dodo_13 a scris:Chestie ciudata.
Ma apuc sa verific consumul din bord prin metoda plin-plin, numai in oras. Fac plinul pana imi arunca pompa de cateva ori, resetez km in bord, resetez si computerul de bord (km:0, litri:0). Merg 400km in capat si fac din nou plin foarte riguros. In bord aveam 400km, 37litri si o medie de 9.7l/100km. Pe chitanta am 35litri. Fac regula de 3 simpla si imi iese un consum real de 8.75l/100km. Ceea ce ma face sa ma intreb de unde diferenta del a 8.7 pana la 9.7. Fac media si la BC. Surpriza mare: 9.25l/100km. Acu stau si ma intreb, ce naiba calculeaza computerul meu de bord? Eu inteleg sa fie pesimist, dar la consum, nu la medie.
Oricum, ideea e ca consumul real urban e 8.8 l/100km.
.
Dodo,la Astra H (cel puțin) computerele de bord,când vine vorba de consumul instantaneu si calculul consumului total de combustibil la un drum,calculeazã fix un rahat.A fost un eșec aproape total,electronizarea modelului Astra H,fatã de Astra G,spre ex. 🙁 Cel putin asta e parerea mea ca deținãtor de Astra H. A mea (1.7 CDTI,101CP,2005),consuma in oraș vreo 9 L (p-acolo),însã "afara" consuma vreo 6 - 6,5. Acum depinde si de faptul ca nu o poti tine ca si cruz control-ul din pedala.Desigur ca daca folosesti cruz control-ul e altceva,desi nu cred ca diferenta poate fi prea mare.Eu unul,nu-mi fac prea multe calcule in ceea ce priveste consumul ca atunci ar trebui sa schimb masina.😁