- bogdanandrei633
- OP
- 2 mesaje
- din 25 Jul 2025
- Astra G 2008
- Oradea
bogdanandrei633
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra G 2008
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Jul 2025
- Mesaj Privat
Am o mare nelamurire..la un opel astra g benzina 1.4 2008. Timp de aproximativ 2 ani a inceput sa manance ulei si scoata un fum albicios si cu un miros intepator. Problema s-a mai agravat in ultimul an cand consumul de ulei a fost undeva de 100-150 ml la 100km. Consumul mai mare era in oras si mai mic in afara. Si ca prin minune de ceva vreme nu a mai consumat nici un pic de ulei, nu am mai observat nici fum si nici mirosul nu se mai simte. Nu am facut absolut nicio reparatie, chiar eram decis sa o dau la remat si sa iau alta masina, doar am completat mereu cu ulei. Am parcurs 500km si nu am vazut consum de ulei. Ce probleme ar putea sa fie si ce ar trebui sa fac?
MODEL: Astra G 2008
- jE
- 8,405 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,405
- Masina:
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
Consumul de ulei poate avea cauze multiple si diverse, uleiul poate sa vina de jos (uzura / aliniere segmenti) sau de sus (uzura cozi supape / semering-uri supape coapte)
Probabil s-a implinit un fenomen care a blocat cauza, insa cel mai probabil aceasta situatie e temporara - adica o sa reinceapa in curand sa arda ulei...
BTW, fum albicios si miros intepator eu stiu ca e specific consumului de antigel, uleiul in camera de ardere se traduce in fum albastru si miros dulceag...
- bogdanandrei633
- OP
- 2 mesaje
- din 25 Jul 2025
- Astra G 2008
- Oradea
bogdanandrei633
- Mesaje scrise: 2
- Masina: Astra G 2008
- Cont inregistrat: 25 Jul 2025
- Mesaj Privat
La motor in mers nu am observat niciun simptom de genul sa mearga infundat, sa dea rateuri sau sa nu traga.
De asemenea in mers nu am observat sa lase nori de fum in spate. In marsarier scoate cel mai mult fum.