Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra H
  • vercingetorix

• Mesaje scrise: 23
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 25 Sep 2007

• Mesaj Privat
De curand am comis un mic accident, din neatentie am deschis portiera soferului fara sa ma asigur si am dat-o peste cap.
S-a botit fata portierei si s-a spart mufa dreptunghiulara din usa.
Cred ca solutia e sa caut o alta portiera la dezmembrari la aceeasi culoare, gri Z163.
Tinichigeria ma costa mai mult si la revopsire nu mai iese exact nuanta originala.
Problema e cum fac cu cele 2 mufe, sunt sparte ambele, se pot dezmembra si alea de pe masina donatoare ?
Portiera e putin dusa spre aripa fata, trebuie sa trag de balamale ca sa refac luftul dintre portiera si aripa ?
Multumesc de raspunsuri.

MODEL: Opel Astra H Break
MOTOR: 1.7 Z17DTH
Like
  • black_soulwhite

• Mesaje scrise: 529
  • Masina: Astra 2006 Z19 DTL
  • Cont inregistrat: 19 Aug 2019

• Mesaj Privat
Intai sa te uiti la balamalele de pe stalp sa nu fie indoite , atuncia e mai nasol.Alta portiera clar din dezmembrari , si iei de pe asta piesele pentru transfer.Mufa se schimba , alta si carpita in portiera/stalp corect.De preferat cautat o mufa pereche , interioara cu tot cu cablaj , dar se poate si fara dupa cum am spus.Prinderea opritorului de pe stalp sa o verifici , acolo este o piulita interioara sudata prin punctare.Faci proba cu alta portiera , si nu trage de nimic pana o asezi in balamale.Nu ai ce tinichigerie sa mai faci acolo pentru ca este contorsionata , dar un carpaci ar lua banii sa te pacaleasca si sa rada de tine.Ideal este un garaj incalzit , asta nu ar fi timp de fineturi , se anunta -13 grade.
Like
  • ney

• Mesaje scrise: 1,128
  • Masina: Astra 2014 A14NET
  • Cont inregistrat: 24 Aug 2010

• Mesaj Privat
Ideal ar fi sa dai ceva semna la aripa si sa o dai jos
Asa vei avea aces usor la balamale , mufa, in timp ce o asezi pe masina ( adica vezi cand o pui in inchiderea pe stalp si sus jos cu ceva diatantiere jos , cum cere balamaua de pe masina )
Mufa pare intreaga la partea care ramane pe masina daca scoti spartura din ia.
Like
  • vercingetorix

• Mesaje scrise: 23
  • Cont inregistrat: 25 Sep 2007

• Mesaj Privat
black_soulwhite a scris:Intai sa te uiti la balamalele de pe stalp sa nu fie indoite , atuncia e mai nasol.Alta portiera clar din dezmembrari , si iei de pe asta piesele pentru transfer.Mufa se schimba , alta si carpita in portiera/stalp corect.De preferat cautat o mufa pereche , interioara cu tot cu cablaj , dar se poate si fara dupa cum am spus.Prinderea opritorului de pe stalp sa o verifici , acolo este o piulita interioara sudata prin punctare.Faci proba cu alta portiera , si nu trage de nimic pana o asezi in balamale.Nu ai ce tinichigerie sa mai faci acolo pentru ca este contorsionata , dar un carpaci ar lua banii sa te pacaleasca si sa rada de tine.Ideal este un garaj incalzit , asta nu ar fi timp de fineturi , se anunta -13 grade.

Multumesc de raspuns.
Am gasit la un parc de dezmembrari usa intreaga la culoarea masini, o s-o cumpar cu tot cu geam si macara si toate anexele, inclusiv opritor.
Intrebarea e daca mufa ce pleaca de la usa si merge spre bordul masinii e usor detasabila, ca nu mai stau sa carpesc si sa lipesc pe cea veche.
Nu am gasit informatii pe site despre asta, poate cu ocazia asta fac eu un tutorial.
Like
  • black_soulwhite

• Mesaje scrise: 529
  • Masina: Astra 2006 Z19 DTL
  • Cont inregistrat: 19 Aug 2019

• Mesaj Privat
Cred ca ai vrea sa schimbi doar mufa , nu sa faci carpeli.Fara un depinator/extractor nu ai sanse de a scoate cablurile intregi din mufa , doar taiat de la baza ei , apoi cositorit si tub termocontractabil peste.Impingi apoi in interior carpeala corecta , nu o lasi in burduf , si nu or sa fie probleme garantat.
Like
Skip ads

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra H

Discuții similare

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață