Ai uitat parola?


  • Ciobanu Constantin

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra X20XEV din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Nov 2006

  • Garaj Mesaj Privat
Am un opel vectra din 1995 [2000cmc, 16v, Ecotec](il am de vreo 2 luni) si am urmatoarea problema: motorul se opreste la ralanti cand stau la semafor, se accelereza pe la 2500rpm apoi coboara incet pana se opreste. Pe tester a iesit doar sonda lambda dar mecanicul spune ca sa-r putea sa fie si regulatorul de ralanti. Ce parere aveti, ce ar trebui sa schimb mai intai?
  • bujie

  • Mesaje scrise: 4
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 28 Nov 2006

  • Garaj Mesaj Privat
este posibil sa fie si sonda de oxigen si alti senzori care au legatura cu crearea amestecului carburant insa mai este posibil sa mai traga si aer fals pe la vreo garnitura de la admisie sau vreun vacum precum si senzorul de arbore cotit
  • Ciobanu Constantin

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra X20XEV din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Nov 2006

  • Garaj Mesaj Privat
Hy.Am schimbat regulator ralanti, senzor arbore cu came, mai am de scimbat sonda lambda, crede-ti ca de aceea nu sta la ralanti.S-ar putea sa fie si de la alternator?. Ar putea fi debitmetrul?,Ce ar putea cauza fluctuatiile de turatie in timpul mersului?Rog ajutor, nu prea am incredere in mecanici, nici nu prea am intalnit unul competent.Am motor Ecotec 2000 cm3, 16 valve.Oricum am mai scos-o la lumina ca prea erau cazute toate cand am luat-o, dar mai am.da puteti sa-mi recomanda-ti un mecanic bun cunoscator prin Buc. as fi recunoscator. Multumesc anticipat.
  • Cyclops

  • Mesaje scrise: 223
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Manta 16N din 1977
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 22 Jan 2007

  • Garaj Mesaj Privat
aaaa.... despre ce masina este vorba? avansul cum este reglat?
  • Ciobanu Constantin

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra X20XEV din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Nov 2006

  • Garaj Mesaj Privat
vectra A motor Ecotec 2000cm3 16v '95 (X20XEV), nu cunosc avansul, scuze.
  • Ciobanu Constantin

  • Mesaje scrise: 8
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra X20XEV din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 20 Nov 2006

  • Garaj Mesaj Privat
nu cred, daca poti fi mai exact, te rog!,dar mai am o problema, cand o pornesc, pun contactul, apoi trebuie sa apas pe butonul de inchidere ca sa porneasca pompa de benzina, si se aprinde un bec la bord, acela cu un motor cu "fulgerul" pe el, cum as putea sa-l scot?
  • Ingineru

  • Mesaje scrise: 1,053
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra X16XEL din 1998
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 24 Jun 2004

  • Garaj Mesaj Privat
Daca masina merge bine in rest, probabil e vorba de IAC (valva/motoras de relanti) sau/si senzorul de la clapeta de acceleratie. O cauza ar mai fi si un eventual aer fals pe undeva...In alta ordine de idei nu mai aburiti omul cu avans si mufe de cifra octanica, doar a zis ca are X20XEV, are modul de aprindere electronic si senzor de detonatie.
  • oprea catalin

  • Mesaje scrise: 3
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra 2000 cmc 16 valva 136 cp din 1996
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 10 Mai 2007

  • Garaj Mesaj Privat
Aceeasi problema o am si eu. Am schimbat regulatorul de relanti, debitmetrul de aer si senzorul de axa cu came dar problema cu turatul la 3000 de ture si faptul ca la rece nu-si tine relantiul persista. Singura schimbare consta in faptul ca nu se mai aprinde beculetul cu fulger. Mai trebuie sa verific senzorul de temperatura. Atunci cand se tureaza la 3000 de ture apare pe display la consum FUEL/h. Toate astea se intimpla numai la rece.
  • razvu77

  • Mesaje scrise: 197
  • Locatie:
  • Masina: Astra C20XE din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 13 Nov 2005

  • Garaj Mesaj Privat
aceeasi problema o am si eu cade relantiul la rece se tureaza pana la 2-3 mii singura, asta de putin timp de cand a venit caldura....suspectez tps ul l am comandat nou, va anunt daca s a skimbat ceva.Curios e ca nu mi l da la erori desi e principalul suspect
  • razvu77

  • Mesaje scrise: 197
  • Locatie:
  • Masina: Astra C20XE din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 13 Nov 2005

  • Garaj Mesaj Privat
o pagina interesanta zic eu...http://www.max-boost.co.uk/max-boost/Gotchas_LET.htm#fpr
  • cristi09

  • Mesaje scrise: 89
  • Locatie: Alba
  • Masina: Omega x20xev din 1994
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 19 Feb 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Salut, eu am un Omega 94, x20xev 16 valve, si mi se opreste la relanti dar nu tot timpul,se mai si tureaza singura si doar la liber, am schimbat filtre aer, benzina,furtunul care iasa din capacul de la tacheti si intra in furtunul clapetei de acceleratie .Era crapat, dar nici o schimbare...nu stiu ce sa-i mai fac.Rog ajutor. Multumesc
  • wolfmxn

  • Mesaje scrise: 181
  • Locatie: Covasna
  • Masina: Vectra x20xev din 1997
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Feb 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Salutare tuturor in primul rand,se pare ca problema cu relantiul este foarte raspandita si zic asta pt. ca si eu am acelasi motor,x20xev,care se oprea la relanti.La mine s-a rezolvat dupa ce am pus-o pe tester si aparea semnal intermitent la axa cu came,dupa schimbare imi tine relantiul dar turometrul tot mai danseaza un pic iar pe tester nu mai apar erori.Cineva mi-a spus ca ar putea fii catalizatorul,schimbar si acesta dar tot asa ca inainte.In final disperat m-am dus la reprezentanta Opel unde au testat-o dar nu apare nici o eroare asa ca au curatat corpul clapetei de acceleratie lucru care a produs un mic efect stabilizator al turatiei dar pe termen scurt.Am mai schimbat filtrul de benzina si cel aer dar tot fara rezultat asa ca dupa ce am mai citit cateva topicuri pe acest subiect cred ca s-ar impune o curatare temeinica a clapetei de acceleratie,a iac-ului cat si a egr-ului singura problema ca nu prea m-as incumeta de unul singur si imi cam trebuie masina zilnic,poate o sa gasesc pe cineva priceput care sa ma lase sa observ ca pe viitor sa pot face singur,pana atunci daca mai descopar ceva relevant o sa postez.
  • hent

  • Mesaje scrise: 76
  • Locatie: Arad
  • Masina: Omega X20XEV din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Jun 2008

  • Garaj Mesaj Privat
Salutare!
Ati rezolvat careva problema asta ?

E extraordinar de enervant!

99% din Opeluri au problema asta la un moment dat si nimeni nu e in stare sa zica care e baiu, cum e posibil sa lucrezi la un service Opel si sa nu stii ? Incredibil! Logic.. nu cred ca poate sa fie decat o singura cauza, nu cred ca ii sanatos sa schimbati 10 piese care costa o avere.

VA rog! daca ati rezolvat problema reveniti pe forum si dati macar o propozitie scurta " piesa x "

Azi intamplator eram langa un tip cu un opel vectra din 92 si avea fix problema asta, si mecanicul a zis "nu stiu"
  • wolfmxn

  • Mesaje scrise: 181
  • Locatie: Covasna
  • Masina: Vectra x20xev din 1997
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Feb 2009

  • Garaj Mesaj Privat
salut,cum am zis mai devreme m-am apucat si am curatat clapeta de acceleratie si iac-ul,erau murdare,dar rezultatul nu a fost chiar bun adica relantiul e stabil numai cand masina e pe loc si nu-mi dau seama din ce cauza si ai foarte mare dreptate,e enervant tare de tot,am deschis si un topic cum sa cureti clapeta si iac-ul in speranta de a rezolva problema asta afurisita dar nu prea a trezit interes asa ca tot pe la mecanici cred ca o sa ajung ca sa ma mai jecmaneasca un pic
  • hent

  • Mesaje scrise: 76
  • Locatie: Arad
  • Masina: Omega X20XEV din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Jun 2008

  • Garaj Mesaj Privat
salutare!
cred ca trebuie curatata admisia "throttle" cred ca ii spune, acum citeam pe un forum englezesc despre problema asta, se pare ca sunt niste gaurele care se infunda, sunt curios daca rezolvarea e atat de simpla, pt ca am citit niste raspunsuri pe forumuri de m-or trecut transpiratiile.. ma rog.. de aia e forum Smile

daa e foarte enervant, dar maine incerc chestia cu throttle sunt curios daca se simte ceva diferenta, practic chestia e acolo la clapeta unde ai umblat tu dar se pare ca trebuie sa iei toata chestia jos, daca cureti doar clapeta nu ajuta foarte mult, oricum de aici pana la senzori fise sonde lambda si alte minunatii e cale lunga..

incearca sa demontezi cu totul "throttle" ala sau cum ii zice si vezi ce se intampla ,macar sa gasim naibii o rezolvare ca ma dispera deja problema asta si sunt 99% convins ca rezolvarea e foarte simpla si costa maxim 10lei cat dai poate pe un carb-cleaner.

mda.. daca tot te jecmanesc macar sa iti rezolve problema.. ce sa faci.. de la dacia 1300 la computere nu e decat un pas, din pacate.. un pas mic pt. omenire dar un pas urias pt. mecanici Razz
  • games_bond

  • Mesaje scrise: 252
  • Locatie: Giurgiu
  • Masina: Astra Z18XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 05 Aug 2008

  • Garaj Mesaj Privat
Eu am schimbat senzorul de pozitie a axei cu came si de atunci nu mai am probleme.
  • hent

  • Mesaje scrise: 76
  • Locatie: Arad
  • Masina: Omega X20XEV din 1995
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Jun 2008

  • Garaj Mesaj Privat
De acord "games_bond" dar tie ti-a aparut probabil un mesaj de eroare pe bord, aici totul e simplu, eu vb. de situatiile cand nu iti apare nici o eroare pe tester
  • wolfmxn

  • Mesaje scrise: 181
  • Locatie: Covasna
  • Masina: Vectra x20xev din 1997
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Feb 2009

  • Garaj Mesaj Privat
sezorul ala l-am schimbat si eu pt.ca mi se aprindea in bord becul ala galben pt. probleme electronice si mi se oprea motorul la relanti,alta e problema la mine acuma
  • lucian17crw

  • Mesaje scrise: 389
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra x20xev din 1994
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Mai 2009

  • Garaj Mesaj Privat
salut aceeasi problema o am si eu doar k a mea se opreste rar la relanti iam schimbat debilmetru senzorul de detonatie . de turatie motor filtru de benzina iam curatat iac dar nimic consuma mult pt un ecotec cam 15% in oras
  • OPEL OMEGA B

  • Mesaje scrise: 109
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Omega x20xev din 1994
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 09 Feb 2009

  • Garaj Mesaj Privat
Sal fratilor! La omega mea 94' cu x20xev am gasit cablul d la senzorul ax cu came ciupit. Se rezolva dak il izolati cu banda cotton. Atunci knd se incalzea Ómi dadea l masa si incepea sa oscileze relantiul. Dak nu gasiti problema asta la voi poate fi potentiometrul de la clapeta stricat. App. La mine ce credeti k poate fi strikt? Atunci cand se incalzeste nu mai trage, se accelereaza greu si atunci knd o accelerez brusc da in nas. Am debitmetru nou. Eu banuiesc k ar fi: bujiile, senzor ax cu came, sonda lambda sau potentiometru clapeta. Voi ce credeti k poate fi? Mentionez k atunci knd e rece scoate miros de benzina nearsa. Merci! Astept orice sugestie.

Discutii similare

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata