Ai uitat parola?

1. Home
  2. Probleme tehnice
  3. Motoare diesel
  • mangot

• Mesaje scrise: 18
  • Masina: Astra 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 05 Oct 2011

• Mesaj Privat
am un opel astra clasic 1,7 cdti din 2006, si am 80000 de km la bord ,trebuie sa schimb distributia?
Like
Skip ads

• suspended-9452

• Mesaje scrise: 2,418
  • Masina: Astra 2016 B14XER
  • Cont inregistrat: 04 Sep 2007

• Mesaj Privat
da.
au trecut 4 ani.
Like
  • andy_ciprian

• Mesaje scrise: 343
  • Masina: Zafira 2002 y20dth
  • Cont inregistrat: 11 Sep 2011

• Mesaj Privat
ar trebui schimbata mai ales ca vine si iarna, iar de mers a mers destul 80000km
Like
  • defectu

• Mesaje scrise: 51
  • Masina: Astra 2014 A17DTE
  • Cont inregistrat: 08 Jun 2007

• Mesaj Privat
Nu e obligatoriu. Daca te iei dupa ce scrie la carte, o schimbi la 150.000. Daca te iei dupa ce spun service-urile, o schimbi la 60.000.
Eu la masina mea, care e ca a ta, am schimbat-o la 95.000, dupa 5 ani de utilizare, si mi s-a spus ca mai mergea, si cureaua, si rolele. Si inclin sa ii cred pe cei care lucreaza la MaiAndrei (fac reclama mascata 😊 ). A fost o problema cu niste semeringuri din zona, pe care le-am schimbat, dar nu aveau treaba cu distributia. A! Pompa de apa nu se schimba odata cu distributia, se poate schimba ulterior, fara prea mari batai de cap (asta mi-a spus tot nenea care a lucrat la masina)
Acum tu faci ce crezi. Oare?
Like
  • mariusgmg

• Mesaje scrise: 4,108
  • Masina:
  • Cont inregistrat: 20 Mar 2008

• Mesaj Privat
O curea de distributie se schimba la 60000 sau 90000, dupa cum scrie in carte. Am un vecin cu Logan care a stat cu ea pana la 120000 si i s-a rupt si au rezultat costuri suplimentare. Pompa de apa nu are rost. E mai buna cea originala decat ce gasesti in comert. Problema in general nu e cureaua ci rolele. Ele pot ceda, bloca, si de aici rezulta ruperea curelei.
Like
  • andy_ciprian

• Mesaje scrise: 343
  • Masina: Zafira 2002 y20dth
  • Cont inregistrat: 11 Sep 2011

• Mesaj Privat
Marius aici ai dreptate, cu o singura precizare, ca rolele nu cedeaza niciodata innaintea curelei decat la logan 😊 eu personal am 2 microbuze vw caravelle care bat Italia ca pe fasole si schimb distributia personal la ele la peste 100000km dar iau piese de afara; la unul am ajuns aproape de 120000km cu o distributie si cand am dat-o jos mai mergea vre-o 2-3-4 curse (adica vre-o 10-15-20 mii de km) si ca sa stii si tu am mers cu un singur rand de role pret de 2 curele de distriburie, deci peste 200000km si nu dadeau semne de gripaj; capacul la pompa de apa schimbat cand a picat (cand curge pe la presetupa, dar verific rulmentii cum se invart la fiecare schimbare de distributie) la unul la aproape 600000km la celalalt nu a cazut inca. Spor!
Like
Skip ads

1. Home
  2. Probleme tehnice
  3. Motoare diesel

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG