Mie 29 Mai, 2013 12:14 am
Acele cheaguri cum le zici tu pot sa-ti infunde canale de ungere, daca nu au si facut-o deja...probabil va trebui sa desfaci destul de multe de pe masina pentru a curata eficient, in primul rand baia pentru a curata sorbul pompei de ulei. Din cauza unui canal de ungere infundat eu a trebuit sa schimb semichiulasa cu ambele axe cu came la un motor Z17DTL, masina avea 130 000 km, Astra H... batea, mai ales in sarcina..nu foarte tare, dar...era ceva acolo...mecanicul la care am mers a zis initial la fel, ca am probleme cu ceva tacheti...s-a dovedit la demontare ca mai aveam un pic si mi se rupea axa cu came admisie din cauza uzuri. Defectul a aparut brusc si nu-mi dadeam seama de problema, fiind si motor diesel si mai zgomotos, daca nu incepea sa-mi piarda ulei pe la un semering de la axele cu came...miscau axele pe acolo cum vroiau ele si semeringul nu mai etansa din cauza asta...asa am ajuns la mecanic, din cauza scurgeri de ulei, apoi a auzit mecanicul si bataia de tacheti si de acolo, probleme...deci...nu amana si mergi la un mecanic sa vada ce-i pe acolo...Bafta!