meu...si a altora , exceptii.
Raspuns pt ...JE... Daca sa deschis acest topic, vorbim discutii pana nu o sa avem conditiile necesara dar si legislatia cu norme de aplicare. Restul sunt vorbe...
- jgyprime
- 9,946 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
Daca umbli cu masina si parchezi neregulamentar, suporti consecintele.
Da, sa zicem ca e partial abuziva ridicarea masinilor de catre firmele specializate, ca taxa de transport si de depozitare sunt mari, dar daca ar fi o amenda de 2000 de lei pentru parcarea neregulamentara si masina sa o lase acolo ti-ar conveni mai mult?
La noi problema e cu totul alta... multa lume are un salariu (mic) pe cartea de munca si primeste de la angajator mult mai mult.
Salariul ala minim pe economie la care se raporteaza amenzile este mult subevaluat si de asta mie mi se par incorect de mici amenzile...
Ia sa creasca de 10 ori amenzile pentru cele mai dese contraventii... parcare neregulamentara, mers cu masina cu becuri arse (sa scapam de ciclopi si de masinile care se opresc dar nu se aprinde nici un bec pe spate), neacordarile de prioritati si trecut pe rosu, mersul pe interzis, mers la stanga de pe banda de inainte aau invers...
Atat timp cat toata lumea se crede mai desteapta decat legiuitorii si cei opriti ii iau la misto pe politisti cu cine stie ce drepturi inchipuite ale lor, nu evoluam spre civilizatie ci involuam spre sapa de lemn...
Inainte ne luam de politisti ca luau spaga... acum sincer rareori mai aud "vesti" cu politisti care iau spaga...
- viforel
- 882 mesaje
- din 06 Jan 2013
- Zafira 2002 Z18XE
- Bucuresti
viforel
- Mesaj Privat
Sti cum e sa vezi de pe partea ailalta a drumului...si sa dai si sfaturi. E superb.
Logica i alta. Spatii de oprire/parcare 1-2 ore gratis. Sa vezi cum se descongesioneaza orasul. Spatii de parcare subterane langa domiciliu. Si ar ma fi multe de facut, da nu i dau eu idei lu' moldoveanca. Sa si strofoce capul, ca a vrut sefa la primarie.
Si daca 95% din tara are salariu ...X... pe economie. Cum vrei tu maai ... Jgyprime ... sa calculeze statul amenzile ? Sau vrei sa se ia in calcul toate salariile insumate ale familiei cu tot cu pensiile bunicilor ...ca sa calculeze o amenda pe masura.
Daca ma pui tu sa fac Service ...pe jos, inseamna ca esti ''un bun manager''. Cred ca n ai facut niciodata nici o afacere.
Este oarecum Galati ul ca Bucuresti ul de mare ? Cred ca i cat un cartier al Bucuresti ului. Hai sa fim seriosi.
Este foarte adevarat ca sunt particpanti la trafic ''necivilizati''... Dar mai devreme sau mai tarziu or sa capete ce merita. Daca i prinzi tu ...da i jos de la volan si impusca i.
Tati... N ai cum sa rezolvi nici tu nici eu situatia. Noi vorbim...vorbe. Sunt altii pe care i am pus acolo sa ''rezolve '' problema. Daca o rezolva prea restrictiv si nu creeaza conditii necesare inainte, e nasol. Ramane de vazut...
- jgyprime
- 9,946 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
eu nu am zis niciodata in topic-ul asta sa nu se faca parcari, ci sa nu se parcheze neregulamentar...
tie ti se pare normal sa se parcheze pe trotuar si pietonii sa mearga pe strada pentru ca trotuarul e ocupat de masini parcate?
astora le-as confisca masinile sau le-as da o amenda de 2000 de lei...
de exemplu astora de pe partea dreapta: CLICK - ocupa tot trotuarul
sau CLICK - unu cu botu in gard, alalalt cu tartita in drum...
ce zici? e corect cum sunt parcati?
pe unde trece pietonul?