Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Vectra
  3. Vectra C/Signum
  • SILVIU11VSA

• Mesaje scrise: 3
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 27 Apr 2025

• Mesaj Privat
Salut, detin o vectra C 2005 1.9 cdti 120cp stock remapata undeva la 150 cp. Masina in mod frecvent scoate fum negru ( de ardere incompleta) cand este accelerata mai mult de 50% si sub 2200rpm. Recent am iesit cu ea pe ploaie , temperatura exterioara scazuta si am observat ca indiferent de conditii si acceleratie aceasta nu scoate fumul mentionat. Este vreo posibilitate ca inlocuirea senzorului MAF sa ma ajute cu aceasta problema ? Am citit pe forum ca acesta calculeaza cantitatea de aer prin masurarea temperaturilor unei tije din sensorul propriu-zis. Daca stie cineva cum as putea sa verific daca sensorul este defect si poate cauza fumul sau este strict o problema de amestec de aer din mapa masinii. Multumesc si imi cer scuze daca a mai fost deschis topicul!

MODEL: Vectra
MOTOR: 1.9 cdti z19dt “stage 1”

Like
Skip ads

• bruttus

• Mesaje scrise: 272
  • Masina: Astra 2001 y20dth
  • Cont inregistrat: 29 Jan 2013

• Mesaj Privat
Oaie cu piele de lup,si vrei sa mai si muste.Asta era la misto,partea serioasa este cu remaparea cum o numesti tu,daca sa facut doar din soft...clonind datele altuia,nu prea serveste.Fum negru poate insemna ori putin aer in amestec,ori mult combustibil in amestec,oriiiii,injectoare pe duca.
Like 2 bibu16v, SILVIU11VSA
  • ahappyuser

• Mesaje scrise: 6,783
  • Masina: Astra 2005 Z17DTH
  • Cont inregistrat: 05 Apr 2010

• Mesaj Privat
Sa nu fie vre-o pierdere de presiune aer la intercooler sau furtunul de la iesirea din el, pierdere nu suficient de mare sa se prinda computerul masinii si sa arunce eroare ..dar totusi o pierdere de aer a carei lipsa de presiune in admisie se traduce la turatii mici prin o ardere incompleta.

La temperaturi mai mici aerul mai rece e mai bogat in oxigen, asa am citit pe undeva. Tind sa cred ca e adevarat, orice diesel trage mai bine cand aerul e mai rece, gen 5-10grade C. Chestie testata la toate masinile diesel ce le-am avut pana acum. Si toate devin cam lesinate dupa 38grade C in sus, nu prea le place caldura excesiva de fel.
Like 2 corsablue, SILVIU11VSA
  • bruttus

• Mesaj Privat
Eu am patit-o vara trecuta,fum negru in spatele masinii,lipsa putere,veneam din vacanta,asa ca i-am zis ceva urit de toata familia,l-am abandonat intr-o benzinarie,am chemat plataforma,am luat taxiul,si a doua zi cind am primit masina,am scos toata admisia,am bagat-o la ultrasunete,apoi am montat tot,si de atunci se pare ca totul ok,toarce ca o pisicuta.
Bineinteles ca am profitat de ocazie ca sa curat si injectoarele,tot cu ultrasunete,am schimbat si distributia,si alte citeva mici chestii,adica am lasat motorul fara chiloti pe el,si am curatat toate piesele din exterior.
Multa munca,dar na,nu era sa cumpar piese noi,ca doar nu e bmw.
Like 2 Mr.Opel, corsablue
  • bibu16v

• Mesaje scrise: 7,264
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Mie îmi pare o problemă din remapare...dacă ar fi o problemă mecanică, ar face și la ambient rece și la ambient cald, și la repriză în orice condiții...faptul că la ambient rece nu scoate fum este din cauza densității sporite a aerului mai rece(cu conținut mai mare de oxigen), rezultând o umplere mai bună a cilindrilor(mai mult oxigen) și o ardere mai completă. Unii vor zice că e mică diferența ca să conteze, dar se înșeală, e suficient cât să îmbunătățească arderea, să nu se mai vadă fumul.
Like Mr.Opel, corsablue
  • ahappyuser

• Mesaje scrise: 6,783
  • Masina: Astra 2005 Z17DTH
  • Cont inregistrat: 05 Apr 2010

• Mesaj Privat
@bruttus

Capacul motor arata absolut incredibil, l-ai bagat la ultrasunete fara demontarea diafragmei din epurator? Nu dauneaza cu nimic?

Personal as da oricat sa pot sa curat si eu piesele masinii intr-o baie de ultrasunte. Am un prieten bun stomatolog care are o baie mica de ultrasunete, unde se poate baga un injector sau chiar mai multe injectoare, dar cam atat si nu mai mult.
Like Mr.Opel, corsablue
  • bruttus

• Mesaj Privat
nu bre...nu dauneaza,absolut deloc,si telefonul mobil tot in ultrasunete se spala,dar cu alcool isopropilic nu cu apa si detergent.
Like Mr.Opel, corsablue
  • SILVIU11VSA

• Mesaje scrise: 3
  • Cont inregistrat: 27 Apr 2025

• Mesaj Privat
Multumesc de sfaturi , injectoarele au fost curatate la ultrasunete acum aproximativ 3 ani , toata admisia a fost curatata anul trecut (am bubuit o turbina din cauza unui mester nepriceput care mi a blocat geometria variabila la o reconditionare preventiva) senzorul map schimbat tot atunci cu unul nou bosch , iar pe op com am testat injectoarele si presiunea in turbo si erau in parametrii ( comparativ cu ce valori am mai citit pe forum ) se pare ca va trebui ori sa gasesc pe cineva sa imi citeasca mapa si sa imi spuna daca este ok sau nu si sa fac un test cu un aparat cu fum pentru scurgeri de aer pe la imbinari,furtunele,garnituri etc la cineva care se ocupa cu asa ceva
Like Mr.Opel, corsablue
  • bibu16v

• Mesaje scrise: 7,264
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Testul cu fum nu strică să-l faci, e clar.
Dar harta trebuie schimbată...părerea mea.
Like Mr.Opel, corsablue
  • bruttus

• Mesaj Privat
Si dupa 3 ani,la un motor uzat,nu a mai ramas nimic din curatenia facuta cu ultrasunete mai ales daca intre timp,sa folosit si motorina de slaba calitate.
Like 1 bibu16v
Skip ads

1. Home
  2. Opel Vectra
  3. Vectra C/Signum

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG