Ai uitat parola?


 1. Forum ClubOpel.com
 2. Opel Insignia
 3. Insignia A
 • octav13

 • Mesaje scrise: 2,012
 • Locatie: Teleorman
 • Masina: Vectra y 22 dtr din 2003
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 17 Nov 2006

 • Mesaj Privat
Lista motorizari si echipamente optionale
legat de sistemele de iluminare:
Sistemul de iluminare de ultimă generație adaptat la cerințele de vizibilitate și condițiile de drum

• Noul sistem de iluminare deosebit de inteligent va fi utilizat pentru prima dată la modelul Opel Insignia care va fi lansat în 2008
• Fasciculul farurilor este reglat automat în funcție de secțiunea de drum și viteza de deplasare a autovehiculului
• Sistemul AFL este deja prezent în șase modele Opel, inclusiv Opel Corsa
Rüsselsheim. Opel a fost primul producător de autovehicule care a introdus în 2003 sistemul de iluminare dinamică în curbe și direcționare a luminii la un unghi de 90 de grade în viraje prin intermediul sistemul de faruri adaptive (AFL) pentru gama de autovehicule din clasa medie. În 2004, sistemul de iluminare dinamică în curbe a fost utilizat pentru prima dată la gama de autovehicule din clasa compactă, ca dotare a modelului Opel Astra. Opel a extins această tehnologie de siguranță în 2006, modelele Meriva și Corsa fiind dotate cu sistem de iluminare în curbe și viraje prin intermediul a două faruri cu halogen, o noutate pentru gama de autovehicule din clasa compactă. Opel a fost și continuă să fie lider în sisteme de iluminare pentru autovehicule, iar acum prezintă noua generație de faruri cu un plus de inteligență – Noua generație de faruri adaptive AFL.
Sistemul de iluminare adaptivă reglează automat fasciculul farurilor în funcție de secțiunea de drum și condițiile de vizibilitate. Sistemul prezintă nouă funcții diferite de iluminare și va fi utilizat pentru prima dată la modelul Opel Insignia. Noul model Opel din gama autovehiculelor de clasă medie, care va fi lansat pe plan mondial în iulie 2008 la Salonul Auto de la Londra prezintă faruri cu becuri funcționale pe timp de zi, care necesită un consum redus de energie electrică (reducând astfel consumul de carburant) în raport cu funcționarea diurnă a fazei scurte a farurilor. Prin intermediul noului sistem de iluminare, modelul Insignia este recunoscut de toți participanții la trafic atât la deplasarea pe timp de zi, cât și la deplasarea pe timp de noapte.
Scopul specialiștilor în sisteme de iluminare Opel a fost întotdeauna acela de a asigura un nivel optim de vizibilitate pentru șoferi, indiferent de condițiile de trafic, prevenind în același timp orbirea participanților la trafic care se deplasează din sens opus.
Necesitatea unui nivel optim de vizibilitate este demonstrată de statisticile existente cu privire la accidentele înregistrate: deși traficul este cu aproximativ 33 % mai redus pe timp de noapte, pericolul de accidente fatale înregistrate în timpul serii sau în condiții de întuneric este de două ori mai ridicat decât în timpul zilei.
Pe lângă sporirea siguranței, sistemul AFL asigură o conducere mai agreabilă: datorită nivelului de vizibilitate îmbunătățit, șoferul poate lua mai ușor decizii pertinente cu privire la stilul de conducere și viteza în curbe. Un alt argument care susține din plin tehnologia de iluminare cu xenon de ultimă generație este consumul redus de carburant la autovehiculele dotate cu astfel de faruri. Gazul aprins al farurilor funcționează la o tensiune redusă; astfel, alternatorul autovehiculului este mai puțin solicitat decât în cazul farurilor convenționale. Puteți economisi până la 0,06 litri/100 km sau un gram de CO2/km. În raport cu utilizarea farurilor cu halogen, consumul total de carburant este redus cu aproximativ un litru la parcurgerea a 1600 kilometri cu farurile aprinse.
Noua generație de sisteme AFL: Gamă largă de funcții pentru cele mai variate condiții
Noua generație a sistemului de iluminare AFL, creat în colaborare cu Hella, are la bază tehnologia redutabilă cu faruri bi-xenon. Faza scurtă a farurilor convenționale cu iluminare prin descărcare în gaz este obținută prin intermediul unui paravan care previne răspândirea exagerată a luminii furnizate de becuri. Sistemul sofisticat de iluminare AFL prezintă un cilindru de diferite forme, cu mai multe contururi riguros calculate pe suprafața sa, pentru mai multe tipuri de iluminare.
Numărul mare de senzori instalați în autovehicul care au rolul de a măsura viteza, virajul unghiular al autovehiculului în jurul axei verticale, unghiul de bracaj sau de a detecta condițiile de ploaie – alături de videocamera senzorului de comutare între faza lungă și faza scurtă a farurilor – colectează informații cu privire la secțiunea de drum și condițiile de vizibilitate, pe care le transmit sistemului electronic de comandă. Software-ul sistemului stabilește funcția de iluminare optimă în condițiile de deplasare respective. Software-ul trimite comanda unui motor de comandă, care rotește cilindrul într-o fracțiune de secundă, pentru asigurarea conturului necesar în situația respectivă.
Rotația cilindrului modifică mișcarea razei de lumină și, prin urmare, fasciculul farurilor. Bazat pe un ax central, acest modul poate încorpora funcții suplimentare, precum iluminarea în curbe sau în viraje.
La autovehiculele Opel, aceste funcții sunt extrem de eficiente, deoarece structura caroseriei nu blochează fasciculul de lumină în viraje, datorită design-ului tridimensional al farurilor.
Prezentarea generală a celor nouă funcții de iluminare la autovehiculele cu volanul pe partea stângă:
• La viteze sub 50 km/h, lumina de oraș asigură un fascicul mai larg cu rază de acțiune mai redusă. Acest lucru permite conducătorului autovehiculului să observe mai rapid pietonii aflați pe marginea drumului.
• Lumina pentru pietoni este destinată zonelor care necesită o atenție deosebită din partea șoferului. Această funcție este activată la viteze de 5-30 km/h și reglează conul de lumină al ambelor faruri cu 8 grade înspre marginile drumului. Funcția asigură o observare mai rapidă a copiilor care se joacă pe marginea drumului.
• Lumina pentru drum extraurban furnizează un fascicul mai luminos și cu o rază de acțiune mai mare asupra marginilor drumului față de faza scurtă convențională. Această funcție este activată la viteze situate între 50 și 100 km/h.
• Lumina de autostradă creează un con de lumină care asigură o iluminare optimă a carosabilului din fața autovehiculului și din partea stângă a acestuia. De asemenea, creșterea puterii de la 35 la 38 W determină o îmbunătățire semnificativă a vizibilității. Această funcție este activată automat la viteze de peste 100 km/h, dar numai după ce senzorul unghiului de bracaj indică faptul că raza de curbură a drumului este diferită de cea a unui drum extraurban.
• Lumina pentru condiții meteo nefavorabile este activată în condiții de ploaie sau ninsoare, atunci când senzorul detectează stropii de ploaie sau când ștergătoarele de parbriz sunt activate. Această funcție asigură reglarea atât a fasciculelor farurilor cât și a diferitelor puteri ale lămpilor acestora. Lumina este îndreptată mai mult înspre părțile laterale ale drumului (puțin mai mult spre partea dreaptă), pentru observarea mai rapidă a marcajelor. Reducerea puterii lămpii farului de la 35 la 32 W determină minimizarea pericolului de orbire a participanților la trafic care se deplasează din sens opus. În astfel de condiții meteorologice, fasciculele de lumină convenționale pot deranja participanții la trafic care se deplasează din sens opus, deoarece se reflectă pe carosabilul ud. Pentru îmbunătățirea vizibilității șoferului, puterea lămpii farului drept crește de la 35 la 38 W.
• Iluminarea statică în timpul virajelor (care face deja parte din actuala generație de sisteme AFL) este destinată porțiunii de drum din dreapta sau stânga autovehiculului, până la un unghi de 90 de grade, facilitând manevrarea acestuia în zone slab iluminate, precum drumurile de acces întunecate. Funcția este activată la viteze situate sub 40 km/h dacă se înregistrează un unghi de bracaj larg sau la utilizarea semnalizatoarelor de direcție.
• Iluminarea dinamică în curbe (care face deja parte din actuala generație de sisteme AFL) asigură o iluminare optimă în curbe. Farurile bi-xenon utilizate pentru această funcție iluminează curba din față la un unghi de maxim 15° spre dreapta și stânga autovehiculului. Unghiul de iluminare este stabilit de viteza de deplasare a autovehiculului și de unghiul de bracaj.
• Faza lungă (care face deja parte din actuala generație de sisteme AFL) asigură o putere și o rază de acțiune maxime ale farurilor. Faza lungă asigură o iluminare optimă pe toată lățimea carosabilului și nu una asimetrică. De asemenea, puterea lămpii farurilor crește de la 35 la 38 W.
• Cea de-a noua funcție este cea de Comutare între faza lungă și faza scurtă a farurilor, o inovație pentru această clasă de autovehicule, care sporește în mod considerabil siguranța în timpul deplasării în condiții de întuneric. Această funcție activează automat faza lungă pentru iluminare optimă a carosabilului, asigurând astfel o vizibilitate îmbunătățită. Camera acestui sistem detectează farurile sau lămpile din spate ale altor autovehicule și comută automat în faza scurtă a farurilor, dacă este cazul, pentru a preveni orbirea celorlalți participanți la trafic.
Generația actuală de sisteme AFL: Unul din trei posesori de Opel Signum optează pentru sistemul AFL
Potențialul uriaș al farurilor de înaltă tehnologie este evident dacă luăm în considerare numărul de comenzi înregistrate pentru generația actuală de sisteme AFL. În 2007, cca. 36 % dintre posesorii de Opel Signum și 9 % din posesorii de Opel Vectra din Germania au optat pentru sistemul de faruri „inteligent”. 4 % dintre posesorii de Opel Zafira și 2 % dintre posesorii de Astra și Corsa au ales sistemul AFL.

 • ciprinel

 • Mesaje scrise: 1,362
 • Locatie: Prahova
 • Masina: Vectra Z19DT din 2006
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 02 Apr 2008

 • Mesaj Privat
Uitandu-ma pe internet am dat peste urmatorul lucru:
Manualul complet in limba romana pentru INSIGNIA pus direct de cei de la opel romania pe net.. Sau gandit probabil ca poate unii isi cumpara SH si nu primesc manualul si sa faca un pustiu de bine. Hai sa pun link-ul
http://static.opel.hu/docum...nia_2675_2_RO.pdf
 • blitz

 • Mesaje scrise: 97
 • Locatie: Alta tara
 • Masina: Insignia habar nu am. ala de 160 PS din 2010
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 27 Feb 2010

 • Mesaj Privat
super tare ciprinel tata . merci mult. am avut si eu ce sa citesc azi la lucru. chiar a fost super educativ. abia astept sa imi vina masina
 • eugenTL

 • Mesaje scrise: 15
 • Locatie: Bucuresti
 • Masina:
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 04 Dec 2010

 • Mesaj Privat
Nu sunt eu opelist, dar trebuie sa recunosc ca insignia chiar e o masina f ok din toate punctele de vedere.
 • crybabyro

 • Mesaje scrise: 684
 • Locatie: Sibiu
 • Masina: Insignia A2DT din 2010
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 02 Jun 2010

 • Mesaj Privat
Salutare.
Manualul ce l-am primit eu nu coincide cu cel din topic(care e identic cu
http://www.opel.ro/content/..._RO_model_9.0.pdf).
Insignia Sports Tourer 130cp
 • astrane

 • Mesaje scrise: 33
 • Locatie: Timis
 • Masina: Astra din 2010
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 15 Jan 2011

 • Mesaj Privat
Excelent arata! Are un vecin si o vad zilnic, este o incantare. Imi place foarte mult.
 • chitzul

 • Mesaje scrise: 2
 • Locatie: Bucuresti
 • Masina:
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 25 Jan 2011

 • Mesaj Privat
Am gasit si eu manualul de Infotainment pe VXforums, poate ajuta:
Infotainment Manual
Model Year 2011.5
Edition: December 2010
TS 1682-B-11

https://www.vauxhallproductf...articles/3285.pdf
+ Insignia Quick Reference Guide: https://www.vauxhallproductf...articles/3284.pdf

Sunt si unele mai vechi aici: https://www.vauxhallproductf...id=93&cid=337
 • celik paun

 • Mesaje scrise: 96
 • Locatie: Giurgiu
 • Masina: Insignia A20DTH din 2010
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 16 Jan 2012

 • Mesaj Privat
Anul acesta se termina garantia primita de la ei de 2 ani.Daca o extind cu 2 sau 3 ani pot beneficia de garantie la toate reprezentantele Opel ca si pina acum?Va multumesc.
 • Protektor

 • Mesaje scrise: 496
 • Locatie: Harghita
 • Masina: Insignia din 2011
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 27 Feb 2011

 • Mesaj Privat
Aici e vorba de documentatii Opel Insignia Very Happy. Extinderea de garantie nu o faci cu un service sau o anumita reprezentatnta, s-a mai discutat asta pe forum. Nu e mai bine sa-i intrebi pe ei si sa ne spui si noua.
 • Adi4Opel

 • Mesaje scrise: 160
 • Locatie: Bucuresti
 • Masina:
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 18 Feb 2011

 • Mesaj Privat
Catalogul de piese si accesorii pentru Insignia aici
Pentru celelalte modele Opel aici
 • alexcraciun

 • Mesaje scrise: 14
 • Locatie:
 • Masina:
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 23 Sep 2007

 • Mesaj Privat
chitzul a scris:Am gasit si eu manualul de Infotainment pe VXforums, poate ajuta:
Infotainment Manual
Model Year 2011.5
Edition: December 2010
TS 1682-B-11

https://www.vauxhallproductf...articles/3285.pdf
+ Insignia Quick Reference Guide: https://www.vauxhallproductf...articles/3284.pdf

Sunt si unele mai vechi aici: https://www.vauxhallproductf...id=93&cid=337


Nu se poate accesa manualul Infotainment, e cineva care-l are din alta parte? Am si eu nevoie de el. Rolling Eyes
 • mediawiz

 • Mesaje scrise: 4
 • Locatie: Bucuresti
 • Masina: Insignia din 2011
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 23 Oct 2012

 • Mesaj Privat
Salutare tuturor. Am cautat peste tot un manual pentru Insignia MY 2011 si nici macar in engleza nu am gasit (il am in germana). La fel pentru Infotainment cu DVD 800. Ma poate ajuta cineva?
 • Adi4Opel

 • Mesaje scrise: 160
 • Locatie: Bucuresti
 • Masina:
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 18 Feb 2011

 • Mesaj Privat
Pentru cei interesati, aici gasiti lista (actualizata 30.11.2012) cu telefoanele mobile testate cu modulul de telefon de pe masina.

Manualul in limba romana il gasiti aici
 • miticalimona

 • Mesaje scrise: 52
 • Locatie: Ialomita
 • Masina: Combo y17dt din 2003
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 15 Jun 2009

 • Mesaj Privat
I-mi poate spune cineva daca pot cumpara de la reprezentanta opel Romania (bucuresti), carte originala service si manualele insignia in romana (engleza), ale masinii mele sunt olanda si ma incurca rau, asadar daca cineva a cumparat din ro manual si carte service de la reprezentanta I-mi poate spune ce acte trebuie sa prezint si eventual pret. multumesc
 • guliver

 • Mesaje scrise: 533
 • Locatie: Bucuresti
 • Masina: Insignia A18XER din 2010
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 10 Dec 2006

 • Mesaj Privat
Inainte de a cauta cartea masinii si ce ai mai cerut, treci pe la o librarie sau vorbeste cu un elev de clasa a II-a sa-ti imprumute un manual de gramatica...poate asa afli ca IMI nu se desparte cu cratima.....
Scuze de OFF
 • 99sit

 • Mesaje scrise: 467
 • Locatie: Arges
 • Masina: Insignia A20DTH din 2014
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 21 Oct 2013

 • Mesaj Privat
miticalimona a scris:I-mi poate spune cineva daca pot cumpara de la reprezentanta opel Romania (bucuresti), carte originala service si manualele insignia in romana (engleza), ale masinii mele sunt olanda si ma incurca rau, asadar daca cineva a cumparat din ro manual si carte service de la reprezentanta I-mi poate spune ce acte trebuie sa prezint si eventual pret. multumesc

S-a mai discutat despre asta , cauta putin pe forum si vei gasi! @ Guliver , ai un like , desi putin prea dur cu colegu' . Wink
 • borsy

 • Mesaje scrise: 3,110
 • Locatie: Alba
 • Masina: Insignia A20DT din 2011
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 27 Mai 2013

 • Mesaj Privat
Nu stiu saca postez bine dar nu am gasit in alta parte. Stie careva cati giga suporta usb-ul de pe Insignia? Am avut unul de 4g dar s-a built si yreau sa iau unul de capacitate mai mare. Intrebarea e; Suporta mai mlt de 4?

Merci.
 • Loghin Reny

 • Mesaje scrise: 134
 • Locatie: Iasi
 • Masina: Insignia A20DTH din 2011
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 15 Feb 2007

 • Mesaj Privat
Salut Borsy.
Nu stiu exact cat poate suporta dar ce pot sa-ti spun este ca folosesc linistit usb stick-uri de 16 Gb.
Cartea tehnica nu precizeaza capacitatea unitatii de stocare ci doar numarul maxim de fisiere ce pot fi inregistrate.
Din datele din ghidul pt DVD800 reiese ca pot fi stocate max 1000 de fisiere MP3 sau WMA, cu precizarea ca ultimul format daca are DRM (digital rights management) nu este suportat.
Sper sa te ajute informatiile mele.
 • lucio85

 • Mesaje scrise: 4,835
 • Locatie: Gorj
 • Masina: Astra a17dtr din 2010
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 14 Feb 2010

 • Mesaj Privat
@Loghin Reny ai reusit pe stikul ala de 16gb sa pui mai mult de 1000 de piese? eu am incercat cu stick de 8gb si pana nu am sters din piese in jur de 4 gb nu a functionat Evil or Very Mad
 • Loghin Reny

 • Mesaje scrise: 134
 • Locatie: Iasi
 • Masina: Insignia A20DTH din 2011
 • Status: Offline
 • Cont inregistrat in: 15 Feb 2007

 • Mesaj Privat
@lucio85 , tocmai am precizat ca nu se pot pune mai mult de 1000 de piese Wink
 1. Forum ClubOpel.com
 2. Opel Insignia
 3. Insignia A

Discutii similare

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata