De 3 luni sunt detinatorul unui astra g hatchback 1.4 16 V 90 Cp, Ecotec Z14XE, 113.000 km
Masina merge ok, numai ca am un consum exagerat (13-14%) numai in bucuresti. Initial mi-am luat motor mai mic gandindu-ma ca voi avea si un consum mai mic dar vad ca nu e asa. La o luna dupa ce am cumparat masina am schimbat uleiul (GM super long life 5W30) filtrele toate, distributia si esapamentul final care era spart, gandindu-ma ca de aici se trage si consumul asta asa mare. Tin sa precizez ca nu conduc nici sportiv nici ca mosii, schimb vitezele pe la 2200-2500 rpm, si consumul este de 13-14. Am incercat sa merg si batraneste si mai jos de 12,3 nu mi-a aratat. Consumul l-am facut de la un plin la altul si mereu coincidea la fix cu ce imi arata computerul de bord. Am fost la sfarsitul lui ianuarie cu masina la radacini in vitan pentru o diagnoza si am plecat cum m-am dus...mi-au zis ca nu e nimic in neregula pe tester si ca merg eu "nebuneste"de consuma atat

Multi spun ca e normal sa ai consum mare in bucuresti ca e foarte aglomerat, dar al meu este exagerat, in conditiile in care merg cam 10-12 km spre serviciu si tot atatia la intoarcere pe un drum deloc aglomerat si cu maxim 4 semafoare.
Tot aici pe forum am citit de altii cu motoare de 1,6 cu consum de 10-11 in bucuresti, deci…dati-mi un sfat daca ati mai intalnit un consum asa mare la un motor de 1,4. Am ajuns la un consum egal cu al unui subaru forester motor de 2.0 hidramat de 165 Cp...ca tot 14 consuma si ala in bucuresti

Multumesc