Am inlocuit amortizoarele spate , daca cel din dreapta era ok in schimb cel din stanga era curs si nu mai ridica tija deloc ,am ales varianta mai ieftina de la Kybaia ,dupa ce au venit am observat ca are bucsa mai mica si diferenta pana la marimea originala este data de un distantier ,pe moment este ok dar in timp probabil ca o sa se uzeze mai repede , vroiam sa le dau retur sa iau alte amortizoare dar am renuntat .
O alta diferenta este in capul amortizorului , originalele au cap pentru fixa de 6 ,KYB au torx care este panarama , exista riscul sa se decalibreze datorita materialului daca se strange putin mai tare.
Flansa de amortizor parea destul de buna ,cel putin nu am observat crapaturi sau joc .
Este bine ca la genul asta de masini cu amortizorul separat de arc ,amortizorul se poate scoate foarte usor spre deosebire ce cele unde amortizorul trece prin arc , la Alfa 166 se pierde mult mai mult timp pentru inlocuirea amortizoarelor spate .
Daca tot eram la rotile spate am verificat si starea sabotilor de frana , acestia sunt buni doar ca luasem teapa la desfacerea tamburului ,ma steptam sa fie ca la vechea masina cu saboti in sensul sa scot piulita din mijloc , dar la Corsa D trebuie lasata frana de mana jos si scoase cele doua suruburi torx care prind tamburul de rulmentul spate ,dupa care tamburul iese destul de usor .
Am curatat cu pensula toata negreala adunata in zona dupa care le-am montat la loc .
SIngura nedumerire care persita este ca atunci cand rotile spate sunt suspendate (una sau ambele) cand pun o teava mai mare sub roata si o misc in sus ,se misca in sus puntea din dreptul rotii , am incercat treaba asta si la un Golf 4 care are un sistem asemanator dar aici puntea nu se misca deloc .
Nu stiu ce sa zic , poate arcurile la Corsa D sunt ceva mai moi decat la Golf 4 si atunci cand ridic roata cu o ranga ,arcurile se comprima mai usor si din cauza asta apare si miscarea puntii din dreptul rotii.