Ai uitat parola?


  • bgd_ul

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Galati
  • Masina: Zafira Y20DTH din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 16 Apr 2008

va salut, sunt nou pe forum si am si eu nevoie de ajutorul celor care sunt cunoscatori in domenu .
sa va explic oe sucrt : am o opel zafira a din 2001, cod motor y20dth 101 cp, aveam probleme cu pornirea dimineata ,prima pornire,apoi pornea imediat. dupa ce am citit aici pe forum cazuri asemanatoare am zis sa schim simeringii de la injectoare cu garnituri si teuri ca asta ar fi problema mea ,mentionez ca pornea la a 3-4cheie. am schimbat toate mentionate mai sus plus alte cateva garnituri de la pompa vacuum, capac culbutori, am si reconditionat injectoarel, toate operatiunile ai fost facute la un seevice , si acum nu mai vrea sa porneasca , am dat la cheie toata ziua si nimic ,mi s-a descarcat bateria dar tor nu a pornit, baietii de acolo spuneau ca ar trebui pusa pe un tester sa se stearga nu stiu ceeroare care nu o lasa sa porneasca...
ma puteti ajuta cu un sfat va rog frumos?ati mai patit asa ceva ? ce ar trebui sa fac?
  • iulian1971

  • Mesaje scrise: 6,256
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Astra Z19DTL din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2006

Bine ai venit.
Cei care ti-au umblat in motor trebuiau sa-ti spuna daca ai vreo eroare si sa o stearga daca eroarea nu era prezenta.
In mod normal ar trebui sa-si asume raspunderea pt. repararea defectuoasa a motorului si sa se uite din nou la ea fara alte costuri.
Verifica furtunasele de retur sa nu fie crapate, eventual schimba-le ca nu costa mult.
Verifica in carcasa filtrului de motorina daca nivelul e pana la buza filtrului. Asa ar fi normal, dar e posibil sa traga aer pe la capacul filtrului si sa scada nivelul.
Daca ai drum prin Ploiesti, cauta-l pe colegul mariusnapcori sa-ti faca un test de presiune pe circuitul de alimentare.
Bafta.
  • mariusnapcori

  • Mesaje scrise: 3,663
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Astra B14XER din 2016
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 04 Sep 2007

La intrarea in pompa a conductei de tur ai un stutz mic in care intra un furtunas ce colecteza motorina data pe retur de injectoare.Scoate capatul furtunasului din teul traseului de retur de la injectoare si astupa-l cu un surub de 5 sau 6 apoi incearca sa o pornesti trasa sau cu spray (atentie la spray ca poate lua foc motorul daca nu stii ce ai de facut).In capatul ramas liber al teului de retur pune un alt furtunas si baga-l intr-un bidon de un litru sa curga motorina acolo.Daca masina porneste inseamna ca instalatia se dezamorseaza rapid din cauza garniturilor inject., teurilor sau furtunaselor de retur tinand cont ca acolo s-a umblat, dar poate fii si din cauza pompei de injectie.
Daca ai martorul check enginee aprins conecteaza testerul pe masina si vezi ce eroare iti da.Noteaza-ti codul de eroare si urmareste pe tester turatia la pompa de injectie ( sa fie 1/2 din turatia la motor) si avansul realizat care trebuie sa fie in jur de 4 grade cand dai la automat si in relanti.
  • durasmihai

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Dambovita
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Mar 2015

Buna seara, am mare nevoie de ajutor. Am curatat capacul de admisie, admisia, EGR,schimbat garnitura capac culbutori, furtunase+teuri retur.......curatenie generala. Am dat de 10-12 ori la automat si nu mai porneste....ce fac? mai dau?....sa nu fac vreo prostie. Nu apare nimic in bord....!
  • iulian1971

  • Mesaje scrise: 6,256
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Astra Z19DTL din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2006

E dezamorsata.
Porneste-o tractata.
  • durasmihai

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Dambovita
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Mar 2015

multumesc '' iulian1971''......am pornit-o trasa, in aproximativ 100m a pornit.Multumesc inca odata....!
  • durasmihai

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Dambovita
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Mar 2015

Daca stie cineva sa-mi spuna....la cat trebuie sa intre turbo? ....la mine turbo intra dupa 2500 turatii si inainte si dupa se aude un zgomot ca de aro diesel. Nu mai are acel zvac , parca este mai puturoasa, mult mai puturoasa.
Ce este de facut?
  • cont-sters-1898

  • Mesaje scrise: 282
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 28 Feb 2006

Bag de seama ca esti "echipat" cu un Y20DTH, curata toata galeria de admisie (turbo, egr, intercooler, epurator gaze daca are ca nu mai stiu) pune sus si fa un test plus un log in mers cu inainte si dupa.
O alta chestie ce poti face si nu prea costa mult - verifica toate traseele de vacuum sa nu fie vreun furtun ciupit, un racord T.
  • durasmihai

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Dambovita
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Mar 2015

Dupa tot ceea ce am curatat,parca acum se misca mai bine. Multumesc tuturor pentru ajutor......!
  • durasmihai

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Dambovita
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Mar 2015

Mai am o problema si cred ca este legata de senzorii.....!
Daca scot masina pe liber de exemplu ma apropii de un semafor si pun piciorul pe frana pentru a incetini, imediat se aprinde in bord masina cu cheia.
Cat stau la semafor nu dispare semnul din bord, apoi cand vreau sa plec masina nu mai trage pana nu dispare semnul din bord iar semnul din bord nu dispare pana cand nu o accelerez de cateva ori pe la 2000. Ce ar putea fi? Daca poate cineva sa ma ajute as fi recunoscator...!
  • costycirstea

  • Mesaje scrise: 6
  • Locatie: Dolj
  • Masina: Zafira din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 13 Oct 2016

Va sault
Opel Zafira 2002 1.8 cutie automata. A icnercat taicameu sa o porneasca si a uitat sa puna piciorul pe frana. A pornit masina pentru 10 secunde apoi s-a oprit si nu mai vrea sa porneasca nici in ruptul capului. Invarte motorul dar nu mai porneste.
Care sa fie cauza?

Multumesc
Costi
  • mihgfdimvtu

  • Mesaje scrise: 1
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 16 Dec 2016

Buna ziua
Ma poate ajuta si pe mine cineva...am un opel zafira din 2002 motor 2000 diesel si nu porneste la rece invarte dar nu porneste si daca ii dau cu spray porneste,la cald porneste usor ce ar putea fi?
  • iulian1971

  • Mesaje scrise: 6,256
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Astra Z19DTL din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2006

Dezamorsarea circuitului de motorina.
Posibil si ceva bujii arse. Fa o diagnoza si spune ce gasesti.
  • Red_dog

  • Mesaje scrise: 1,221
  • Locatie: Arges
  • Masina: Vectra z18Xe din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 10 Mai 2009

pentru inceput inlocuieste furtunasele de la injectoare. Verifica daca garesti motorina cursa pe sub motor. Tata a avut niste tije care se duc in injectoare fisurate. Bafta!

Intra si tu in Club!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




Inchide