Ai uitat parola?


  • GabiBU

  • Mesaje scrise: 37
  • Locatie: Timis
  • Masina: Astra Z19DT din 2007
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Dec 2015

  • Garaj Mesaj Privat
Salut Tase, nu ramane masinuta cu cheie in bord aprinsa, masina merge bine, adevarat ca le cam scutura la prima pornire parca ar porni in 3 pistoane, dar 2- 3 secunde dupa care nu am treaba.
  • ABotis

  • Mesaje scrise: 1
  • Locatie:
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Feb 2018

  • Garaj Mesaj Privat
Buna seara, am si eu o problema cu un Opel Vivaro 2007 2L 84 KW , mi se tot ard bujiile incandescente, deja am schimbat 3 seturi de bujii , mentionz ca am pus bujii dupa seria caroserie si cod motor de 7v 163mm lungime si releu dupa coduri, am facut masuratori si am 12 v pe fiecare fisa bujie care decupleaza la 15 secunde dupe ce pun contactul , am dat pornire de 4 ori la interval de vreo zece minute si iar s au ars bujiile, deja nu mai stiu ce sa i fac , eventual a ami ramas senzorul care da comanda la releu dar nu stiu unde este ca sa l pot schimba , daca ma poate ajuta cineva , rog ff frumos, multumesc !
  • fexillro

  • Mesaje scrise: 10
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Z19DT din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mar 2019

  • Garaj Mesaj Privat
Salut baieti. Am citit si eu cele 7 pagini din topicul acesta.
Am si eu o situatie asemanatoare cu cele descrise de unii colegi.
Am cumparat de vreo 2 luni o Zafira B Z19DT 88kw. Am pus masina pe tester cand am cumparat-o si mi -a spus baiatul ca trebuie schimbate bujiile, ceea ce am si facut si surpriza a fost ca erau 2 bujii scurte si 2 lungi pe care le-am inlocuit cu unele lungi Beru cumparate dupa seria de sasiu, pornirea este destul de greoaie in contextul in care mai am si alte masini si pornesc "la sfert" si eroarea persista 38008 si 38004. Mentionez ca nu am mai sters eroarea dupa ce am inlocuit bujiile. Oare trebuia sa ii dau o stergere a erorii si sa vad apoi daca mai apare?
  • big_electro61

  • Mesaje scrise: 4,512
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Astra Z13DTH din 2008
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 24 Oct 2008

  • Garaj Mesaj Privat
Cred ca intrebarea este,oarecum,retorica! Sterge eroarea si vezi urmarile...!
  • fexillro

  • Mesaje scrise: 10
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Z19DT din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mar 2019

  • Garaj Mesaj Privat
Da asa am sa fac. important e sa imi achizitionez un Op-Com si apoi le sterg. nu cred ca afecteaza erorile functionarea motorului.
Seara buna
  • big_electro61

  • Mesaje scrise: 4,512
  • Locatie: Alta tara
  • Masina: Astra Z13DTH din 2008
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 24 Oct 2008

  • Garaj Mesaj Privat
ABotis a scris:Buna seara, am si eu o problema cu un Opel Vivaro 2007 2L 84 KW , mi se tot ard bujiile incandescente, deja am schimbat 3 seturi de bujii , mentionz ca am pus bujii dupa seria caroserie si cod motor de 7v 163mm lungime si releu dupa coduri, am facut masuratori si am 12 v pe fiecare fisa bujie care decupleaza la 15 secunde dupe ce pun contactul , am dat pornire de 4 ori la interval de vreo zece minute si iar s au ars bujiile, deja nu mai stiu ce sa i fac , eventual a ami ramas senzorul care da comanda la releu dar nu stiu unde este ca sa l pot schimba , daca ma poate ajuta cineva , rog ff frumos, multumesc !
Cred ca e cu intarziere,dar acum am vazut post-ul...! E normal sa se arda bujiile in conditiile in care bujia trebuie sa aiba o alimentare pe 7v...,iar la masuratoarea facuta de dumneata existau 12v(in conditii de motor oprit,probabil) !Cea mai corecta masura se face cu bujia conectata...,deci in paralel cu consumatorul. Cred ca e o situatie de supratensionare(cu motor pornit e posibil ca tensiunea sa fie 14v) si cred ca releul nu este conform cerintelor,ales.La supratensionare,bujiile incandescente au viata scurta...,e firesc!
  • fexillro

  • Mesaje scrise: 10
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Z19DT din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mar 2019

  • Garaj Mesaj Privat
fexillro a scris:Da asa am sa fac. important e sa imi achizitionez un Op-Com si apoi le sterg. nu cred ca afecteaza erorile functionarea motorului.
Seara buna


Am sters eroarea, am schimbat si releul si vorba aceea: Eroarea Persista.
  • fexillro

  • Mesaje scrise: 10
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Z19DT din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mar 2019

  • Garaj Mesaj Privat
catalinemil a scris:am avut si eu eroare bujie arsă si am inlocuit bujia nr 2. la câteva zile a aparut din nou si dupa ce m-am uitat la acea bujie înlocuită,am văzut ca nu face contact cablul cu capătul bujiei. acea mufa dacă se scoate de cateva ori,se mărește orificiul din ea si nu mai face contact cu capătul bujiei. in mod normal ea trebuie sa stea bine fixată pe bujie si nu sa se miste stanga-dreapta sau sa iasa usor in sus. am strâns putin contactul acela in mufa facand contact mult mai bine cu tija din capătul bujiei. ieri am inlocuit si celelalte 3 bujii si la fel am facut cu mufele care intra in bujii. nu se misca deloc mufa in capătul bujiei, eroarea P0380-08 nu mai apare si porneste foarte frumos acum la rece. am montat bujii Beru cod 0100226436 sau GN 041. cele înlocuite erau Bosch 0250202036. la motoarele Z19DT-DTL de 74-88kw se montează bujii scurte de 103mm. la Z19DTJ-DTH se montează bujii lungi de 109mm minim. aceste motoare au doua axe cu came si trebuie bujii mai lungi. bujiile noi au 06 Ohmi, iar cele înlocuite au 1.6 Ohmi,deci nu mai duceau mult.cea arsă de tot nu arata nicio valoare. dacă mai pot ajuta cu ceva sfaturi,poze,video, o fac cu mare drag... Drumuri bune....



Catalin. Poti sa ne spu sau sa ne pui filmulte cu demontarea bujiilor?
  • iulian1971

  • Mesaje scrise: 6,900
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Astra Z19DTL din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2006

  • Garaj Mesaj Privat
In cazul asta trebuie sa verifici daca ai 12 V pe toate fisele bujiilor.
Pune voltmetrul pe fiecare fisa si da test releu bujii din Opcom.
  • fexillro

  • Mesaje scrise: 10
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Zafira Z19DT din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 15 Mar 2019

  • Garaj Mesaj Privat
Si daca nu am? Ce e de facut?
  • iulian1971

  • Mesaje scrise: 6,900
  • Locatie: Ilfov
  • Masina: Astra Z19DTL din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 21 Dec 2006

  • Garaj Mesaj Privat
Daca nu ai, e instalatia intrerupta pe undeva.

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata