Ai uitat parola?


  • LeonteMihai

  • Mesaje scrise: 576
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Astra z13dth din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Oct 2011

  • Garaj Mesaj Privat
o problema am si eu cu ac-ul.cand apas pe buton , incepe sa se auda un huruit .compresorul porneste , dar nu baga aer rece deloc.care ar putea fi cauza? am inteles ca freon as avea, pentru ca daca nu as avea nu ar porni compresorul.are cineva o idee?
  • mikyboy

  • Mesaje scrise: 5,136
  • Locatie: Sibiu
  • Masina: Astra Y20TDH din 2001
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Dec 2006

  • Garaj Mesaj Privat
vad ca nu mai esti nou pe acest forum deci ar fi cazul sa pui mana sa cauti ca exista atata informatie pe forum despre aerul conditionat incat vei gasi raspuns la intrebarea ta si nu mai este necesara deschiderea unui nou post... exista si tutorial facut de mine pe aceasta tema. pune mana si te documenteaza si vei gasi raspunsul pe aceasta tema. succes
  • lovendall

  • Mesaje scrise: 159
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z17DTH din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 02 Feb 2012

  • Garaj Mesaj Privat
LeonteMihai a scris:o problema am si eu cu ac-ul.cand apas pe buton , incepe sa se auda un huruit .compresorul porneste , dar nu baga aer rece deloc.care ar putea fi cauza? am inteles ca freon as avea, pentru ca daca nu as avea nu ar porni compresorul.are cineva o idee?

ai verificat nivelul de freon?mergi la un service specializat in AC,si la mine se manifesta la fel pornea compresorul dar nu baga rece pa service au gasit o lipsa mare de freon si acum inghet in ea.bafta
  • pmstelian

  • Mesaje scrise: 558
  • Locatie: Calarasi
  • Masina: Astra Z19DTL din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 23 Aug 2009

  • Garaj Mesaj Privat
LeonteMihai a scris:o problema am si eu cu ac-ul.cand apas pe buton , incepe sa se auda un huruit .compresorul porneste , dar nu baga aer rece deloc.care ar putea fi cauza? am inteles ca freon as avea, pentru ca daca nu as avea nu ar porni compresorul.are cineva o idee?


asa am patit si eu ...si spre surpinderea mea...numai avea freon din cauza radiatorului care era spart...implicit nici ulei in instalatie -> zgomot cand este pornit aerul
  • LeonteMihai

  • Mesaje scrise: 576
  • Locatie: Constanta
  • Masina: Astra z13dth din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Oct 2011

  • Garaj Mesaj Privat
care radiator ? cred ca si eu am radiatorul spart ... asta iarna am vazut ca am ramas fara antigel dupa un drum mai lung , dupa un timp totul a fost ok . azi , iar dupa un drum mai lung am observat la sosire ca tot antigelul era sub masina. posibil asta sa fie cauza din care nu mai merge ac ? Neutral
  • djosistems1

  • Mesaje scrise: 0
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 05 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
@lovendall vezi k ai pierderi de freon din martie pana acum nu trebuia sa-ti piarda freonul.verifica condensorul(radiatorul de a/c ) pe acolo pierd in general.dc nu vezi nimic da gmv-ul jos o sa ramai surprins de ce e in spatele lui Smile.un sfat acum numai incarca cu butelia si cu manometru.instalatia este proiectata sa functioneze cu o anumita cantitate de freon la astra h 475 g parca.presiune ajunge in instalatie in stand by la 5-6 bar si dc bagi 200 de g si dc bagi 800 g.asa k mare atentie.eu unul sunt cam satul de toti navetisti carora le curge scuipat din gura care incarca ei freon cu butelia.
  • maranico19

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Valcea
  • Masina: Vectra din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Jun 2010

  • Garaj Mesaj Privat
Buna Seara,

Sa zicem ca am aceiasi problema, ca toata lumea care a postat aici.Am un Opel vectra C 2006
Pierde freonul in 2-3 saptamani.Pierde de genul in care ramane in instalatie 30-40 g.Compresorul pleaca dar baga numai aer cald.Este a doua oara cand incarc cu freon .In presiune, din spusele mecanicului , nu exista pierderi.Maine ma duc sa inlocuiesc radiatorul.Am uitat sa specific ca prima data am bagat freon cu substanta si nu am gasit nimic.Am sa va tin la curent cu rezultatul
  • maranico19

  • Mesaje scrise: 5
  • Locatie: Valcea
  • Masina: Vectra din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 26 Jun 2010

  • Garaj Mesaj Privat
Asa cu am promis am revenit cu concluzia la problema aparuta.Radiator spart.Inlocuit radiator si acum sper sa nu mai fie probleme
  • alexandrescu stefan

  • Mesaje scrise: 10
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra 1.7 din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 17 Oct 2012

  • Garaj Mesaj Privat
salut. am o problema cu compresorul ac. opel astra h 2005 1.7. se aude un tacanit pe la fulia compresorului. inainte se auzea doar cand nu mergea ac. cand dadeam drumul la ac nu se mai auzea.acum se aude tot timpul si la relanti si la turatii mai mari.ac imi functioneaza. un mecanic mia spus ca trebuie schimbat fulia de la comresorul ac ca are un rulment acolo si este dus. voi ce parere aveti.
  • stx

  • Mesaje scrise: 342
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Astra Z17DTH din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 10 Apr 2010

  • Garaj Mesaj Privat
Salut ,stie careva se schimba filtru uscator la astra H 1.7 -100cp modelu cu clima ? Multumesc.
  • catalinpav66

  • Mesaje scrise: 742
  • Locatie: Bucuresti
  • Masina: Vectra z30dt din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 29 Oct 2008

  • Garaj Mesaj Privat
in tis spune ca se extrage din condesator
Remove dryer insert (5)
• Remove cover cap

• Unscrew bolt (1)

• Remove retaining plate (2)

• Remove dryer insert cover (3)
– If necessary use M6 bolt (4)


• Replace sealing rings (6)
Note: Wet seal rings with mineral oil (part no.: 90 001 810, catalogue no.: 19 49 870) before installation.





sunt si niste poze dar nu stiu cum sa le pun aici
  • deco2xavi

  • Mesaje scrise: 36
  • Locatie: Iasi
  • Masina: Astra Z17DTH din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 05 Mar 2014

  • Garaj Mesaj Privat
am in opel astra h 1700cdti din 2005 cind pornesc ac si motorul e la relanti se opreste ,daca il turez si dau drumul la ac trage din greu si daca iau piciorul de pe aceleratie se opreste motorul poate cinava sa-mi dea un sfat?
  • mirel.gramada

  • Mesaje scrise: 12
  • Locatie: Timis
  • Masina: Astra din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Mai 2014

  • Garaj Mesaj Privat
HELP,
Am schimbat variatorul de tensiune de la motorul ce circula aerul conditionat in masina si s-a ars din nou. A-ti putea sa ma ajutati in prinvinta asta?
Multumesc
  • Adybest_one

  • Mesaje scrise: 42
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Astra z19dth din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 10 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
Variatorul ti se arde deoarece Ventilatorul e gripat sau merge greu . Sfat ..... nu mai schimba nimic pana nu iti pui la punct ventilatorul ...... Este un cerc vicios in functionarea ventilatorului si arderea regulatorului ..... Daca nu iti functioneaza ventilatorul nu are racire nici regulatorul .... daca merge greu ventilatorul atunci regulatorul se incinge .... Si neavand racire se arde dinnou ...... Nu mai cumpara altu ..... se pot repara .... iti trebuie doar indemanare sau un electronist bun si un Tranzistor MOSFET de 15 ron
  • mirel.gramada

  • Mesaje scrise: 12
  • Locatie: Timis
  • Masina: Astra din 2010
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 08 Mai 2014

  • Garaj Mesaj Privat
Am inteles. Am fost la un electronist specializat, crezand ca ma ajuta fara alte interventii, dar se pare ca nu. As vrea doar sa imi spui unde trebuie acest tranzistor de comanda MOSFET ? Doar ca dupa ce se arde, imi ramane blocat pe ultima treapta (pe 7) si ventilatorul invarte fara probleme.
  • poolonik

  • Mesaje scrise: 15
  • Locatie: Braila
  • Masina: Astra din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 27 Aug 2008

  • Garaj Mesaj Privat
Salut ,am citit pe forum diverse cauze si rezolvari dar nici una nu se potriveste cu a mea. Problema este ca nu functioneaza aerul conditionat .Acum luate pe rand :
- instalatia plina cu freon ,nu pierde pe nicaieri
- schimbat Comutator valva senzor presiune (cu una noua din magazin)
- pus pe direct compresorul porneste
- cand pornesc aerul nu porneste nici un ventilator de la radiator
- cu ajutorul Op-comului la test pornesc ambele electroventilatoare de pe radiatoare ,tot cu Op com la "test releu aer" porneste compresorul pentru cateva secunde fara sa porneasca si ventilatoarele .
Unde ar putea sa fie problema ? Ce as mai putea sa verific ?

Astra H 2005, Z17DTH
  • Adybest_one

  • Mesaje scrise: 42
  • Locatie: Brasov
  • Masina: Astra z19dth din 2005
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 10 Aug 2011

  • Garaj Mesaj Privat
# mirel.gramada . Regulatorul de turatie ai vazut ca are acel radiator cu tepi ... pe acel radiator se afla mosfetul in cauza .... acea piesa trebuie decapsulata si inlocuit tranzistorul .... Referitor la turatiemaxima .... asa se intampla ... Cand se arde ori nu merge deloc ori trece curent prin el la putere maxima ... Nu contest ca ventilatorul merge ... Idea e ca daca este cat de putin blocat ... el la pornire va forta si Tranzistorul ( care cedeaza , ca doar nu au fost aia prosti sa faca ceva ce nu se strica Wink ) . E drept ca odata pornit ventilatorul , acesta pare ca functioneaza ok ...
Daca inlocuiesti piesa si nu faci ceva la ventilator .. se va intampla acelasi lucru .... Ca sa il dai jos , trebuie sa scoti torpedoul si sa desfaci cele 5 sau 6 suruburi cu cap de 5,5 si sa dai afara ventilatorul .

Daca gasesti pe cineva sa iti desfaca regulatorul ... punel sa iti inlocuiasca tranzistorul cu unu un pic mai mare ... cel initial era parca de 85 A , poti pune unu de 110 .. nu mai stiu exact valorile .... eu am facut asta acu 3 ani si nu mai am probleme .... Apropo ... cel nou nu se va mai incinge ca cel original .. Bafta .
  • R0ME0

  • Mesaje scrise: 55
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Astra Z17DTH din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 13 Mai 2013

  • Garaj Mesaj Privat
Salut. Am o problema Butonul de AC imi arata k a cuplat compresorul, dar de fapt compresorul nici nu porneste. Am verificat sigurantele in fata si in spate si releul (chiar l-am inlocuit cu cel de faruri ceata k e acelasi cod), toate in regula. Daca schimb tot blocul de aer conditionat, atunci imi porneste. E a doua oara cand patesc acelasi lucru....am remediat prin a inlocui tot blocul de aer conditionat. Ideea este ca un tranzistor sau un circuit integrat de pe placa din interiorul blocului AC, nu trimite semnal catre releu pt a cupla compresorul. Am desfacut placa si am incercat sa masor tranzistoarele, dar avand tehnologia MOSFET e cam dificil. Ma poate ajuta cineva cu vreo schema a placii sau daca cineva a mai patit asa ceva,cum a remediat? Mentionez k am AC Electronic, nu ECC. Multumesc
  • liviu2004

  • Mesaje scrise: 2,233
  • Locatie: Galati
  • Masina:
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 28 Sep 2005

  • Garaj Mesaj Privat
Cam greu cu scheme electronice, dar renunta si tu la K.
  • R0ME0

  • Mesaje scrise: 55
  • Locatie: Neamt
  • Masina: Astra Z17DTH din 2006
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat in: 13 Mai 2013

  • Garaj Mesaj Privat
@Liviu2004 dar ai avea idee ce piesa se arde pe placa respectiva? Ai mai auzit pe cineva care sa aiba o astfel de problema? De vina sa fie oare faptul ca am schimbat ledurile ?

Discutii similare

Intra si tu in ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Solutii la probleme tehnice
check Mai putine reclame
check Intalniri locale
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viata