Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra G
  • ccorneliuss

  • Mesaje scrise: 3
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Jan 2012

  • Mesaj Privat
Buna Ziua ,
Am un Astra G , 2001 , benzina , 101 CP , care porneste la rece , dar la cald se opreste si nu mai porneste . Defectul de pe tester era legat de alimentarea necorespunzatoare pe parte de releu principal . Dupa o verificare minutioasa pe la mai multe reprezentante Opel , s-a ajuns la concluzia ca de vina este calculatorul de injectie .
Ati mai avut aceasta problema ?
Ce se poate strica in calculatorul de injectie si cum se poate repara ?

Multumesc anticipat ...
Skip Ads 60 min (0/3)

  • vallyku

  • Mesaje scrise: 197
  • Locatie: Mehedinti
  • Masina: Astra y17dth din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Oct 2009

  • Mesaj Privat
se poate repara ,foloseste functia de search cu incredere si o sa gasesti foarte multe discuti despre asta cu tot cu tutoriale si tot ce ai nevoie
  • luciraica

  • Mesaje scrise: 2,009
  • Locatie: Sibiu
  • Masina: Astra Z14XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Oct 2011

  • Mesaj Privat
cred ca prin calculator injectie va referiti la ECU, nu?
  • vallyku

  • Mesaje scrise: 197
  • Locatie: Mehedinti
  • Masina: Astra y17dth din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Oct 2009

  • Mesaj Privat
da la ecu se refera ca nu vad ce Edu sa aiba benzinara
  • Florin Cristian

  • Mesaje scrise: 19
  • Locatie: Tulcea
  • Masina: Astra z16se din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Feb 2012

  • Mesaj Privat
Poate ar trebui verificat senzorul de la arbore. Incercati daca aveti cum.
  • MARIAN99ASTRA

  • Mesaje scrise: 42
  • Locatie: Italia
  • Masina: Astra X14XE din 1999
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Dec 2012

  • Mesaj Privat
Salutmembrii clubului. Vreau sa va cer o parere in legatura cu o ASTRA G, motor X14XE. Porneste cam greu in sensul ca se bilbiie 2-3 secunde. Nu este mult dar un benzinar trebuie sa porneasca "la sfert" si asta ma preocupa. Am schimbat bujiile si e la fel ca inainte. Ieri am schimbat injectoarele, supapa din capatul rampei comune si senzorul de temperatura de pe galeria de admisie. Acelasi fenomen. M-am gindit sa schimb injectoarele pentru ca , cu motorul oprit de citeva minute, cind apas ventilul de aerisire al rampii curg citeva picaturi de benzina. La motorul de la care am luat injectoarele, care sta de o luna nepornit, cind am apasat ventilul a iesit benzina cu presiune. Asta m-a facut sa cred ca am unul sau mai multe injectoare care pling si inneaca motorul inainte de pornire. Cu pedala de acceleratie usor apasata porneste mai usor. Erori stocate nu sint, releul pompei de benzina verificat, filtrul schimbat recent. Nu stiu ce ar mai putea fi de vina. Poate pompa? Oricum, daca cineva are o idee, va rog sa ma indrumati. Va multumesc si va doresc o seara buna si multi Km fara probleme.
  • nicunicu

  • Mesaje scrise: 2,604
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Zafira z16xe din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 25 Feb 2012

  • Mesaj Privat
presiunea pompei de benzina ai verificato?
  • MARIAN99ASTRA

  • Mesaje scrise: 42
  • Locatie: Italia
  • Masina: Astra X14XE din 1999
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Dec 2012

  • Mesaj Privat
Nu, dar ma gindesc s-o schimb si pe ea. Pentru masurarea presiunii trebuie un manometru special sau se poate cu vreo improvizatie?
  • tudor-d

  • Mesaje scrise: 166
  • Locatie: Galati
  • Masina: Astra X17DTL din 1999
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 10 Aug 2008

  • Mesaj Privat
Marian99astra schimba pompa de benzina, daca nu ai presiune in rampa ea este de vina, Exista tester de presiune joasa , dar nu cred ca ai acces la el.
Ccorneliuss se poate face o punte intre pinul comanda de masa de la releul pompei de benzina si masa caroserie.
  • MARIAN99ASTRA

  • Mesaje scrise: 42
  • Locatie: Italia
  • Masina: Astra X14XE din 1999
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Dec 2012

  • Mesaj Privat
Va salut si va multumesc pentru raspunsuri. Problema se prezinta asa : Cu motorul oprit, presiunea din rampa comuna nu are pe unde sa se piarda daca injectoarele sint etanse si regulatorul de presiune bun. In cazul meu, am luat injectoarele si regulatorul de la o masina care statea de cine stie cit timp. Cind am apasat pe ventilul de aerisire am vazut ca era presiune in rampa. Asta m-a facut sa cred ca injectoarele si regulatorul sint functionale. Le-am montat la masina si cu motorul oprit nu are presiune in rampa. Daca pornesc motorul si apas valva de aerisire sare benzina cu presiune. Nu pot spune ca motorul porneste greu, dar trebuie citeva secunde sa porneasca. Inainte de asta am avut Audi si Dacia 1300 si porneau la prima rotatie de motor. Acum masor si tensiunea la pompa in timp ce dau la automat. Bateria e cam pe duca, dar mai merge. Va tin la curent. Si inca o intrebare: Injectoarele care pierd se pot repara sau le arunc? O zi buna la toata lumea si Km cit mai multi cu combustibil cit mai putin.
Skip Ads 60 min (0/3)

  • teo4rugby

  • Mesaje scrise: 3
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z16XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 05 Mai 2011

  • Mesaj Privat
Buna seara oameni buni.
Am un OPEL ASTRA G Z16XEP din 2006 128.00 de km nu a fost lovita.
Astazi am pornit spre benzinarie sa alimentez.Am alimentat cand am dat cheie sa pornesc.Nimic.Doar un click de contact.Mentionez ca anul trecut am demontat electromotorul l-am dus la atelier si in prezenta mea a fost reconditionat( schimbati carbunii,curatat,etc).L am dus pentru ca se auzea un gajait la pornire.Nu am avut absolut nimic de anul trecut.A pornit la cheie.Fara probleme pana azi.Am chemat un prieten,am impins masina si a pornit impinsa.Am ajuns cu ea acasa.Am dat la cheie din nou.Nimic.Va rog sa ma ajutati.Multumesc.Am citi toate postarile cu privire la pornire.Insa.
  • Silviu1393

  • Mesaje scrise: 405
  • Locatie: Arges
  • Masina: Astra z16xe din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Jun 2013

  • Mesaj Privat
@MARIAN99ASTRA: La tine mai mult ca sigur pompa de benzina nu mai face presiunea necesara.Verifica presiunea in rampa si vezi ce iese.Dar pot face pariu ca pompa e pe duca.
@teo4rugby: Verifica bateria sau incearca cu alta baterie.Daca nici asa nu merge,a murit electromotorul.Cine stie cum l-or fi reconditionat cei ce ti l-au reconditionat.
  • balinn

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Botosani
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Dec 2013

  • Mesaj Privat
de ceva timp am probleme cu pornirea atunci cand motorul este cald, in sensul ca motorul porneste greoi, 3-4 sec. electromotorul invarte normal , doar ca pornirea intarzie. fac precizarea ca atunci cand motorul este rece porneste la sfert de cheie, asta pe perioada anotimpurilor mai calde , caci daca vine iarna si temperature scade sub zero chiar si cu motorul rece porneste greoi , ba chiar mai greu decat in situatia cu motorul cald , uneori la a doua sau a treia cheie iar acele din bord trepideaza foarte tare.Pe tester nu apare decat o eroare privind EGR si o a lata privind pompa de benzina din cauza ca e legata pe "direct". In ceea ce priveste pompa de benzina problemele au inceput acum patru ani cand masina avea aceleasi simptome dar numai ca nu pornea deloc iar dupa reparatie am ramas cu aceasta eroare care nu poate fi stearsa.
Am mai citit despre astfel de probleme dar nu am reusit sa ma clarific deoarece topicurile ori nu au fost intens discutate ori cei ce au deschis subiectul dupa rezolvarea prblemei nu au mai revenit ...
Astept pareri , sugestii, etc. din parte celor care au intampinat asemenea situatii atat in calitate de proprietar cat si de "meserias"
  • balinn

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Botosani
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Dec 2013

  • Mesaj Privat
am shimbat bujii , sensor temperatura motor , contact
  • balinn

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Botosani
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Dec 2013

  • Mesaj Privat
multumesc anticipat
  • balinn

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Botosani
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Dec 2013

  • Mesaj Privat
am schimbat contactul deoarece daca reusesc sa gasesc o anumita pozitie a cheii motorul porneste bine dar daca fac cursa completa si nu opresc in pozitia respectiva la fel se comporta - pornire lunga ( aceeasi situatie cu ambele contacte atat cel vechi cat si cel nou)
  • catalin2187

  • Mesaje scrise: 7
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Astra z 16 se din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 05 Jan 2014

  • Mesaj Privat
balinn verifica.senzorul temperatura aer./lichid racire si senzorul de impulsuri de la arbore,crankshaft senzor,scoate o bujie cand incerci sa pornesti si vezi daca da scanteie imediat
  • simion83

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie: Suceava
  • Masina: Astra Z14XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Dec 2013

  • Mesaj Privat
Detin un Opel Astra G, 2001, 1.4 14 VALVE AN FABR 2001. Martorul motor sta aprins sau uneori lumineaza intermitent(se aprinde si se stinge continuu). Dimineata masina porneste usor dar dupa plecare de pe loc se opreste si trebuie sa astept cateva secunde sa o pot reporni din nou. S-a intamplat sa se opreasca in unele dimineti de 3-4 ori la distante de 1 km. Mentionez ca trage destul de greu, nu se accelereaza chiar daca apăs pedala la maxim, abia, abia reusesc sa demarez. După aceea merge normal, s-a intamplat uneori sa faca probleme si in timpul zilei dar de obicei dimineata. Am schimbat la sfatul celor de la sevice bobina, pompa de benzina, injectoarele, bujiile si problema inca persista. Codurile de eroare la diagnoza sunt
P 0300, P0304, P0302, P0460, P 0301

Sper să mă puteti ajuta sa inteleg si eu ce are masina si sa o pot repara fara sa cheltui bani in van. Vă multumesc
  • adytimis1

  • Mesaje scrise: 35
  • Locatie: Timis
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Aug 2010

  • Mesaj Privat
pt balin

incearca sa blindezi EGR eu am un vecin care la fel patea si pina cumpara altul merge cu el blindat,si porneste mai bine acum.
  • ionutz1987

  • Mesaje scrise: 11
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra z16xep din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Jan 2016

  • Mesaj Privat
buna ziua

va rog sa ma ajutai ca nu mai stiu ce sa mai fac .
am un opel astra h motor 1.6 benzina cod motor z16xep.
problema este ca la o temperatura de +6 grade porneste la o temperatura de - 6 grade nu mai porneste .
va rog sa ma ajutai daca a-ti mai patit asa ceva .
astept raspunsurile voastre
Skip Ads 60 min (0/3)

  1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra G

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR