Seda
- Mesaje scrise: 16
- Masina: Frontera 1996
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 12 Feb 2014
- Mesaj Privat
Buna seara , am un opel frontera A 2.5 TDS , si zilele trecute mi s-a rupt cureaua cu caneluri , si intinzatorul. Bucati din curea mi-au intrat la fulie (axul fulie, nu stiu cum sa ma exprim mai bine), si cred ca mi-a rupt semeringul ca imi pierde ulei . Astazi am vrut sa dau jos fulia, am desfacut piulita cu tubulara de 41 dar nu am reusit sa dau afara fulia , nu imi dau seama daca e pe pana sau pe caneluri.
Am facut si niste poze sa va arat:
Am facut si niste poze sa va arat:
- SUPERDRAGOS
- 2,667 mesaje
- din 24 Aug 2007
- Frontera 2001 3.O DI
- Bucuresti
SUPERDRAGOS
- Mesaje scrise: 2,667
- Masina: Frontera 2001 3.O DI
- Cont inregistrat: 24 Aug 2007
- Mesaj Privat
Desfaci cu 41 si o bati cu ciocanul usor,st,dr.Este pe pana,ar trebui sa iasa usor,dar probabil ca ceva o impiedica-rugina.Simeringul e cam 100 ron pe original,si 15-20 ron de la un magazin de simeringuri oarecare.Ideal ar fi sa iei un simering cota mai mica la interior,si sa iei si o fatza curata la axul pe care calca,pentru ca daca ai santuri de le uzura,degeaba-l schimbi.Ii pui strungarului in brate si simeringul,si fulia.Sa-i specifici vanzatorului ca motorul se invarte invers.
Daca nu e tarziu,diseara iti pun o poza.
PS-daca esti acolo,desfa si suportul de la vascocuplaj,si vezi ca ai un rulment cu surub gresor.Desfa-l si baga-i vaselina,ca in mod sigur nu mai are.
Daca nu e tarziu,diseara iti pun o poza.
PS-daca esti acolo,desfa si suportul de la vascocuplaj,si vezi ca ai un rulment cu surub gresor.Desfa-l si baga-i vaselina,ca in mod sigur nu mai are.
Seda
- Mesaje scrise: 16
- Masina: Frontera 1996
- Cont inregistrat: 12 Feb 2014
- Mesaj Privat
Am incercat ieri cu 2 liviere sa scot fulia si nu a mers, nu am mai batut cu ciocanu in ea ca nu avea rost . Azi am confectionatat o presa dintr-o bucata de tabla rotuna , am dat 3 gauri de 10 , si am prins 3 suruburi in fulie , iar cu un surub mai mare proptit in axu de la vibrochen am reusit sa scot fulia.
Uite poze ca sa intelegi mai bine :
Am vazut postarea ta mai devreme de pe telefon , la suportul de la vascocuplaj te referi la suportul de la paletu de la ventilator ?
Ps:
Uite cum am confectionat si suportul de la rola intinzatoare:
Am avut material . bronz cu diametru de 83 cm( mai mare cu 3 mm de cat diametru exterior al intinzatorului) am mers la strung am facut flansa de 13,5 cm grosime , am dat gaura pe mijloc iar apoi am facut un canal care sa intre in gaura de la capac de 3.5 cm (atata mi-a permis) , unde sa rupt intinzatorul iar pe centru am mai facut un sant din 2 cote care sa se ghideze, un surub mai lung cu vro 2 cm jumate fata de cel original si cam asta e. Acum pot sal las si auto reglabil , iar daca il strang mai tare e mecanic.
Uite poze ca sa intelegi mai bine :
Am vazut postarea ta mai devreme de pe telefon , la suportul de la vascocuplaj te referi la suportul de la paletu de la ventilator ?
Ps:
Uite cum am confectionat si suportul de la rola intinzatoare:
Am avut material . bronz cu diametru de 83 cm( mai mare cu 3 mm de cat diametru exterior al intinzatorului) am mers la strung am facut flansa de 13,5 cm grosime , am dat gaura pe mijloc iar apoi am facut un canal care sa intre in gaura de la capac de 3.5 cm (atata mi-a permis) , unde sa rupt intinzatorul iar pe centru am mai facut un sant din 2 cote care sa se ghideze, un surub mai lung cu vro 2 cm jumate fata de cel original si cam asta e. Acum pot sal las si auto reglabil , iar daca il strang mai tare e mecanic.
- SUPERDRAGOS
- 2,667 mesaje
- din 24 Aug 2007
- Frontera 2001 3.O DI
- Bucuresti
SUPERDRAGOS
- Mesaje scrise: 2,667
- Masina: Frontera 2001 3.O DI
- Cont inregistrat: 24 Aug 2007
- Mesaj Privat
Da,la suportul elicei ma refer,care ramane pe bloc dupa ce desfaci vascul..Are 4 suruburi.Dedesubt e un rulment care in mod sigur sufera de uscaciune.Daca-l desfaci,vei vedea imediat surubelul de care zic,e pt.gresat.
Si asta cu intinzatorul e o solutie foarte buna,pune-o mai bine aici https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=79774 in detaliu,ca sa o gaseasca cine cauta.
Eu il am fix de vreo 3 ani,altfel facut ,e adevarat,dar se ajunge la acelasi rezultat.
Si asta cu intinzatorul e o solutie foarte buna,pune-o mai bine aici https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=79774 in detaliu,ca sa o gaseasca cine cauta.
Eu il am fix de vreo 3 ani,altfel facut ,e adevarat,dar se ajunge la acelasi rezultat.