Ai uitat parola?


  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Salutare!
A mai avut cineva problema asta cu servodirectia ?
Cand merge normal (foarte moale volanul), cand merge foarte greu(nu functioneaza servo). De 3 saptamani volanul a mers bine( poate prea moale), iar azi dupa ce am stationat 10 secunde si am vrut sa plec de pe loc mă lăsase servodirecția. A trebuit sa intorc de volan mai rău ca la Solenza.
+ am impresia ca atunci cand merge greu începe sa se auda o bataie undeva la motor, o bataie care se si simte foarte slab in pedală.

Cunoașteți o posibila cauză? Nivelul lichidului servo este bun.
  • prooff

  • Mesaje scrise: 243
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra Z16XE din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Jul 2011

  • Garaj Mesaj Privat
daca atunci cand o turezi bine(pe la 3000) volanul se roteste usor atunci pompa de servo trebuie schimbata. asta am patit eu la fosta masina(vectra B 2001).
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Salut! Am sa incerc imediat. Adineauri m-am urcat in masina si volanul functiona iar normal dupa 30minute de stationare. Momentan am oprit putin si iar s-a îngreunat. Voi porni motorul si incerc sa o turez. Revin
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
prooff a scris:daca atunci cand o turezi bine(pe la 3000).


Nu se intampla nimic. Degeaba o turez.
Se aud și se simt niște bătăi undeva dupa bord. Asta se intampla doar cand merge greu volanul(cade servo)
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Care din mufe poate oxida încât să imi cauzeze astfel de probleme?
Este o mufa lata(cu mai multe fire ce intra în ea) undeva pe mijlocul motorului pe care dacă o mișc, servo îșirevine.
Exista posibilitatea ca asta să fie problema?
  • jgyprime

  • Mesaje scrise: 10,050
  • Locatie: Galati
  • Masina: Vectra Z19DT din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 22 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
incarcarea cum e?
nivelul uleiului cum e?

ai facut vreo diagnoza la masina?
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Diagnoza e ok, de ulei am precizat, încarcarea din alternator/baterie nu am verificat-o. Unde vrei sa ajungi ?
  • jgyprime

  • Mesaje scrise: 10,050
  • Locatie: Galati
  • Masina: Vectra Z19DT din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 22 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
vectra c are servodirectie electrohidraulica si lipsa ulei / ulei insuficient / incarcare slaba / erori in cim / probleme electrice ( contacte imperfecte, fire intrerupte, etc ) pot cauza functionarea eronata a servodirectiei.
problemele electrice ar trebui sa se vada pe diagnoza prin erori specifice.

ar mai putea fi ceva, calibrarea unghiului volanului, care se face cu interfata de diagnoza...
la asta nu sunt sigur dar e posibil.
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Asta am intrebat mai sus și speram sa imi raspunda cineva: ce mufă se situeaza central, între motor și bord și care, atunci când o mișc volanul își revine?

Volanul într-adevăr nu stă drept niciodata( e putin rotit spre dreapta) dar nu am avut probleme
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Adineauri am umblat la mufele pe care le-am surprins in poză si merge bine volanul
  • jgyprime

  • Mesaje scrise: 10,050
  • Locatie: Galati
  • Masina: Vectra Z19DT din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 22 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
imi pare a fi fix mufa de la pompa de servodirectie...
in mod normal ar trebui sa ai erori daca mufa nu face contact corect...
  • tase

  • Mesaje scrise: 2,219
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Vectra z19dt din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Sep 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Verifica si linga baterie ...este o capsule in care sunt 2 sigurante foarte mari.. parca 70A...la mine acolo nu facea contact..vezi ca acea cutiuta este chiar in compartimentul bateriei cum te uiti la motor spre partea din stinga spate a bateriei.
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
@tase - păi și se poate mișca siguranța daca ating mufa?
Sau tu insinuezi că a fost coincidență că am mișcat mufa și de fapt sa fie siguranța de vină(care și-a revenit pe poziție atunci când am trântit capota) ?


@Întrebare: Daca vreau sa verific mufa si cablurile pompei servo, trebuie cumva să demontez motor/suport/să mă dau peste cap de 3 ori in șurub și alte manevre foarte grele? Sau pe scurt... Cât m-ar costa la un service/mecanic să verifice contactele si firele cu tot cu demontatul pompei?
  • tase

  • Mesaje scrise: 2,219
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Vectra z19dt din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Sep 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Daca nu desfaci acea cutie si nu verifici cablurile.....e treaba ta eu asa am avut simptome si asta ma gasit!
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Am cautat unde spui tu. Sunt doua cabluri rosii ce intra intr-p cutiuță. Cutiuță cablurile sunt prinse cu doi papuci. Nu pot umbla la siguranțe pot doar să mișc cablurile .

Am mișcat și cablurile de langa servo si iar merge, dar nu imi dau seama care e de vina. Voi incerca sa le misc pe rand data viitoare. Tu ai schimbat siguranțele sau cablurile, Tase?
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Am gasit cauza:
Acest cablu(sau mufa) gros incercuit in prima poza, cand il duc in pozitia normala -> servo directia isi revine

.
In a doua poza adica aceasta ce urmeaza, am indicat directia in care imping cablul ca sa isi revina:

-------------------Si intrebarea:
Pot schimba doar cablul din dezmembrari? In Constanta cunoasteti un meserias sa poate schimba cablul ?
  • jgyprime

  • Mesaje scrise: 10,050
  • Locatie: Galati
  • Masina: Vectra Z19DT din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 22 Dec 2010

  • Garaj Mesaj Privat
pai incearca sa vezi sa nu fie vreun fir intrerupt.
desfaci furtunul de izolare si vezi starea firelor.
daca e vreunu jumulit sau intrerupt incearca sa-l faci cum trebuie.
e posibil sa fie si mufa de la pompa de servo cu probleme si sa nu faca contact cum trebuie cu mufa de la cablaj...
  • jd3rul

  • Mesaje scrise: 255
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Z16XE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 06 Dec 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Am mers la un electrician ce a curatat contactele. Daca va continua problema inseamna ca au aparut microfisuri pe lipiturile de pe placa de baza a pompei
  • cristiandonose

  • Mesaje scrise: 48
  • Locatie: Tulcea
  • Masina: Vectra Z19DT din 2007
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 28 Apr 2014

  • Garaj Mesaj Privat
Eu am legat cablul cu un colier de plastic de furtunul acela de langa pompa si de peste 6 luni nu am maia avut nici o problema. De la vibratii se deranja mufa si nu mai facea contact. Am infipt-o bine in mufa si l-am legat in pozitia aia si merge.
  • Emy84

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Constanta
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Feb 2015

  • Garaj Mesaj Privat
Salutare...Am si eu o problema cu un vectra c 2006 1.9 cdti 150 cai
Acum doua zile a cazut pompa servo, Am luat una din dezmembrari si azi baietii de la service au montat-o pe masina si '' SURPRIZA! Masina nu-mi mai recunoaste cutia de viteza..am cutie automata... Nu pot sa pornesc masina, scoate niste semnale de avarie cand pun contactul si unde afiseaza in bord treapta de viteza sau modul in care e cutia,,acum apare o liniuta. Un baiat din service mi-a zis ca pompa de servo are o legatura cu aceasta cutie automata, ca ar comunica intre ele si ca imi trebuie neaparat o pompa de servo pt cutie automata, dar nu e nici el foarte sigur de asta. Este posibil asa ceva? Daca nu se potriveste pompa , sa nu-mi mai vada cutia de viteze?

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata