Mie 24 Jun, 2020 11:37 pm
In 20 Iunie 2020 am dat o tura prin sudul tarii cu a mea Astra H 1.7cdti Z17DTH 100cp si am constatat urmatoarele:
- cu deflectorul montat in spatele grilei fata
- la o temperatura exterioara de 29-30grade C
- preponderent intr-a cincea la o turatie de 2.300rpm si 106km/h
------------------------------------------------------------------------
temperatura motor se mentine la 88grade C.
Asadar, daca mergi inafara orasului si ai ,,deflectorul de vânt,, montat pe grila fata pe timp de vara, iar concomitent NU tragi dupa tine o rulota sau vre-o alta greutate (exact cum se spunea la specificatiile grilei de vant, ca si conditie)... atunci temperatura motorului de ISUZU Z17DTH ramâne in limite normale.
Totusi, chiar si-asa... tot vreau o grila fata cromata pentru Astra H pe care sa o folosesc 8luni din an impreuna cu deflectorul de vânt, pentru restul de 4 luni vreau sa folosesc doar o grila standard de Astra H vopsita la culoarea masinii (pe asta o am deja).
Si ce sa vezi, am scos pe BC un fenomenal consum de 4,6l la suta de km din Sibiu pâna in Corabia si retur. E fenomenal si totodata o minunata minciuna, caci consumul real la Astra H 1.7cdti Z17DTH la un drum mixt (sate/orase si extern intre ele) in limita a 2.300rpm intr-a cincea e de 5litri la suta de km (cu doua persoane si un pic de bagaje, fara A/C).