Ai uitat parola?


  1. Home
  2. Probleme Tehnice
  • fan3e

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Valcea
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 31 Mar 2009

  • Mesaj Privat
Salut, am un Opel Astra Bertone 1.8 Z18XE. Am o problema care nu am reusit sa-i dau de cap de un an de zile. Am acceleratia care imi face probleme. In timpul mersului dintr-o data nu mai accelereaza, se duce catre relanti. daca ridic piciorul dupa acceleratie si calc iar, merge. Nu stiu ce ar putea fi. Va rog mult daca ma poate ajuta cineva.
Skip Ads 60 min (0/3)

  • cristian.capra

  • Mesaje scrise: 118
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Dec 2008

  • Mesaj Privat
Salutare

Este posibil sa fie o problema la pedala de acceleratie, (la potentiometru).
S-ar putea da jos, sunt dor 3 suruburi, si incerca de curatat cu spray de contacte.

O zi buna, si drum intins.
  • fan3e

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Valcea
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 31 Mar 2009

  • Mesaj Privat
Problema e ca am skimbat 2 pedale pana akum si degeaba. Unii mi-au spus ca ar fi din calculator sau din clapeta de acceleratie. Kiar nu stiu ce ar avea
  • cristian.capra

  • Mesaje scrise: 118
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Dec 2008

  • Mesaj Privat
Salutare

Incearca o curatare a clapetei de acceleratie.
daca nu merge s-ar putea incerca o desfacere a cla[etei in zona motorasului si potentiometrilor dinauntru. Poate ai bafta si nu e capsulat ca la mine.

O zi buna, si drum intins.
  • fan3e

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Valcea
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 31 Mar 2009

  • Mesaj Privat
mi-a mai curatato la service dar degeaba. beleaua e ca nu da nimic pe tester Sad( Spuneau ca ar fi din calculator. E posibil sa fie calculatoru bulit?
  • cristian.capra

  • Mesaje scrise: 118
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Dec 2008

  • Mesaj Privat
A facut vreodata problema cind erai cu testerul pe ea?
Trebuie de urmarit pozitie pedala, si pozitie throtle body.
Daca face, se vede daca este pe aici problema.
Si DA, este posibil sa ai probleme la calculator. (sper ca nu)
  • ciprianszoke

  • Mesaje scrise: 79
  • Locatie: Alba
  • Masina: Astra A17DTR din 2013
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 11 Jun 2009

  • Mesaj Privat
fan3e a scris:mi-a mai curatato la service dar degeaba. beleaua e ca nu da nimic pe tester Sad( Spuneau ca ar fi din calculator. E posibil sa fie calculatoru bulit?



eu am schimbat si body throttle si pedala...ca sa fie ecu pana la urma.
intra pe www.ecu.ro...acel domn este si pe forum la reparatii de ecu..iei legatura cu el..te ajuta 100%...eu am gasit la mine...sunt din alba numai carpaci dar acest om il recomand cu toata increderea(saptamana trecuta am primit de la el ecu-ul meu reparat).
In alta oridine de idei toate benzinarele z14xe,16xe,18xe au problema asta...la mine pana nu ajungea apa la 80 de grade mergea masina bine...dupa care intra in regim de avarie...si tersterele aratau eroare la pedala de acceleratie si body throttle...si la m.a.s. aveam p1122,1120,1550...

suna-l macar si vb cu te asigur ca este un profesionist adevaratsi daca te poate ajuta o face cu siguranta.
  • panaittoc

  • Mesaje scrise: 9
  • Locatie: Bacau
  • Masina: Astra Z16XE din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 28 Mai 2010

  • Mesaj Privat
posibil sa fie din calculator...
  • craetos

  • Mesaje scrise: 549
  • Locatie: Gorj
  • Masina: Astra din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 03 Sep 2009

  • Mesaj Privat
am avut si eu o problema similara. incearca sa desfaci clapeta de acceleratie, fara sa scoti mufele, si sa iti accelereze cineva, dar sa ai doar contactul pus (motorul oprit bordul aprins) si sa vezi daca ti se deschide clapeta corect. la mine se deschidea doar jumate si am avut un scurt in ecu
  • D.Mihai

  • Mesaje scrise: 272
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z18XE din 2000
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 30 Nov 2005

  • Mesaj Privat
@fan3e : Pana la urma ai aflat exact de la ce facea asa si ai reusit sa rezolvi problema ?

A inceput sa faca si la mine chestia asta de vreo cateva luni si din cate am cautat pe forum cam asta e singurul topic unde intalnesc aceeasi problema.
Skip Ads 60 min (0/3)

  • Iscander_88

  • Mesaje scrise: 483
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Y16XE din 1999
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 02 Sep 2007

  • Mesaj Privat
daca tot mergeti pe la tester, cautati unul bun, care sa verifice si parametrii in timp real, nu doar erorile. Voltajul celor 2 senzori din pedala, deschiderea clapetei...samd. poti masura daca ii vine tensiunea corecta la clapeta de acceleratie. Aici te ajuta autodata Wink. Si in ultimul rand, poti masura si din calculator, la pinul pentru clapeta, daca iese tensiunea corecta din el.
  • beavis

  • Mesaje scrise: 41
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Frontera z18xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 03 Mar 2010

  • Mesaj Privat
am umblat eu in ecu lam dus la reparat sa facut k umbla in el sa il repare dar problema a ramas chiar si dupa ce am pus alt ecu
alta pedala si alta bobina
  • Iscander_88

  • Mesaje scrise: 483
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Vectra Y16XE din 1999
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 02 Sep 2007

  • Mesaj Privat
presiunea de benzina cum este? Probabil ramane fara benzina, se plafoneaza (scade in turatii) dar daca nu ,,o calci'' merge normal. Si ar fi buna o diagnoza in mers, la parametrii, in timp real.....
  • beavis

  • Mesaje scrise: 41
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Frontera z18xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 03 Mar 2010

  • Mesaj Privat
salut asta cu presiune pompa benzina nu am facut .
ce am observat mai de curand e k in timpul ce am volanul virat dreapta taie acceleratia cum iau stanga isi revine asta doar in mers in sarcina fara vrun cod de eroare pe loc se accelereaza merge fara probleme ?bobina inlocuita ecu schimbat pedala cost 3000 ron merita foc si la toti meseriasi cu tester
  • beavis

  • Mesaje scrise: 41
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Frontera z18xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 03 Mar 2010

  • Mesaj Privat
D.Mihai a scris:@fan3e : Pana la urma ai aflat exact de la ce facea asa si ai reusit sa rezolvi problema ?

A inceput sa faca si la mine chestia asta de vreo cateva luni si din cate am cautat pe forum cam asta e singurul topic unde intalnesc aceeasi problema.

problema u e minora nu schimba nimic aiurea ..... 0767030312
  • deleted-21201

  • Mesaje scrise: 316
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 02 Aug 2008

  • Mesaj Privat
beavis ce ai mai rezolvat?separe ca am acceasi problema
  • beavis

  • Mesaje scrise: 41
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Frontera z18xe din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 03 Mar 2010

  • Mesaj Privat
swicth pedala frana defect contact inperfect

a fost la mine
  • ANicolaeCristian

  • Mesaje scrise: 2
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 25 Feb 2018

  • Mesaj Privat
Salut am si eu aceias problema cate odata nu se mai accelereaza zici ca intra in frana de motor daca iau picioru de pe acceleratie si apas iar merge.
De la ce sa fie? Opel astra g bertone 1.8
  • gezak

  • Mesaje scrise: 13
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Jul 2016

  • Mesaj Privat
Salut tuturor!
Ma alatur si eu voua cu aceeasi problema. Verificat cu op-com nu am nicio eroare. Masina stand pe loc nu are aceste simptome. Pot accelera, pot face orice, merge perfect. Dar indata ce am pornit de pe loc, dupa 50m 100m, cand vrea ea, motorul cade la relanti , nu se poate accelera si revine doar daca las acceleratia si o apas din nou. Am facut teste in mers cu op- com si am obtinut urmatoarele rezultate:
- pozitia pedalei de acceleratie este citita corect si cand merge motorul normal si cand nu.
- pozitie pedala acceleratie calculata( in procente) este corect cand motorul merge ok. In momentul in care apare fenomenul( lipsa acceleratie) valoarea de la pozitie pedala acceleratie cade la ZERO desi valoarea tensiunii citite de la pedala este in continuare corecta! iar pozitia clapetei de acceleratie ( throttle body) cade instant la relanti( desi ar trebui sa aiba un delayde vreo 2-3 sec.). In acest moment este o neconcordanta grava intre cele doua valori citite de ECU( pozitia pedalei si pozitia clapetei de acceleratie), neconcordanta la care ECU ar trebui sa raspunda cu un cod de eroare, dar nu - l face.
Poate este ECU de vina, dar ce ma fac daca iau altul cu 5- 800 lei si ma trezesc ca problema persista? Ceva solutii, idei ar fi foarte bine venite! Motorul este pe un Bertone si este z18xe.
Merci!
  • gezak

  • Mesaje scrise: 13
  • Locatie: Bihor
  • Masina: Astra Z16XE din 2002
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 18 Jul 2016

  • Mesaj Privat
Multumesc mult Beavis! Intr-adevar asta era problema. Contactul de la frana. Contactul are o pozitie normal inchis si normal deschis. Cand se eliberareaza pedala de frana sau din cauza unui contact imperfect nu se inchide circuitul prin contactul normal inchis ,atunci motorul intra in relanti si patim cu totii fenomenul descris in acest topic. Pana la urma este logic sa nu se genereaza cod de eroare de catre ECU fiindca acest lucru nu este o defectiune in logica functionarii motorului.
Beavis , cand vii la Oradea cauta-ma si ai de la mine un bax de bere!

Mii de multumiri.
Skip Ads 60 min (0/3)

  1. Home
  2. Probleme Tehnice

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Intalniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata




CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR