Ai uitat parola?


  • PCamen

  • Mesaje scrise: 18
  • Locatie: Hunedoara
  • Masina: Tigra X16XE din 1997
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Apr 2017

  • Garaj Mesaj Privat
Salut! Nu de mult am inceput aceasta procedura, dupa ce am vazut cateva tutoriale la Corsa B. Ma gandeam totusi sa fac unul detaliat pentru Tigra A. Desi sunt cam zgarcit cu pozele, sper sa fie indeajuns ca oricine sa reuseasca.
1. In aceasta poza prin sagetile de la manerul de deschidere se intelege tragerea acelui capac, fiind prins in clips.
2. Unde sunt cerculetele sunt suruburile, respectiv dupa inlaturarea capacului de la maner, cat si pozitionarea celorlalte cum ar fi cele 3 suruburi de `sub usa`.

3. Dupa inlaturarea acestora se trage cu simt, usor fortat, de fata de usa, aceasta iesind din clipsuri.
4, Se tine fata de usa la un unghi care sa permita sa desfaceti cele 3 suruburi in care sunt fixate difuzoarele originale, un unghi care sa nu rupa fata usii.
5. Dupa desfacerea celor 3 suruburi ale difuzoarelor, taiati firele de la difuzoare , si le pregatiti pentru lipirea sau legarea la cele aftermarket.
6. Urmeaza prinderea celor aftermarket, in cazul meu coaxiale de la Alpine, eu am reusit sa le prind doar in 2 suruburi din 3, dar stau foarte bine, cu mici adaptari se poate pune si al 3-lea.

7. Se face testul difuzoarelor si se monteaza totul la loc, respectiv se `bate` fata usii ca sa se prinda, apoi se pun suruburile de jos ( cele 3 ), surubul de la bratul de care tragi usa, apoi cele 3 suruburi de la manerul de deschidere respectiv zona tweeterului, iar in final punerea la loc a capacului.

Atentie! Eu am mai dat jos si manerul de reglaj al oglinzii din interior, si capacul. Pentru a le inlatura, se trage usor de manerul de relgaj, apoi usor fortat de capacul acela, fiind prins in clips. Sper ca v-am ajutat, dragi posesori de Tigra!

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata