Ai uitat parola?

1. Home
  2. Probleme tehnice
  3. Sistem răcire
Soluție
  • ValiBC

• Mesaje scrise: 14
  • Masina: Astra G 2009 Z14XEP
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 12 Feb 2021

• Mesaj Privat
Buna ziua

Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns imediat, ca sa comand piesa sa castig timp si va multumesc !

Am avut semnal pe bord cu cheia, am procedat la erori cu pedale cu erori 1471 1473 1462 1362 -daca am numarat corect. Am fost la mecanicul amic unde am constatat ca nu functiuoneaza ventilatorul - grav asadar (chiar pe drum crescuse temperatura spre 100). Mecanicul nu a descoperit insa daca e de pe circuit vreo defectiune sau e ventilatorul defect , sau ambele . Cert e ca acum masina e la electrtician care o va cerceta incepand cu ora 8. Intre timp aflu ca e bine a monta suplimentar inca un ventilator pe partea din fata a radiatorului-ac. Intrebarea este : Ambele ventilatoare sunt gemene - sunt aceleasi ? Daca ar fi asa, vreau sa comand chiar acum un ventilator, astfel ca in cazul in care e bun pana la urma si cel initial, dupa reparatii sigurante, scurt samd - sa-l montez si pe cel suplimentar. Multumesc si o zi minunata va doresc !

P.S. Poate fi si blocul de rezistente ars pe electroventilator cu functie dubla (A/C SI apa ) ?

MODEL: Astra 2009
MOTOR: Z14XEP

CODURI EROARE: 1471 1473 1462 1362

Această discuție are un răspuns marcat ca Soluție la problema expusă.
Sari direct la Soluție

Like
  • bibu16v

• Mesaje scrise: 7,408
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Nu știu ce mașină ai : Astra 2009=golf verde. Poate fi Astra G sau H. Astea-s chestii care trebuie consemnate clar. În ajutorul tău exclusiv.
Răspunsul nu poate fi imediat, e un forum (totuși) și nu linie fierbinte.
Cât despre adăugarea unui al doilea ventilator, nu știu de unde ai luat ideea, lucrurile nu sunt chiar simple, că nu-i bec la cotețul curcilor, are un circuit de comandă care trebuie instalat și el sau replicat...când dl. Opel a instalat 1 ventilator (sau 2, după caz) nu a făcut asta după ureche, că nu-i manelist, e o mică armată de proiectanți caare dau soluția tehnică...pe scurt, nu recomand. Am îndoieli puternice că unde sunt montate 2 ventilatoare, ele ar putea fi identice: din multe motive. Nu am întâlnit astfel de cazuri.
Like 1 Mr.Opel
  • ValiBC

• Mesaje scrise: 14
  • Masina: Astra G 2009 Z14XEP
  • Cont inregistrat: 12 Feb 2021

• Mesaj Privat
Va Multumesc ! Este Opel Astra Classic Rosu ca in poza de profil. Am aflat si eu ca nu sunt la fel cele 2 presupuse ventilatoare. S-a depistat si defectiunea : electroventilatorul-bloc de rezistente ars si siguranta de 40 AM. Dl. Electrician a comandat piesele si acum astept cu bucurie reparatia. Toate cele Bune cu Sanatate ! Inger la drum ! Doamne Ajuta !
Like 1 bibu16v
  • bibu16v

• Mesaje scrise: 7,408
  • Masina: Astra 1995 X16XEL
  • Cont inregistrat: 25 Jan 2016

• Mesaj Privat
Cam asta e calea: reparație corectă a sistemului de răcire original. Restul ar fi fost, cel mai probabil, o abureală.
NB
Astra Classic este o altă versiune, mai târzie, de Astra G...ar trebui să scrii asta la profil.
Like bibu16v
Skip ads

1. Home
  2. Probleme tehnice
  3. Sistem răcire

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG