Ai uitat parola?


  • redgsm

  • Mesaje scrise: 3
  • Locatie: Prahova
  • Masina: Corsa din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Jun 2007

  • Garaj Mesaj Privat
Astra Z16Xe nu porneste , cod eroare P0230 . Ceva idei ?
am verificat daca ii vine benzina , dar nimic . Am verificat pompa afara din rezervor - merge . Oare are legatura cu imobilizatorul , ii poate bloca cumva pompa sau ceva de genul asta ?
Masina a mers si sa oprit subit in mers
  • iso

  • Mesaje scrise: 1,549
  • Locatie: Galati
  • Masina: Insignia din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Mai 2005

  • Garaj Mesaj Privat
Verifica : releul ce comanda pompa si siguranta . Daca sint ok, atunci nu'ti ramine decit ECU, unde este posibil sa se fi slabit lipitura catre mufa in interiorul ECU . Incearca sa actionezi manual releul ce actioneaza pompa de benzina in timp ce dai la cheie, daca porneste stii ce ai de facut ... desfaci ECU si refaci lipitura .
  • vycc

  • Mesaje scrise: 52
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Feb 2008

  • Garaj Mesaj Privat
cer si eu un mic ajutor la o astra z16xe mi-a aparut coduri de eraore 1540,0204,0304,0400. sant depasit ca explicatie ,ma poate ajuta cineva cu ceva explicati despre aceste erori? multumesc anticipat!
  • iso

  • Mesaje scrise: 1,549
  • Locatie: Galati
  • Masina: Insignia din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Mai 2005

  • Garaj Mesaj Privat
p1540 - senzor presiune AC - circuit malfunction
p0204 - injectorul nr 4 - circuit malfunction
p0304 - cilinduru nr.4 - misfire detected
p0400 - EGR infundat sau nefunctional

Sa le luam pe rind :
p1540 - senzorul de presiune AC - cel mai probabil nu'ti functioneaza ventilatorul de pe radiatorul de AC si din cauza presiunii mari de freon ce s'a acumulat in instalatie in timpul functionarii AC, s'a stricat senzorul . Dupa ce inlocuiesti senzorul demonteaza ventilatorul de pe radiator si da cu WD-40 pe gaurile de la motor si invirte'l cu mina-apoi cu 12V pe capetele mufei, verifica siguranta 40A -format mare in cutia din compartimentul motor .
Atentie la manipularea ventilarorului in apropierea radiatorului AC !

p0204 si p0304 trebuiesc tratate impreuna una e cauza cealata este efectul . Verifica injectorul 4 , in primul rind electric, trebuie sa aiba deconectat din circuit 13ohm masurat cu un multimetru digital . Daca nu este "ars" atunci ar fi bine sa mergi cu toate injectoarele la curatat pe stand cu ultrasunete .

p0400 trebuie sa demontezi si sa cureti EGR'ul operatiune facila la z16xe . Se foloseste decarbusolv pentru dizolvarea calaminei si la sfirsit WD-40 pentru degripare si gresare . Pe cele 2 cose de pe capetele mufei EGR'ului se aplica 12V pentru a verifica functionalitatea acestuia .

Daca codurile de mai sus au status "activ" atunci trebuie sa le rezolvi, daca nu atunci e bine sa verifici daca si cum au fost rezolvate .

Spor la treaba !


Ultima modificare facuta de iso la Joi 30 Oct, 2008 11:40 am
  • vycc

  • Mesaje scrise: 52
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Feb 2008

  • Garaj Mesaj Privat
merci frumos iso,detalierea erorilor care mi-ai dato mi-e de mare ajutor,chestia cu EGR-ul chiar as dori sa o fac,adca sa il cutar,numai ca nu stiu care e piesa si unde e pozitionata,crezi ca ma poti ajuta?am citit cum se curata insa la (16 xe) nush care e piesa si mi-e sa nu desfac aiurea altceva....Sad
  • iso

  • Mesaje scrise: 1,549
  • Locatie: Galati
  • Masina: Insignia din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Mai 2005

  • Garaj Mesaj Privat
... dupa ce demontezi capacul de la motor in coltul din spate-dreapta al motorului ai sa gasesti o "butelca" ce se prinde cu doua suruburi cu cap torx pe o flansa si din care pleaca o mufa cu 5 fire . Ai nevoie de set de capete torx !
  • vycc

  • Mesaje scrise: 52
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Feb 2008

  • Garaj Mesaj Privat
merci inca o data ,da ai dreptate am gasito! raman dator cu o bere !am cerut amanunte pe forumul asta insa cred ca nu am cerut unde trebua,in schimb cum se curata acesta din urma am citit si chiar am scos la imprimanta:).inca o data merci !
  • cio2000

  • Mesaje scrise: 12
  • Locatie: pitesti
  • Masina: Astra z16xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Feb 2006

  • Garaj Mesaj Privat
redgsm a scris:Astra Z16Xe nu porneste , cod eroare P0230 . Ceva idei ?
am verificat daca ii vine benzina , dar nimic . Am verificat pompa afara din rezervor - merge . Oare are legatura cu imobilizatorul , ii poate bloca cumva pompa sau ceva de genul asta ?
Masina a mers si sa oprit subit in mers

Eu am avut aceeasi problema ,releul si siguranta erau bune dar nu-mi ajungea un fir de masa la alimentarea releului (releul pt pompa de benzina)si am tras unul de la caroserie si acum porneste fara probleme.
  • vycc

  • Mesaje scrise: 52
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Feb 2008

  • Garaj Mesaj Privat
mai am si eu o intrebare..poate sa imi sppuna cineva daca la egr-ul de pe astra z16xe are garnituri care se schimba dupa ce se umbla la el? findca ma de gand sa il curat si nush daca are sau nu garnituri,macar sa fiu documentat Smile,mercianticipat !
  • dancuciureanu

  • Mesaje scrise: 15,108
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Agila Z10XE + Z12XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Jun 2006

  • Garaj Mesaj Privat
Se pot refolosi cu succes cele vechi.
  • iso

  • Mesaje scrise: 1,549
  • Locatie: Galati
  • Masina: Insignia din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Mai 2005

  • Garaj Mesaj Privat
Ai sa gasesti o garnitura metalica unsa cu un etansator negru .
Dupa ce o cureti/gresezi, la montaj poti sa folosesti pentru etansare un pic de silicon rosu special pentru temperaturi ridicate .
  • vycc

  • Mesaje scrise: 52
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Feb 2008

  • Garaj Mesaj Privat
salut din nou opelisti de pe acest forum,cu multumirile de rigoare celor ce m-au indrumat in micile mele probleme la ti-ti-u meu ,as mai avea o mica nelamurire in ceeace priveste erorile ce le da masina,adica ,la erorile scrise de mine pe acest site,am rezolvat cateva dintre ele,urmand pasi ca indrumare de pe acest forum,si cu toate ca problemele par rezolvate ,pot spune ca erorile continua sa ramana stocate in calcualtorul masini,am scos borma bateriei o jumatatee de zi,insa cand vreau sa citesc erorile m-i le da din nou...nelamurirea mea este ;erorile ce au fost rezolvate,nu se pot sterge din memoria masini decat cu un program special de tester ?!? inca o data merci anticipat pentru un raspuns concret!
  • iso

  • Mesaje scrise: 1,549
  • Locatie: Galati
  • Masina: Insignia din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 01 Mai 2005

  • Garaj Mesaj Privat
... mergi la Polivalenta si s'o indura careva sa'ti stearga codurile de eroare cu tech2 sau op-com .
  • vycc

  • Mesaje scrise: 52
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Feb 2008

  • Garaj Mesaj Privat
salut din nou..se pare ca nu prea scap curand de erorile astea..ercent am citit prin acel test laudat pe forum,"pseudoagrafa"parca,si am descoperit o noua eroare Sad e vorba de 0420 Sad ,imi poate sugera cineva la ce se refera? findca chiar nu i inteleg sensul:(
  • silviustudents

  • Mesaje scrise: 24
  • Locatie: Mehedinti
  • Masina: Astra din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 22 Jul 2009

  • Garaj Mesaj Privat
am eroarea 0400 la astra z16xe..am sa incerc sa curat egr-ul..nu?faza e ca mie mi se opreste motorul mai rar..dar se opreste cand o turez la iesirea din localitate..apoi o scot din viteza..sper sa fie EGR-ul...
mii de multumiri acelora care dau sfaturi pe acest forum..suntem oameni..incepatori sau profesionisti care zic eu ca tre sa ne ajutam...ms frumos ...deci 0400..EGR?
  • silviustudents

  • Mesaje scrise: 24
  • Locatie: Mehedinti
  • Masina: Astra din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 22 Jul 2009

  • Garaj Mesaj Privat
am eroarea 0400 la astra z16xe..am sa incerc sa curat egr-ul..nu?faza e ca mie mi se opreste motorul mai rar..dar se opreste cand o turez la iesirea din localitate..apoi o scot din viteza..sper sa fie EGR-ul...
mii de multumiri acelora care dau sfaturi pe acest forum..suntem oameni..incepatori sau profesionisti care zic eu ca tre sa ne ajutam...ms frumos ...deci 0400..EGR?
  • deyandrey16

  • Mesaje scrise: 87
  • Locatie: Valcea
  • Masina: Astra Z16SE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 02 Dec 2012

  • Garaj Mesaj Privat
am pus masina pe tester si imi arata eroare care nu o pot sterge P0230 si scrie asa la eroare ... semnal slab releu pompa de benzina .. sa fie din cauza releului sau a sigurantei de langa releu ? si daca stie cnv de cati A este siguranta de este langa releu de la pompa de benzina
  • deyandrey16

  • Mesaje scrise: 87
  • Locatie: Valcea
  • Masina: Astra Z16SE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 02 Dec 2012

  • Garaj Mesaj Privat
Am descoperit din ce cauza nu porneste masina mea cand se incalzeste , pe tester imi da semnal slab releu pompa de benzia P0230 si am observat problema urmatoare : masina la rece porneste fara nici o probelema dar dupa cateva minute cand se incalzeste nu mai porneste deoarce nu mai deschide pompa de benzina nu mai da drumu la benzina , si am observat cand am descafacut capacul la cele 2 relee ca cel care nu are siguranta cand pun contactul culeaza iar celalalt cu siguranta nu cupleazza si daca dau la automat nu porneste deloc , dar daca pun mana pe releu cu siguranta si il cuplez eu a pornit imediat si cum iau mana de pe el moare motorul ... am schimbat si releele intre ele deoarce sunt amandoua de 30A si tot la fel face in principiu releele sunt bune doar ca nu primeste comanda la cald sa porneasca decat daca e actionat manual sau daca ii leg minusul pe masina si minusul de la releu cu siguranta cand pun contactul pompa incepe sa bage si porneste masina in rest nu .. mentionez ca ECU tocmai l-am schimbaat , si nu inteleeg care ar fi problema sa fie un fir cumva dezlipit din ecu iar cel care ar da comanda de MINUS ( - ) SAU sa nu mai lucrezee releele bine la cald ?
  • ionut312

  • Mesaje scrise: 60
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra z16se din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 14 Jun 2012

  • Garaj Mesaj Privat
salut,

am avut si eu aceeasi problema,am avut si eu pompa de benzina pe direct, dar sigur este ECU de vina daca iti moare la cald...daca o sa mergi mai mult asa in curand o sa-ti dea si err de sonda lambda...cred, cel putin la mine asa a fost...
  • deyandrey16

  • Mesaje scrise: 87
  • Locatie: Valcea
  • Masina: Astra Z16SE din 2003
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 02 Dec 2012

  • Garaj Mesaj Privat
pai eu abia l-am schimbat si e OK probat verificat inainte de cumparare si abia de 1 luna e montat dar nu am iesit cu masina la plimbare doar ce am pornit-o in curte , pnm il duc si pe aceesta la verificat iar

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata