Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Probleme Tehnice
  3. Motoare Benzina
  • bogdan09z

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Arad
  • Masina: Astra 2004 Z16XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Oct 2015

  • Mesaj Privat
Buna seara! Si salutare tuturor membrilor ClubOpel

Incep prin a-mi cere scuze daca s-a mai postat in alta discutie despre problema mea, insa eu nu am gasit.

Incepand din luna Mai anul acesta sunt posesorul unui Opel Astra H, 2004, Z16XEP.

Sunt foarte multumit de alegerea facuta insa de cateva saptamani, mai precis de cand noapte temperatura coboara sun 10 grade noaptea, masina porneste foarte greu in sensul ca trebuie sa tin la automat de 2-3-4 ori pana cand porneste. Dupa ce porneste, pot porni si opri masina de cate ori doresc si porneste la sfert de cheie, problema apare dupa ce sta peste noapte. Deasemenea uneori tot la pornire mai apare cate o ezitare in sensul ca motorul parca porneste mai apoi aproape "moare" si porneste la loc totul intr-un interval de aprox 2 secunde.

In incercarea mea de rezolva aceasta problema am facut urmatoarele lucruri:

- tester pus pe masina (2 testere diferite cu nici un fel de eroare stocata);
- schimbat bujii + baterie
- verificat captor de volanta
- verificat si curatat EGR
- verificat si curatat clapeta de acceleratie

Este posibil sa am probleme cu pompa de benzina sau cu injectoarele? Sau posibil sa fie un contact electric prost? Dupa ce se incalzeste motorul merge "rotund" si trage bine.

Daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema va rog sa ma ajutati cu idei, sugestii.
Mentionez ca nu pricep foarte mult la mecanica, locuiesc in Arad si as fi recunoscator daca m-ati indruma spre un mecanic/service unde ati mai fost cu Opelul dumneavoastra..
Skip ads 60' (0/3)

  • madalin8

  • Mesaje scrise: 192
  • Locatie: Braila
  • Masina: Astra
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 31 Jan 2011

  • Mesaj Privat
Aceeasi problema o am si eu, am acelasi motor ca si tine, daca gasesti rezolvare poate revii sa imi spui si mie care a fost problema.
  • big_electro61

  • Mesaje scrise: 4,493
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Astra 2008 Z13DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 24 Oct 2008

  • Mesaj Privat
Conecteaza un manometru si verifica pompa si regulatorul de presiune ,dimineata,in momentul primei porniri,citind presiunea si analizind parametrii...
  • bogdan09z

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Arad
  • Masina: Astra 2004 Z16XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Oct 2015

  • Mesaj Privat
La recomandarea unui prieten fost sef de service am facut o programare pe maine pentru curatarea injectoarelor plus un nou test, si voi incerca si sugestia cu verificarea presiunii.
Skip ads 60' (0/3)

  • catastefan

  • Mesaje scrise: 5,913
  • Locatie: Galati
  • Masina: Corsa 2001 Z12XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Jan 2012

  • Mesaj Privat
big_electro61 a scris:Conecteaza un manometru si verifica pompa si regulatorul de presiune ,dimineata,in momentul primei porniri,citind presiunea si analizind parametrii...

Verifica intai ce ti-a scris colegul big_electro61 nu arunca banii pe curatat injectoare.
Mai poti verifica si sistemul Twinport....e cunoscut cu probleme.
  • big_electro61

  • Mesaje scrise: 4,493
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Astra 2008 Z13DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 24 Oct 2008

  • Mesaj Privat
Sef de service(fost),persoana buna la recomandari,la vrajeala...,la orice,numai la ce este nevoie,nu.La specialitate sunt nulitati...,doar sunt sefi,nu?
  • Cata112

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Timis
  • Masina: Astra 2005 Z14 XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Sep 2014

  • Mesaj Privat
bogdan09z a scris:La recomandarea unui prieten fost sef de service am facut o programare pe maine pentru curatarea injectoarelor plus un nou test, si voi incerca si sugestia cu verificarea presiunii.



aceeasi problema o am si eu pe un Z14XEP, ai rezolvat ceva?
  • bogdan09z

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Arad
  • Masina: Astra 2004 Z16XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Oct 2015

  • Mesaj Privat
Pana la urma s-a dovedit a fi captorul de volanta. L-am inlocuit si nu am mai avut nici un fel de problema. 140 lei + manopera 20 lei.
Skip ads 60' (0/3)

  • big_electro61

  • Mesaje scrise: 4,493
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Astra 2008 Z13DTH
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 24 Oct 2008

  • Mesaj Privat
bogdan09z a scris:

In incercarea mea de rezolva aceasta problema am facut urmatoarele lucruri:

- tester pus pe masina (2 testere diferite cu nici un fel de eroare stocata);..
Eu nu pot crede ca dupa doua teste in care nu apare nici o eroare referitoare la senzorul de pozitie vilbrochen,acesta e inlocuit si totul e in regula.Senzorul de pozitie vilbrochen si senzorul de pozitie ax cu came functioneaza sincron,daca unul "schioapata" automat este generat cod de eroare.Pentru neincrezatori,scoateti cupla oricarui din cei doi senzori,in timp ce merge motorul si verificati erorile aparute.Acesti senzori,fiind foarte importanti in functionarea motorului,sunt bine supravegheati electronic.Daca e cineva in stare sa argumenteze o posibila nefunctionare a senzorului si lipsa codurilor de eroare,in acelasi timp,astept cu nerabdare...
  • bogdan09z

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Arad
  • Masina: Astra 2004 Z16XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Oct 2015

  • Mesaj Privat
Mecanicii cu care am discutat la fel au spus ca nu prea apare la diagnoze defectiunea acelui senzor, cum am spus mai sus nu ma pricep la mecanica v-am spus doar ce mi-au spus ei, la 3 testere diferite nu a aparut nici o eroare stocata. La ultimul tester, baiatul care descoperit problema captorului si a presupus ca acesta defect, a observat ca turatia motorului la pornire nu era citita corect, senzorul citea 150, 160 maxim 200 rpm, si din cate am inteles motorul "porneste" abia peste 250-300. Deci banuiesc ca din cauza faptului ca senzorul nu era complet "mort" nu stoca eroarea. Asta presupun eu, nu sunt sigur ca este asa sau nu.
  • madalin8

  • Mesaje scrise: 192
  • Locatie: Braila
  • Masina: Astra
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 31 Jan 2011

  • Mesaj Privat
Salut, poti pune o poza cu acesta sau imi poti da in cod de produs? Vreau sa il schimb si nu stiu exact ce sa comand.

Mersi.
  • bogdan09z

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Arad
  • Masina: Astra 2004 Z16XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 11 Oct 2015

  • Mesaj Privat
Parerea mea e ca mai bine mergi la un mecanic sa dea jos senzorul si apoi sa comanzi ce ai nevoie. Poate nici nu e aceisi problema ca si la mine. Initial senzorul comandat dupa seria de caroserie nu s-a potrivit, nu stiu de ce, probabil baza de date a distribuitorului nu era pusa la punct.
Asa arata senzorul.
http://i.imgur.com/em2NmiK.jpg?1
Skip ads 60' (0/3)

  • catastefan

  • Mesaje scrise: 5,913
  • Locatie: Galati
  • Masina: Corsa 2001 Z12XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 21 Jan 2012

  • Mesaj Privat
madalin8 a scris:Salut, poti pune o poza cu acesta sau imi poti da in cod de produs? Vreau sa il schimb si nu stiu exact ce sa comand.

Mersi.


Codul produsului se da in functie de seria sasiului. Pune seria sasiului sau trimite PM si vei primi codul piesei.
Orice magazin care se respecta cere seria sasiului pentru identificare produs. Orice produs....
Care e cauza de vrei sa-l schimbi? Nu e asa ieftin si in plus cel vechi se poate masura cel vechi.
  • madalin8

  • Mesaje scrise: 192
  • Locatie: Braila
  • Masina: Astra
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 31 Jan 2011

  • Mesaj Privat
Pai exact aceleasi simptome le am si eu, am schimbat cam tot ce ai schimbat si tu, tot degeaba Smile
  • Valentinutzul

  • Mesaje scrise: 182
  • Locatie: Arges
  • Masina: Astra 2003 z16xep
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 04 Feb 2009

  • Mesaj Privat
Aceeasi problema o am si eu la astra g z16 xep,de cateva zile la rece porneste si se opreste si abia dupa a 3-a cheie porneste bine fie din prima daca dau lung, aprox 10 secunde,la cald porneste bine, imi poate spune si mie cineva care ar fi rezolvarea?
Multumesc!
  • CNegrut

  • Mesaje scrise: 2
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 03 Dec 2022

  • Mesaj Privat
Aceiași problem„ o am și eu cu meriva z16xep.am schimbat toți senzorii și pompa dr benzina.porneste greu la rece și nu prea are putere.nu consuma ulei deloc,are compresie
  • CNegrut

  • Mesaje scrise: 2
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 03 Dec 2022

  • Mesaj Privat
Bujii noi baterie noua,nu are erori pe tester
Skip ads 60' (0/3)

  1. Home
  2. Probleme Tehnice
  3. Motoare Benzina

Discutii similare

Intra in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR