Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra H
  • BRANCAZ

• Mesaje scrise: 78
  • Masina: Astra 2005 Z14XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 24 Jun 2010

• Mesaj Privat
Anul trecut m-a pocnit unul in longeron dreapta spate.Am reparat maşina in service cu tragere longeron.
Mi-au făcut şi geometria roților,nu țin minte dacă şi la spate,dar aş crede că da.După câteva mii de km am constatat uzura interior roata spate dreapta.
Am citit topicurile pe aici,dar nu sunt lămurit.E vreo posibilitate de remediere a situației?Ce mă sfătuiți să fac,după ce-i fac o nouă geometrie?Există ceva şanse de reglaj la roata respectivă?

MODEL: Astra 2005
MOTOR: Z14XEP
Like
  • bibu16v

• Mesaje scrise: 7,294
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
După lovitura cu pricina, cel mai probabil, s-a deformat puntea spate...care se poate îndrepta dacă știi cum și cu ce.
Iar ca sfat, care n-o să-ți placă: altă punte. Asta, dacă nu știi un magician prin Turnu Suferim care să-ndrepte puntea.
Like
  • BRANCAZ

• Mesaj Privat
bibu16v.Mersi de răspuns!Asta ceream şi eu,adică o "direcție"!Oricum soluția ar trebui confirmată de un mecanic competent.
Cam cât ar duce puntea şi înlocuirea?Înainte de pocnitură vopsisem maşina!După pocnitură iară!Chestiile astea costă şi,dacă ai vinde maşina,deşi nu e cazul la 120k km,nu acoperi nici măcar ce ai băgat suplimentar!Iar de ai cumpăra alta SH,garantat îți plângi zilele!Eu n-am făcut nicio reparație la mea,exceptând îlocuirea lanțului...
Like
  • bibu16v

• Mesaje scrise: 7,294
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Confirmarea unui mecanic competent: sunt curios cum ți-o închipui....Dacă n-are stand de unghiuri tren rulare, competență poate avea cu roaba...în vremuri demult apuse mai găseai mecanici care puteau determina unghiul unei roți cu metode empirice...acum, sunt curios dacă ai găsi vreunul...
Pret punte, ce să zic, pune mâna pe telefon și deranjează niște dezmembratori...preț înlocuire, gratis, dacă faci tu...altfel întrebi meșterii.
În rest, ai dreptate...genul ăsta de fer are doar valoare de întrebuințare...ptr tine. Valoarea de piață tinde spre sume modice, enervante, și cu care un om sănătos la cap nu-și pierde vremea. Dacă o ții ptr tine și nu i-ai pus gând rău(funcționare până la rupere) bagi bani în ea cât e necesar ca să te simți confortabil și în siguranță. Desigur fiecare la nivelul lui de comprehensiune.
Like 3 Mr.Opel, corsablue, scosmyn
  • BRANCAZ

• Mesaj Privat
bibu16v.Evident că mă gândeam la cineva care are stand.Partea proastă e că numai servisurile ceva mai pricopsite au aşa ceva şi posibil să coste "sănătos" diagnoza...
Like 1 bibu16v
Skip ads

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra H

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG