Ai uitat parola?

1. Home
  2. Tutoriale
  • raz40

• Mesaje scrise: 71
  • Masina: Vectra 2001 Z16XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 14 Nov 2016

• Mesaj Privat
Salut. M-am gandit sa fac acest tutorial pentru ai ajuta si pe altii sa isi schimbe singuri cureaua de accesorii la vectra b 1.6 16 V. Intai trebuie sa cumparati cureaua. La mine la motor cureaua a avut codul 6 PK 1795 ( este pentru motor cu aer conditionat ). Cele fara aer au lungimea mai mica. Eu am optat pentru curea Optibelt.
Materiale necesare: cheie inelara dreapta de 16, cheie fixa de 15, cheie dinamometrica, tubulara de 8, cric hidraulic, manusi,

Pasul 1

Se scoate cureaua prin actionarea surubului rolei de intindere cu o cheie fixa de 15 prin tragere spre radiator.

Pasul 2

Se suspenda roata dreapta pe cric. Pentru a scoate protectia de plastic se foloseste tubulara de 8 pentru desfacerea suruburilor cu cap hexagonal.

Pasul 3

Se pune cricul hidrulic sub baia de ulei cat mai aproape de roata de curea a arborelui cotit. Intre baia de ulei si cric am pus urmatoarele in ordinea de sus in jos: o fisie de cauciuc( ca sa nu lase amprenta pe baia de ulei), un lemn cam de 20 mm grosime, o tabla de vreo 2-3 mm grosime si ultimul cricul hidraulic.

Pasul 4

Am ridicat cricul pana s-a sprijinit in baia de ulei. Am desfacut piulita cu tubulara de 16 din suportul dreapta de pe jug.

Am continuat ridicarea cricului pana a iesit tija filetata a suportului.

Pasul 5

Se desface suportul de pe blocul motor care are 3 suruburi. 2 bucati suruburi se desfac pe jos iar al treilea pe sus.
Se foloseste o tubulara de 16 pentru a desface cele 2 de suruburi.

Al treilea surub se desface pe sus cu o inelara dreapta de 16. Spatiul este mic dar cu rabdare se desface.

Se indeparteaza suportul de blocul motor si se scoate cureaua de accesorii.

Pasul 6

Se introduce cureua noua. Se pune totul la loc in sens invers si rezultatul final:

Cupluri de strangere:
- piulita suportului de pe jug 35 Nm
- suruburi suportului pe blocul motor 30 Nm.
Like
  • raz40

• Mesaje scrise: 71
  • Masina: Vectra 2001 Z16XE
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 14 Nov 2016

• Mesaj Privat
sper sa intelegeti cu totii!
Like
Skip ads

1. Home
  2. Tutoriale